SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Dagordning för Årsmöte 2021
Dagordning
 1. Årsmötets öppnande
 2. Fastställande av röstlängd för årsmötet
 3. Mötets behöriga utlysande
 4. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet
 5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare att jämte ordföranden justera dagens protokoll
 6. Fastställande av dagordning
 7. Föreningens verksamhetsberättelse för 2020
 8. Föreningens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för 2020
 9. Revisors berättelse för 2020
 10. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen under 2020
 11. Förslag till Stadgeändring
 12. Fastställande av medlemsavgift på 100 kr
 13. Fastställande av ledar- och funktionärsarvoden 2021
 14. Fastställande av verksamhetsplan för 2021
 15. Fastställande av budgetplan för 2021
 16. Inkomna motioner
 17. Val av

          a) ordförande för ett år

          b) tre ledamöter för 2 år

          c) tre supleanter för ett år

          d) revisor för ett år

          e) revisorssuppleant för ett år

          f) valberedning, varav en sammankallande

         g) valberedningssamordnare

         h) val av ombud till Gymnastikförbundet Norrs årsmöte

   18. Förslag till hedersmedlem

   19. Övriga frågor

   20. Avtackningar

   21. Årsmötets avslutande

                                                                                                                    

2021-04-23 15:25
Umeå Gymnastikförening är rörelseglädje hela livet!
Alla är välkomna till rolig, utvecklande och rörelserik träning. Den egna kroppens rörelser sätts i centrum, lika men ändå olika, utifrån egna förutsättningar. Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. Tävlingsutmaningar finns för den som önskar.
 
Vi kan gympa!
 
 
STÖDMEDLEM
Nu kan du som vill stötta föreningen bli stödmedlem! Som stödmedlem bidrar till utbildning av våra 50 unga ledare mellan 15-20 år, även till fonden GympaBlomman där familjer med en tuff ekonomisk situation kan söka bidrag till träningsavgiften. För att bli stödmedlem klickar du HÄR
 
 
ANMÄLAN (läs senaste informationen om grupper under Covid-19)
Om du hittar en grupp som du är intresserad av men är fullbokad så kan du klicka dig in på gruppen och sedan på knappen "Prenumeration". Om det skulle bli något avhopp från den gruppen, kommer ett automatiskt mail skickas ut till dem som klickat i Prenumeration. I mailet står det information om att en ledig plats finns men det är först till kvarn att boka den. Notera att alla grupper inte går att boka sig i.
 
 
VAD SKA DU VÄLJA?
Vi har Barn- & ungdomsgymnastik för olika åldrar. För de minsta 3-5 år har vi BAMSE- och FAMILJEGYMPA där en förälder ska vara ombytt och delaktig. 5-8 åringarna har vi GYMPAKUL. Från 7 år finns BASGRUPPER och STARKA TILLSAMMANS. PARKOUR från 7 års ålder.
 
Våra tävlingsdiscipliner är Kvinnlig AGManlig AG och TRUPP.
 
Vi jobbar för Rörelse hela livet och erbjuder Vuxengrupper i Trupp, KvAG och MAG. GYMMIX Gruppträningar för ungdomar och vuxna. 
 
DIGITALA BETALNINGSMETODER
Vi använder oss av digitala betalningsmetoder - allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning. Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, utskick mm på samma ställe.
 
 
HAR DU ANDRA FRÅGOR
Spana in vår sida med vanliga frågor & svar HÄR >>
 
 
Följ oss på Facebook "Umeå Gymnastikförening, Umea GF", Instagram @umeagymnastikforening och Youtube "Umeå Gymnastikförening"
Sommarläger 2021
2021-04-23 15:24

Umeå Gymnastikförening brukar årligen arrangera sommarläger. Inför sommaren 2021 är det fortfarande väldigt osäkert om vi kommer kunna genomföra läger på grund av rådande restriktioner. Vår förhoppning är såklart att restriktionerna lättar så vi kan genomföra någon variant på sommarläger.

 

Tanken är att läger kommer hållas:

Vecka 24 - torsdag till lördag

Vecka 25 - måndag till torsdag

Vecka 26 - måndag till torsdag

Vecka 32 - måndag till torsdag

Vecka 33 - måndag till torsdag

Påskstängt
2021-03-31 12:04

Kansliet med de anställda i föreningen har påskledigt 1-5 april.

Den 6 april är de tillbaka och svarar på era frågor!

 

Umeå Gymnastikförening ösnkar er en härlig påskhelg!

Inget påsklovsläger pga pandemin
2021-03-22 12:17

Tyvärr kommer vi inte kunna ha det orinarie påsklovslägret på Gymnastikens Hus där vi samlar gymnaster över föreningsgränserna. Där deltagare helt utan gymnastisk bakgrund haft möjlighet att prova gymnastik för första gången.

Ingen sportlovsläger pga pandemin
2021-02-22 12:14

Tyvärr kommer vi inte kunna ha det årliga sportlovslägret v.10 på Gymnastikens Hus på grund av rådande läge i samhället.

Digitalt Årsmöte 17 mars
2021-02-18 12:29

Välkommen till Umeå Gymnastikförenings digitala Årsmöte den 17 mars 2021 kl 18.30.


Boka upp datumet redan nu. Mer information om hur Årsmötet kommer gå till och hur du anmäler dig kommer senare. Dagordning och årsmöteshandlingar läggs ut på hemsidan senast 1 vecka innan mötet. 

Ungdomskommitté Umeå GF
2021-02-16 13:00
Vill du vara med att påverka och berika verksamheten i Umeå Gymnastikförening?
Vill du vara barnens och ungdomarnas röst i beslut som rör dem?

Ungdomskommittén
Ungdomskommitténs uppdrag är 1 år i taget och består av 4-8 personer mellan 13-18 år. Sista anmälningsdag 28 februari. Läs mer och anmäl dig på länken Ungdomskommitté - Umeå Gymnastikförening - SportAdmin
Undvik tomgångskörning
2021-02-15 12:14
När ni skjutsar till och från träningarna tänk på miljön och stäng av bilen medan ni väntar. Eller varför inte ta en promenad eller cykeltur om ni bor i närheten, är bra både som uppvärmning och nedvarvning!
Öppettider under jul- & Nyårshelgerna
2020-12-16 13:20
Kansliet är öppet som vanligt fram till den 22 december och öppnar igen den 4 januari.
23 december till och med 3 januari är kansliet och telefonen stängd.

Föreningen önskar dig en god jul & ett gott nytt år!!
Årets Ledare & Eldsjäl 2020
2020-12-15 14:34
Varje år får medlemmarna i Umeå Gymnastikförening chansen att uppmärksamma föreningens ledare och eldsjälar lite extra. När utmärkelserna är utdelade får alla ledare som blivit nominerad ta del av motiveringarna som skrivits om dem, vilket brukar vara väldigt uppskattat!

I och med pandemin som härjar har vi inte kunnat samla föreningens ledare på den årliga julmiddagen där vi brukar dela utmärkelserna Årets Ledare och Årets Eldsjäl 2020. Istället presenterade ordförande Lisa Lundin utmärkelserna med dess motivering på föreningens Facebook-sida. Här kan du läsa vilka ledare som blivit tilldelad respektive utmärkelse med motiveringen.

Vi passar på att tacka alla ledare, eldsjälar och medlemmar i Umeå Gymnastikförening för detta märkliga år och ser nu framemot nästa! God Jul och gott nytt år!
Styrelsebeslut
2020-12-11 10:08

Styrelsen i Umeå GF har tagit följande beslut på styrelsemötet den 9 december 2020:

Vi ändrar inte våra tidigare beslut för resten av denna termin. Det betyder att vi inte kommer att tillåta medlemmar födda 2004 och tidigare att träna under den sista veckan på terminen. En av orsakerna är att vi har flera medlemmar som har varit smittade, dessa har isolerats och dessa gruppers träningar har ställts in. Vi vill därför inte blanda in ännu fler medlemmar (och öka riskerna) nu när det är så kort tid kvar på terminen.


Läs mer här>>

Ge bort sport i jul och stötta föreningen samtidigt!
2020-12-01 10:24

När du köper dina julklappar hos vår samarbetspartner Intersport ges 3% tillbaka till föreningslivet. Du kan själv välja vilken förening du vill stötta – du väljer väl oss? - genom att koppla ditt medlemskap på Mina sidor. Självklart får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2–6% på dina privata köp. Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du OCH vår förening. Snacka om win-win-win! Stötta din förening och ha chans på att vinna ett presentkort.


Handla tryggt på Intersport

Vi vill göra det enkelt och tryggt för dig att handla hos oss. Du kan smidigt boka dina varor online och snabbt hämta dem i butik eller få dem skickade hem till dig.

https://www.intersport.se/kampanj/foreningslivet?utm_source=intersport_qrcode&utm_medium=katalog&utm_campaign=jul-20&utm_content=foreningar

Extrainsatt styrelsemöte pga Coronaläget
2020-11-10 20:53
Hej alla medlemmar, ledare och instruktörer i Umeå GF!
Styrelsen har haft ett extrainsatt styrelsemöte 10/11 med anledning av de skärpta allmänna råden som Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Västerbotten har utfärdat idag.

Med anledning av detta kommer all vår verksamhet att ställas in från och med onsdag den 11 november till söndag den 15 november för att vi ska kunna se över verksamheten och göra så bra anpassningar som möjligt utifrån de råd som nu finns.

Viss verksamhet kommer att pausas resten av terminen och annan verksamhet kommer att anpassas.

Vi återkommer på söndag eftermiddag med specifik information om vad som gäller för de olika grupperna.

Har ni frågor så är ni välkomna att höra av er till ordförande Lisa på ordforande@umeagf.se.

Hälsningar
Styrelsen genom Lisa, ordförande Umeå GF
Höstlovsläger vecka 44
2020-10-05 16:26
I år kommer vi att ha två stycken 1-dagsläger under höstlovet, den ena är på måndagen och den andra är på tisdagen.  Det kommer att gå att välja mellan AG och trupp.

 • Måndagslägret är för gymnaster födda 2010-2013
 • Tisdagslägret är för gymnaster födda 2006-2009

Lägret är till för att ge gymnasterna en meningsfull och aktiv sysselsättning  under lovet där fokus ligger på rörelseglädje och att träffa kompisar från andra grupper i Umeå GF.

På grund av pandemin kommer vi ha ett begränsat antal deltagare och lägret kommer enbart vara öppen för befintliga medlemmar i Umeå GF.

Bokningen öppnar från och med fredag den 9 oktober kl 8.00. Redan på onsdag kommer du kunna gå in på bokningssidan för att läsa mer om lägret. Du kommer till bokningssidan här >>
Bokningar HT2020
2020-06-19 08:30
Här kommer information om bokningen inför höstterminens grupper i Umeå Gymnastikförening. Du kan läsa lite kort information kring vad som gäller angående bokning för varje grupptyp, till exempel Bamsegympa.

Torsdag den 18 juni kommer grupperna att bli synliga på Bokningssidan. Nu kan ni i lugn och ro läsa information om alla grupper, eventuella förkunskapskrav, vilket åldersspann som gäller, vilka dagar och tider gruppen tränar mm. Ni hittar detta på bokningssidan och klickar er in på respektive sektions grupper.
Ni kan gärna passa på att kontrollera att era inloggningsuppgifter stämmer genom att klicka på "Logga in för att boka" så ni upptäcker eventuellt strul innan sidan öppnar för bokning. Ni kan alltså INTE boka platser ännu.

Bamsegympa, Familjegympa och GympaKul.
Bokningen kommer att ske i tre steg där målsman aktivt loggar in och bokar en plats för kommande termin. Läs mer om bokningens tre steg längre ner.

Basgrupper
Inför höstterminen tas två basgrupper bort varav en görs om till en Truppgrupp för gymnaster födda 2009. I och med denna förändring kommer alla gymnaster i Basgrupperna få välja fritt bland de basgrupper för sin åldersgrupp. Ingen av gymnasterna är garanterad att få fortsätta i samma basgrupp som de gick i under vårterminen. De gymnaster som är född 2009 har också möjlighet att välja den nya truppgruppen. Läs med om bokningens tre steg längre ner.

Parkour, Kvinnlig & Manlig Artistisk Gymnastik samt Truppgymnastik.
Dessa grupper kommer att få en avisering måndag den 22/6. Aviseringen är en faktura som skickas ut via mail med erbjudande om att fortsätta i samma grupp även nästa termin som ska vara betald senast 26 juli. I mailet finns också möjligheten att "Tacka nej till platsen" och därmed försvinner gymnastens plats och fakturan tas bort automatiskt. Gymnaster i dessa grupper behöver alltså inte aktivt gå in på bokningssidan utan får ett erbjudande skickat till sig.

Gymmix - gruppträning
Alla som är intresserad av att delta på Gymmix-pass kan gå in på bokningssidan och boka sig från och med augusti. Mer info om datum kommer i början av augusti. Håll kolla på när det nya schemat kommer upp (som finns under Gymmix flik högst upp på hemsidan) för att se vilka pass du är intresserad av att gå och därmed vilket kort du behöver köpa.Vill du bli stödmedlem i Umeå Gymnastikförening?
Som stödmedlem bidrar du till GympaBlomman samt till utbildning av våra unga ledare.
GympaBlomman är en fond där familjer med en tuff ekonomisk situation kan söka bidrag till träningsavgiften för att fortsätta gympa trots att omständigheter och förutsättningar kan förändras.
I föreningen har vi över 50 unga ledare som är 18 år och yngre som föreningen satsar på att utbilda i ledarskap samt gymnastik för att bli trygga ledare/tränare.
Du kan välja att bidra med. Det finns olika nivåer mellan 50 till 1000 kr.BOKNINGENS TRE STEG.
Genomför bokningen via bokningssidan som du hittar här >>
De flesta grupper som blivit fullbokade går att prenumerera på. Detta betyder att om en grupp som du prenumererar på får ett avhopp innan eller under terminen kommer du att få ett automatiskt mailutskick om att det finns en plats ledig. Därefter är det först till kvarn att boka den platsen via bokningssidan.


 • Steg 1 - Måndag den 22 junni kl. 8.00 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under vårterminen.
  I detta skede bokar gymnasterna in sig i samma grupp de gick i under vårterminen.

 • Steg 2 - Måndag den 3 augusti kl. 8.00 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under vårterminen (detta steg sker i mån av plats).
  I detta skede kan gymnaster som vill byta till en annan grupp boka sin plats i den nya gruppen, självklart sker det i mån av plats.

 • Steg 3 - Måndag den 10 augusti kl. 8.00 - i detta läge öppnas vissa grupper upp för alla som inte varit aktiv i föreningen under vårterminen.
  Alla grupper kommer inte att vara bokningsbara i detta steg. Bokning sker i mån av plats.
Sommarstängt 22/6 - 2/8
2020-05-26 17:41
Vi vill redan nu berätta att kansliet kommer vara sommarstängt från och med 22 juni till och med 2 augusti.

Är det något du undrar över så är du välkommen att ställa frågorna redan nu, så du hinner räta ut alla frågetecken innan kansliet stängs🌞

Har du inga planer för sommaren så finns det fortfarande några platser kvar på våra sommarläger där man får prova på både AG och Trupp🤸🏽‍♂️ Bokning sker på bokningssida under fliken Läger.
Sommarläger i gymnastik
2020-04-24 12:57
Föreningen kommer även i år att arrangera gymnastikläger. På grund av rådande Coronasituation så har vi behövt begränsa antalet gymnaster i hallen och väljer därför att erbjuda färre platser varje vecka samt att ha delar av verksamheten utomhus. Träningen inomhus kommer också att anpassas.

Inomhus kommer lägerdeltagarna att träna gymnastik (Artistisk gymnastik och Trupp). Utomhus kommer aktiviteterna att bestå av olika lekar, idrotter samt arbeta kring olika ämnen som hur man är en bra kompis.

Lägerveckor
- Vecka 25, måndag-torsdag kl 9.00-15.00
- Vecka 26, måndag-torsdag kl 9.00-15.00
- Vecka 32, måndag-torsdag kl 9.00-15.00
- Vecka 33, måndag-torsdag kl 9.00-15.00

Varje lägervecka är indelat efter födelseår. De äldre deltagarna är född mellan 2006-2009 och de yngre är född mellan 2010-2013. Varje lägervecka finns det 25 plaster för de äldre och 25 platser för de yngre deltagarna.

Kostnad
1200 kr/lägervecka, försäkring ingår.

Lägerledarna
Lägerledarna som håller i träningen är i åldrarna 14 år och äldre. Det kommer alltid att finnas ansvariga ledare med giltiga licenser samt minst en vuxen huvudansvarig för lägret på plats i Gymnastikens Hus.

Bokning
Alla som bor i Västerbotten som är född mellan de årtal som nämns ovan är välkomna att boka sig till lägret. Även du som aldrig provat gymnastik är välkommen!

Bokningen öppnar måndag den 27/4 kl 8.00 och därefter är det först till kvarn. Du kan redan nu prova logga in på bokningssidan för att läsa om grupperna och se att inloggningen fungerar.
Påsklovsläger inställt
2020-04-03 08:56
På grund av rådande situation så väljer styrelsen att ställa in kommande påsklovsläger för att minimera smittspridning.
Kort information från styrelsemöten
2020-04-02 11:15
Styrelsen kommer från och med nu att publicera kort information från alla styrelsemöten, så att medlemmar och ledare kan gå in och bli uppdaterade på vad som händer i föreningen.
Du hittar informationen genom att klicka på Om oss och under Dokument
Sportlovs- & Påsklovsläger
2020-03-03 10:09
Bild från ett av 2019 års sommarläger
SPORTLOVSLÄGER Måndag till onsdag - 2-4 mars klockan 9.00-15.00. Bokningen öppnar 10/2.

PÅSKLOVSLÄGER Tisdag till torsdag - 14-16 april klockan 9.00-15.00. På grund av Corona-viruset kommer vi skapa en intresseanmälan till påsklovsläger för att ni inte ska behöva betala något innan vi vet hur situationen utvecklar sig. Mer info kommer.

Info om läger
Dessa läger riktar sig mot gymnaster som vill träna gymnastik under lovet. Det kan vara för att man vill prova på vad gymnastik är eller för man tycker att gymnastik är så roligt att man inte kan få nog eller för att man vill göra något roligt och samtidigt lära känna nya kompisar.

Ingen förkunskap krävs, huvudsaken en är öppen för att prova.

Lägerledarna är född 2006 och tidigare. Det kommer alltid att finnas ansvariga ledare med giltiga licenser. Dagarna kommer att börja med en samling följt av uppvärmning sedan övergår vi till att träna på olika redskap. Vilka redskap det är beror på vilken inriktning du väljer på lägret. Du kommer att välja mellan att träna AG eller Truppgymnastik.

Det är viktigt att både gymnasterna och vuxna förstår att vi kommer att börja med grunderna inom gymnastik innan vi går vidare till svårare övningar. Det är av säkerhetsskäl vi börjar med grunderna och sedan långsamt bygger på (då allt inom gymnastiken hänger ihop) och för att ledare och gymnaster ska hinna lära känna varandra. Lägret kommer att pågå i tre dagar så det finns gott om tid.

Indelningen av grupper kommer att ske utifrån ålder och i vissa fall utifrån kunskapsnivå.

Årsmöte 12 mars 2020
2020-02-20 14:45
Plats: Restaurang Balder, Skolgatan 58D
Preliminärt program
17:30 18:30 Middag
18.30 19:00 Årsmöte
19:00 20:00 Workshop om föreningens aktiviteter 2020

För att öka medlemsinflytandet och göra årsmötet mer levande så kommer vi i år att prova ett nytt format för årsmötet. Vi inleder med en middag som föreningen bjuder på. Sedan tar vi det formella för årsmötet. Vi avslutar sedan med en workshop som ersätter förfarandet med motioner. På workshopen som kommer att ledas av Joan Kinnunen från Hi5 kommer vi tillsammans att ta fram viktiga områden och frågor som föreningen ska fokusera lite extra på under 2020.

Vi hoppas att ni vill vara med och påverka Umeå Gymnastikförenings framtid och ta föreningen in i 2020
talet! Visst kommer Du!

Sista anmälningsdag söndag 8 mars

Årsmöteshandlingar kommer att finnas på hemsidan 4 mars 2019
GympaLekis VT2020
2020-02-13 10:30
Behöver du hoppa, springa, studsa och klättra? Då kan du ta med vänner och bekanta och ta en sväng förbi Strömpilen.

Vi har GympaLekis  de flesta lördagar! OBS olika tider!
Januari:
6/1 Måndag  kl 09.00-11.00
11/1 Lördag kl 13.00-15.00
17/1 Fredag kl 13.30-15.30
18/1 Lördag kl 13.00-15.00
25/1 Lördag kl 13.00-15.00
31/1 Fredag kl 13.30-15.30

Februari:
1/2 Lördag   kl 13.00-15.00
8/2 Lördag   kl 13.00-15.00
15/2 Lördag kl 13.00-15.00
29/2 Lördag kl 13.00-15.00

Mars:
1/3 Söndag kl 13.00-15.00
7/3 Lördag kl 13.00-15.00
14/3 Lördag kl 13.00-15.00
På grund av Corona-viruset har föreningen valt att ställa in alla GympaLekis-tillfällen till och med Påsklovet. Därefter kommer vi ta beslut när vi ser hur situationen utvecklats.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här får barn mellan 0-7 år tillsammans med en ansvarig vuxen leka av sig i de stora lokalerna. Du som föräldrer/vuxen har ansvar för de barn du tar med dig. Det kommer att finnas någon på plats som kan hjälpa till. Det finns ett särskilt rum med leksaker där de barn som inte har möjlighet till att springa runt.

Kaffe och olika typer av mellanmål kommer finnas till försäljning.

VAR? Strömpilshallen (tidigare Busplaneten).

Från och med vecka 9 kommer vi ha ingången öppen på framsidan (samma ingång som till Nordic Wellness). Då får man gå uppför rulltrapporna som finns där.

Har du barnvagn eller behöver hiss så är ingången på baksidan fortsatt öppen. Skorna ska ställas i skohyllorna för att ha fria utrymningsvägar.


KOSTNAD? 100 kr/familj - betalas genom Swish i fiket.
Starka Tillsammans!
2020-01-22 08:47
Starka tillsammans - tillsammans blir vi starka och friska!

Det kan vara svårt att få tid till både sin egen och barnens träning så därför startar har vi en ny träningsform där alla syskon (över 7 år) och föräldrar är med på samma pass. Du och ditt barn får utmanande övningar i styrka, rörlighet, motorik, pulsträning och samarbetsövningar. Under passet kommer ni att utmanas, svettas och skratta ihop. Passet riktar sig till barn från det år man fyller 7 år och uppåt finns inga gränser.

Enda kravet är att minst en förälder/vuxen anhörig ska vara ombytt och aktiv på passet. Boka en familjemedlem via bokningssidan. Skapa sedan en användare per familjemedlem (om ni är ny i föreningen) och meddela sedan Jenny@umeagf.se respektive familjemedlems namn så faktureras ni för medlemsavgiften 100 kr per deltagare.

I gruppen finns det plats för 10 familjer. Terminen håller på 8 veckor.
Trygga idrottsmiljöer
2020-01-16 09:40
På Riksidrottsmötet 2019 beslutades att föreningar ska begära in ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för alla med anställning eller uppdrag som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn. Började gälla från och med 1 januari 2020.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Men det är den enskilde ledaren som måste begära utdrag från Polisen och i sin tur visa upp detta för föreningen. Föreningen ska kontrollera utdragen och dokumentera att kontroll genomförts. Inga utdrag ska sparas eller arkiveras av föreningen.

Kravet om registerutdrag är ett led i arbetet för att stärka trygga idrottsmiljöer för barn och unga. Att kontrollera registerutdrag är ett förebyggande arbete och ska gälla alla i föreningen som kontinuerligt kommer i kontakt med barn och unga, oavsett hur länge personen varit verksam i föreningen eller hur väl man känner personen i fråga.  Mer info finns på RFs hemsida.
Julöppettider
2019-12-18 12:57
Umeå Gymnastikförenings kansli har stängt 20/12 - 6/1, både telefon, mail och kontor.
Öppet igen från 7 januari.
Årets Ledare och Eldsjäl 2019
2019-12-10 08:04
Från vänster Ramya Kumar Suijith, Jenny Hörnström, Elsa Kollberg, Stina Fessé, Jenny Lindberg, Sigrid Lauvrud Pilebro, Moa Hammarberg
Här har vi Årets Ledare och Eldsjäl 2019! Nedan kan du läsa nomineringarna till respektive utmärkelse.

Ramya Kumar Suijith - Årets Gymmixledare

Hon kan verkligen få alla att känna sig välkomna och bekväma. En riktig glädjespridare.

Hon lämnar ingen ensam och visar alla individuellt när hon ser att man inte hänger med, utan att man känner sig dum på något sätt. Vi får lära i vårt eget tempo och alla får även komma med förslag till
musik vi gillar.


Stina Fessé - Årets Unga Barnledare

Hon har ett stort engagemang, är positiv, peppande och en påhittig ledare som barnen alltid har roligt med och känner sig trygg med. Hon möter barnen på deras nivå och skapar trygghet i gruppen.

Hon ser alla gymnaster och ger alla ett leende på läpparna!

En riktigt bra förebild för både stora och små!


Jenny Lindberg - Årets Barnledare

Alltid så glad, peppande och positiv.

Har alltid någon kul idé och är väldigt bra på att involvera alla.

Har startat upp föreningens första Alla Kan Gympa-grupp.


William Persson Eriksson - Årets Parkourledare

Han är en fantastisk förebild för barnen både genom sitt eget kunnande och sina fina ledaregenskaper. Han tar sig tid och ser varje individ, utmanar och berömmer samtidigt som det finns utrymme för skratt och fina samtal under träningarna.


Sigrid Lauvrud Pilebro - Årets Unga AG-ledare

Hon är otroligt duktig och jämt glad, positiv och påhittig.

Sigrid är så sjukt ärlig och är galet bra på att ge komplimanger.

Hennes energi gör barnen taggad på träning och sprider sin energi till ledarna runt om henne också. 


Jenny Hörnström - Årets AG-ledare

Så snäll, glad, positiv, peppande, sprallig, rolig, duktig på att förklara. hjälper alla yngre ledare att utvecklas.

Gör varje träning kul och utmanande. Involverar alla och ser alla individer.

Hon ser alla gymnaster och möter dem på den nivå de är. Har en naturlig känsla för när det behövs skojas, pushas eller vara allvar. Hon är en fantastisk ledare som sprider träningsglädje till alla runt om henne! 


Elsa Kollberg - Årets Unga Truppledare

Hon älskar att hänga i hallen, har ett enormt stort och fint hjärta där alla hennes gympabarn ryms. Hon är klok och eftertänksam. Hon är alltid glad och de smittar av sig på alla. Under 2019 har hon lärt sig hantera och möta olika åldrar och gymnaster på olika nivåer, samt tagit större ansvar för sina gruppers träning.


Emma Sandén - Årets Truppledare

Hon har ett fantastiskt fint sätt att utmana gymnasterna på och samtidigt få gymnasterna att ge det där lilla extra.

Hon är en bra förebild för andra ledare, pedagogisk och tålmodig.


Moa Hammarberg - Årets Eldsjäl

För hennes engagemang att utveckla gymnastiken i föreningen, regionen och nationellt.

Hon har alltid en positiv inställning och ingenting är omöjligt. Varje förening behöver en Moa! 


Stort tack till ALLA fina ledare som väljer att bidra och vara en del av denna förening!

Nominera Årets Ledare & Eldsjäl 2019
2019-11-06 12:40
Nu har du som medlem i Umeå Gymnastikförening chansen att lyfta och uppmärksamma din eller dina favoritledare/instruktörer. Sista dag att nominera är onsdag den 13/11. 

Styrelsen kommer sedan att sammanställa och utse Årets Ledare och Årets Unga Ledare inom respektive sektion samt Årets Eldsjäl. Dessa kommer att presenteras under julmiddagen för ledare och på föreningen kanaler.

GympaLekis lör 9.00-11.00 & 13-15
2019-09-09 10:58
Lördag FM 9.00-11.00, 0-5 år                             Lördag EM 13.00-15.00, 0-7 år
SEPTEMBER                                                          SEPTEMBER
7/9, 14/9, 21/9, 28/9                                             14/9, 21/9, 28/9

OKTOBER                                                              OKTOBER
5/10, 12/10, 19/10, 26/10                                      19/10, 26/10

NOVEMBER                                                           NOVEMBER
2/11, (9/11?), 16/11                                              2/11, 9/11, 16/11

DECEMBER                                                            DECEMBER
7/12, 14/12                                                           7/12, 14/12
Försäljning av föreningskläder på GH
2019-09-09 10:10
Tisdag den 10/9 och onsdag den 11/9 mellan klockan 16.00-19.00 kommer vi anordna en försäljning på Gymnastikens Hus av alla kläder och gymnastikdräkter vi har på lager.

Ta chansen att prova storlekarna, köpa och ta hem kläderna direkt. När storlekar eller kläder tar slut så kommer vi att genomföra en föreningsbeställning på resterande.
Vill du bli Stödmedlem i UGF?
2019-05-22 08:18
Att vara stödmedlem hos Umeå Gymnastikförening handlar om att ge familjer med en tuff ekonomisk situation hjälp att betala avgiften för att träna gymnastik. Du bidrar även till föreningens utveckling och utbilda våra 50 unga ledare som är 18 år och yngre i ledarskap samt gymnastik.

Så här blir man stödmedlem!
- Du kan gå in på "Bokningen" eller HÄR>>
- Logga in genom befintlig medlem eller skapa en ny användare. 
- Tryck sedan på fliken "Stödmedlem" och välj hur mycket du vill bidra med.

Att vara stödmedlem innebär inte någon förtur till en grupp.
Sommarläger v 25, 26, 32 och 33
2019-05-21 16:12
Umeå Gymnastikförening arrangerar Sommarlovsläger för barn 6-15 år.
Platserna är öppna så att vem som helst kan boka en plats, oavsett tidigare erfarenheter av gymnastik. Har ni vänner eller släkt på besök kan de passa på att anmäla sig också. Boka HÄR >>>

Lägret äger rum måndag - torsdag klockan 9:00-15:00 samtliga dagar i Gymnastikens Hus, Mariehem.

Alla barn tar själva med sig lunch, så får de i sig något de gillar så energin räcker hela dagen. Det finns inget kylskåp så ta med en kylväska eller mat som tål att vara i rumstemperatur. Det finns mikro i hallen men ta med egna bestick.

Som på alla läger tar gymnasterna själva med sig egen vattenflaska, har långt hår uppsatt och INGA smycken samt dragkedjor på träningskläderna. Nötter är förbjudet i Gymnastikens Hus.

Priset för lägret är 1200 kronor för dessa fyra dagar. Anmälan är bindande och återbetalas vid sjukdom med uppvisande av läkarintyg.
Kom igång med Sponsorhuset - få en biobiljett!
2019-04-29 11:23
Nu finns Umeå Gymnastikförening anslutna till Sponsorhuset som bjuder alla våra medlemmar på bio! Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en biobiljett och stödjer Umeå Gymnastikförening med hela 50 kr! 

Via Sponsorhuset kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Umeå Gymnastikförening. Inget blir dyrare för dig som handlar, tvärtom. 
Börja använda Sponsorhuset och hämta din biobiljett här: https://www.sponsorhuset.se/umeagymnastikforening/intro/
Välkomna till föreningens våruppvisning!
2019-04-26 09:23
Parkour, Trupp, Artistisk, Barn, Bamse, Familj, Bas och Gymmix visar upp vad vi hållt på med under vårterminen. Älskar du gymnastik eller är du nyfiken på vad det kan vara för något? Du är oavsett hjärtligt välkommen till Umeå Energi Arena Vind den 5 Maj klockan 14.00.
Föreningsuppvisning 5/5
2019-04-09 11:35

Kalasbokning
2019-04-09 08:43

Årets Ledare och Eldsjälar 2018
2018-12-10 13:49
Här har vi Årets Ledare och Eldsjälar 2018 i Umeå Gymnastikförening!

Högst upp till vänster: 
Stefan och Lisa Lundin - Årets Eldsjälar
Mattias Nilsson - Årets Truppledare
Kasper Nilsson - Årets Unga Truppledare
Johan Hallberg - Årets Parkourledare
Marie Jonsson Öhman - Årets Barnledare

Främre raden till vänster: 
Emma Lundin - Årets Unga Barnledare
Robert Nilsson - Årets AG-ledare
Amelia Hällström - Årets Unga AG-ledare

Saknas på bild: Kirsi Kohlström - Årets Gymmixledare

Stort tack till ALLA fina ledare som väljer att bidra och vara en del av denna förening!
Bokning av gympa VT19
2018-11-14 12:00
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och därmed uppkommer funderingar kring hur man går tillväga för att boka plats inför vårterminen. 

Nytt inför i år är att föreningens ALLA gymnaster ska boka sig själva via bokningssidan tryck här >> (undantag för ledare och ledarbarn som kommer att få en faktura skickad till den angivna mailadressen). 
Nytt är också att grupper som blivit fullbokade går att prenumerera på. Detta betyder att om en grupp som du prenumererar på får ett avhopp under terminen kommer du att få ett automatiskt mailutskick och därefter är det först till kvarn att boka den plats.

 • Måndag den 26 november kommer grupperna att bli synliga på Bokningssidan. Nu kan ni i lugn och ro läsa information om alla grupper, eventuella förkunskapskrav, vilket åldersspann som gäller, vilka dagar och tider gruppen tränar mm. Ni hittar detta på bokningssidan och klickar er in på respektive sektions alla grupper.
  Ni kan passa på att kontrollera att era inloggningsuppgifter stämmer via "Logga in för att boka" så ni upptäcker eventuellt strul innan sidan öppnar för bokning. Ni kan alltså INTE boka platser ännu.

BOKNINGSSTEGEN
 • Måndag den 3 december kl. 8.00 - Steg 1 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under höstterminen.
  I detta skede bokar gymnasterna in sig i samma grupp de gick i under höstterminen. Vill gymnasten byta till en annan grupp får ni vänta tills Steg 2 öppnar. Viktigt att tänka på att boka sin plats på måndag eller tisdag eftersom annars kan din plats gå förlorad till någon annan som bokar i Steg 2.

 • Onsdag den 5 december kl. 8.00 - Steg 2 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under höstterminen (detta steg sker i mån av plats).
  I detta skede kan gymnaster som vill byta till en annan grupp boka sin plats i den nya gruppen, självklart sker det i mån av plats. Undvik att först boka en plats i den grupp man gick i "för säkerhetsskull" för att sedan boka sig till den nya gruppen. Detta skapar mycket extra jobb och gör att systemet inte fungerar som det ska göra.

 • Måndag den 10 december kl. 8.00 - Steg 3 - i detta läge öppnas vissa grupper upp för alla som inte varit aktiv i föreningen under höstterminen. Alla grupper kommer inte att vara bokningsbara i detta steg. Bokning sker i mån av plats.

Det är viktigt att ni respekterar de krav som gäller för respektive grupp, det kan vara förkunskaper och ålder som anger i informationstexten.
Höstlovsläger v.44
2018-10-02 14:33
Under höstlovet arrangerar vi två gymnastikläger i gymnastik för barn och ungdomar födda 2011-2004. På detta läger väljer man inriktning, det går att välja Truppgymnastik eller Artistisk gymnastik. Under gymnastiklägret är man välkommen att boka i vilken grupp man vill oavsett kön, t.ex. ett läger heter Manlig AG för att det är de redskapen vi utövar under lägret.

Lägret kostar 500 kr och bokning sker via bokningen på hemsidan >>> 

- Läger 1: måndag och tisdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus (Mariehem)
- Läger 2: onsdag och torsdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus(Mariehem)

BOKNING (först till kvarn)
Från och med onsdag den 3 oktober klockan 7.00
Gymnaster som är aktiv hos Umeå GF under Ht18 att ha möjlighet att boka en plats i mån av plats.
Från och med måndag den 8 oktober klockan 7.00 
Bokningen öppnas för alla och bokning sker i mån av plats.

ANTAL PLATSER
På Trupplägret - 40 platser på vardera läger.
På Manlig AG-lägret - 10 platser på vardera läger.
På Kvinnlig AG-lägret - 20 platser på vardera läger.


Komihåg att ta med egen lunch, frukt, vattenflaska och bestick, det finns inget kylskåp men mikro finns.
Beställning av föreningskläder
2018-09-12 14:21
Nu går det att göra beställning av våra föreningskläder fram till och med den 17 september klockan 12.00. Det finns allt ifrån tights, linne, träningsdräkt, mössa, tygpåse mm. Priser och storlekar finns angivna på bilderna och i formuläret. 

Beställningen är bindande. Kontrollera beställningen innan du skickar in den.

Länk till bilder och beställningsformulär finns här >>
Flytt till nya hallen på Strömpilen
2018-08-27 13:36
I helgen har flyttat våra redskap från Fridhem och Bräntbergsskolan in i vår nya hall på Strömpilen! Nu saknas det bara gymnaster. 

STORT TACK till gymnaster, föräldrar och ledare som hjälpte till med flytten. Vi ser stor potential i lokalen och hoppas på ett långt samarbete med Svenska Handelsfastigheter som vi hyr lokalen av. Stort tack också till Umeå Fritid som låter oss låna lite redskap under det kommande läsåret och Umeå Stadsbud som körde de stora och skrymmande redskapen, alltid lika proffsiga!
Höstterminsstart
2018-08-20 09:01

Höstterminens alla gymnastikgrupper startar vecka 36.


Det kan finnas undantag, detta meddelar tränarna via mail om så skulle vara fallet för din grupp!

Bokning av platser HT18
2018-06-05 11:06
Den 1 augusti kommer våra grupper som vi erbjuder under hösten att synas på Bokningssidan. De går enbart att se och läsa om dem. Det går INTE att boka platser!

BOKNING AV PLATS

Steg 1 - Måndag den 6 augusti klockan 8.00

Kommer du som gick i en grupp under vårterminen att kunna boka din plats i din nuvarande grupp.


Exempel: Du som går i Bamsegympa och vill fortsätta i Bamsegympa även nästa termin kan boka din plats detta datum.


Steg 2 - Onsdag den 8 augusti klockan 8.00 

(i mån av plats och först till kvarn)

Kommer du som gick i en grupp under vårterminen men vill byta till en annan grupp/inriktning att kunna boka en plats i den nya gruppen (i mån av plats). Det innebär att du inte ska boka plats i steg 1 utan inväntar detta datum.


Exempel 1: Du som är 5 år och går i Bamsegympa och vill byta till Barngympa väntar tills detta datum för att kunna byta din plats. 

Exempel 2: Du som går i Truppgymnastik men vill byta till Artistisk Gymnastik väntar till detta datum för att kunna byta din plats.


Steg 3 - Måndag den 13 augusti klockan 8.00 

(i mån av plats och först till kvarn)

Här öppnas bokningen för allmänheten och vem som helst boka en plats även om du som tidigare inte varit medlem hos Umeå Gymnastikförening.


Exempel: Du som gjort en intresseanmälan väntar tills detta datum för att kunna boka din plats (i mån av plats).

Nominera dina favoritledare 2017
2018-01-26 11:48
Nu är det dags att nominera dina favoritledare och årets eldsjäl under 2017. Sista dag att nominera är 31/1 därefter kommer styrelsen att sammanställa resultatet och presentera vinnarna på årsmötet den 13 mars. Gå in på länken nedan för att lägga din röst.

Intresseanmälan
2018-01-26 11:18
Nu har vi öppnat formuläret för intresseanmälan. Här kan du eller ditt barn göra en intresseanmälan till gymnastikinriktningar som fullsatta. Intresseanmälan är enbart till för att vi ska veta hur stort intresse det finns för respektive grupp och innebär inte att ni står i kö för dessa grupper.

Du som gjort en intresseanmälan kommer att få förhandsinformation om när grupper och platser släpps för bokning. Därefter är det först till kvarn som gäller. 
Intresseanmälningen rensas september varje år för att hålla den uppdaterad. Vilket betyder att du måste varje september måste göra en ny intresseanmälan om du inte fått en plats.


Är du redan aktiv i en grupp men är intresserad av att byta till en annan grupp och/eller inriktning så kan du även göra det i denna länk.

Umeå Gymnastikförenings Gymnastikmodell
2017-12-04 10:39
Umeå Gymnastikförening har utvecklat en ny modell för vår verksamhet.

 

Utgångspunkten är Gymnastikförbundets modell och tanken att vi ska ha en stor variation av träning, inom de olika träningsdisciplinerna som vi erbjuder.

 

Vi utgår från gymnasternas individuella önskemål. De som önskar träna för att träna ska kunna göra det, de som önskar träna för att tävla på lokala föreningstävlingar ska kunna göra det samt de som önskar träna för att tävla på nationella och internationella tävlingar ska kunna göra det.


Nyheter från våra grupper
Gymmix Gruppträning, 04/05 14:45 
Barn och Ungdom, 29/04 12:00 
Kvinnlig AG, 29/03 14:10 
Gymmix Gruppträning, 12/03 13:53 
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen