Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till
Gymmix Umeå erbjuder gruppträning för vuxna och ungdomar. Vi har ett 20-tal pass i veckan som leds av välutbildade instruktörer. Vår träning är kvalitetssäkrad av Gymnastikförbundet. 

Vi erbjuder:
 
  • Duktiga instruktörer och fräscha lokaler
  • Ett varierat gruppträningsutbud
  • En välkomnande miljö, i ditt närområde och till bra pris
 
Titta gärna under fliken passbeskrivningar för att hitta en gruppträning som passar just dig. 

Vi behöver bli fler instruktörer!
Vill du förmedla rörelseglädje och inspirera andra till träning och samtidigt träna själv? Då tycker vi att du ska bli en av oss Gymmix-instruktörer! Som instruktör i Gymmix Umeå får du delta i Svenska Gymnastikförbundets utbildningar, inspirationskurser och convent. Det ger dig möjlighet till mycket bra utbildningar med många varierande inriktningar. Som instruktör hos oss får du även ett mindre arvode.

Kontakt
Prata gärna med någon av oss Gymmix-instruktörer eller vårt kansli så berättar vi mera. Hör av dig, du behövs!
Ann-Britt Andersson, 76 år, Gymmix-instruktör
2019-09-26 08:59
Bild 2: Folkbladet

Jag började i Umeå GF vårterminen 1974 på simhallen lördagsmorgon.

Nu är jag är ledare för ett gäng seniorer (Senior plus), på Badmintonstadion måndagar kl. 10-11, ett medelpass med gummiband i Grisbackaskolan torsdagar kl. 19-20. Ibland hoppar jag in som vikarie på vattengympan på Ersboda Bad & Gym kl 10-10:45.


Hur är det att vara instruktör?
Att vara ledare är mycket stimulerande. Gemenskapen, att träffa många fantastiska människor både som ledare på golvet och inom administrationen och alla möten med våra medlemmar. Att rycka in på andras pass är jättekul och givande. Svårast och det som tar längst tid är att hitta musik och sedan rörelsesätta den. Att gympa ger mig incitament till att hålla mig i någotsånär form.


Vilket är ditt bästa gympaminne?
Jag har så många fantastiska minnen så det är svårt att gallra. Tänk alla Lingdagar vi arrangerat. Gymnastikspelen 1990. Gruppen damer som under många år tagit truppmärket, vi träffas fortfarande fastän träningen är nerlagt. Här kommer några andra minnen!

På sista träningen före jul brukade vi fika. Vid detta tillfälle hade jag bakat frallor och småskorpor. Mitt under gympapasset slocknade alla lampor i hallen. Jag bad mina gymnaster att samlas nere vid ena hörnet. Då kommer en Lucia och många tärnor in i hallen. Det var elitflickorna som tränade timmen före oss som lussade för oss och innan vi fikade tillsammans visade de oss många varv på mattanlängan. Jag hade i hemlighet avtalat detta med Ulrika Haake som var deras ledare. Det var mycket uppskattat för oss alla!

Ett annat minne är hur mitt första pass som huvudansvarig på Bräntis blev lite kaotiskt. Tur att jag bor nära. Jag hade hämtat nyckeln till salen och vi kom in. Men de behövdes också en nyckel till musikskåpet. Den hade jag inte... Vad göra? Jag skyndade mig hem och hämtade en liten radio och ett Tore Skogman kassettband " Sträck nu på dig...". Det körde vi två gånger under passet och sedan blev det gränsbrännboll resten av timman.


Ann-Britt är 1 av 16 Gymmix-instruktörer i föreningen och de leder tillsammans 20 gruppträningspass i veckan runt om i Umeå Gymmix Umeå

Tabata i Grisbackaskolan
2019-09-24 09:49
Tisdag den 24 september är det Tabata på Grisbackaskolan. Välkomna!
Mamma-Baby Träning
2019-09-11 13:17

Mamma-Baby Träning är till för dig som har blivit mamma och vill bygga upp kroppen på ett skonsamt sätt efter din graviditet. På dessa pass tränar vi från grunden för att hitta tillbaka till rätt magstöd, bygga upp stabiliteten och styrkan. Fokus ligger på att träna de djupa och stabiliserande muskler i magen och bäckenbotten med kroppsviktsövningar eller lätta vikter.


Vi rekommenderar att du har varit på efterkontroll hos din barnmorska och fått ett godkännande att börja träna innan du börjar i denna grupp. Som vid all träning så kommer det finnas individuella skillnader och instruktören Jenny försöker möta dig på den nivån du befinner dig på.


Förutom träningen där babyn får vara med så är den sociala biten en minst lika viktig del. Träningen kommer att pågå ca 45 minuter och därefter är 15 minuter avsatt för den sociala biten. Då kan du ta med dig fika/mellanmål och samtala med de övriga deltagarna.

Träningen sker på dagtid så att eventuella äldre syskon är på förskolan. Självklart är det okej att amma i salen.


Start: 16 oktober klockan 11.45-12.45

Plats: Strömpilshallen (fd Busplaneten)

Kostnad: 6 tillfällen á 60 minuter 500 krBRA ATT VETA!

Gruppen har 10 platser och är en fast grupp.


Barnvagnen lämnar du i korridoren innanför ytterdörren alternativt ta upp den och ha den ståendes vid bänkarna. Ta gärna med en filt och eventuell leksak som babyn kan ligga på och leka medan du tränar.


Ingången hittar du på baksidan av den stora vita byggnaden som ligger mittemellan ICA MAXI och Elgiganten. Gå runt kortsidan som vetter mot Elgiganten för att komma till ingången.


Avbryt och sök medicinsk hjälp om du får fysiska besvär du inte känner igen som exempelvis plötslig yrsel, illamående, krampkänsla, oväntad blödning eller plötslig smärta främst i buk- eller bäckenregionen.


BOKNING!
Det finns 10 platser, bokningen sker HÄR >>>. Logga in enigt instruktionerna. Klicka på fliken "Gymmix" och därefter på gruppen Mamma-Baby Träning. Tryck på "Boka" och genomför betalningen - då är platsen din!
Sommarträning 2019
2019-04-10 21:14

Behåll formen i sommar med Gymmix!

 

Sommarträning i Umeå Energi Arena, E-hall kl 19-20

                                                                  

Sommarträningen kostar 200 kr och ger dig tillgång till alla sommarens pass, från maj till augusti, se dagar nedan. Drop in 20 kr. Betala kontant eller med swish: 1 231 134 162

 

Pass

Dag

Datum

Antal

Instruktörer

Lättgympa

Tisdagar 19-20

7 maj – 27 aug

17 gånger

Anne-Charlotte

Hiit

Torsdagar 19-20

9 maj – 23 maj

3 gånger

A-C & Kristian


Varmt Välkomna!
Kickoff 2019
2019-01-23 13:09
Här kommer lite härliga bilder från Kickoffen vi hade i Bräntbergsskolans gymnastiksal.
Höstpris
2018-10-31 12:55
Just nu! Betala 400 kr(inkl. medlemsavgiften 50 kr) för Gymmix gruppträning. Gäller för perioden november -december 2018.

Köp av träningskort

Alla tränings- och medlemsavgifter +10- kort, erhålls genom inbetalning till Umeå gymnastikförenings bankgiro 884-0134. Uppge ditt personnummer, namn och e-postadress samt vilken träning som avses på inbetalningskortet.

Ny medlem får ett medlemskort via ordinarie post. Du som redan har medlemskort tar med kvitto på inbetalningen till passet, så får du ett klistermärke av instruktören för aktuell termin. Det är ett krav att vara medlem för att nyttja terminskorten.

 

När medlems- och terminsavgifterna är betalda är du försäkrad till, under och från passet. Alla kort är personliga. Tappas kortet, utgår en ny avgift om 50 kr. Vänligen ta för vana att alltid ha kortet med till träningspassen! Kontroller sker under terminerna. Se Gymmix hemsida för ytterligare och uppdaterad information www.umeagf.se

Varmt välkommen till Gymmix Gruppträning!