SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik
Kvinnlig AG

Välkommen till Kvinnlig AG!

I Umeå Gymnastikförenings har i dagsläget 13 grupper i Kvinnlig Artistisk Gymnastik med runt 149 aktiva gymnaster som tränar och tävlar.

 
KORT OM KvAG

Artistisk Gymnastik är en olympisk tävlingsgren som har stort publikintresse. Det är en mångsidig form av gymnastik där hela kroppen används. I Kvinnlig Artistisk Gymnastik tränar vi tillsammans men tävlar individuellt i redskapen hopp, barr, bom & fristående. Vi tränar även styrka, kondition och koordination.

 

Artistisk Gymnastik är en unik idrott som utvecklar grundmotoriska rörelser på ett naturligt sätt. Redskapen och metoderna vi använder i träningen ger möjligheter att redan från ung ålder utöva gymnastik på ett säkert sätt. Som ny AG-gymnast i vår förening börjar man träna en dag i veckan och eventuell ökning av träningsdos sker gradvis och i ett individuellt samförstånd mellan tränare, gymnast och föräldrar.

 

Följ gärna vår Youtube-kanal https://www.youtube.com/channel/UCJw1aZyPZyPCOC0CM4aHvKA

 
Hos Umeå Gymnastikförening erbjuds Kvinnlig AG från det år man fyller 7 år.
 
Då vi är en ideell förening så ingår det att föräldrar till gymnaster som tävlar ska hjälpa till vid arrangemang och/eller tävlingar. Ibland kan försäljning tillkomma men på dessa finns det inga krav på hur mycket gymnasterna ska sälja men att alla ska försöka sitt bästa för att bidra.
 
Höstterminen börjar vecka 36 och vårterminen börjar vecka 2 om inget annat anges.
 
Challenge 2023
2023-03-27 10:00

Tre gymnaster i Kvinnlig AG deltog på Challenge 2023. Tävlingen är ett extra tillfälle för juniorer och seniorer som vill försöka ta sig in i junior- eller seniorlandslaget. För gymnaster födda 2008-2009 är det ett extra uttagningstillfälle inför Junior-NM som hålls i Helsingfors i maj.

 

I juniorklassen (född 2008 till 2010) deltog Maja Rhodin och Viivi Åkerdahl:

Mångkamp - Maja vann och Viivi kom tvåa.

Hopp - Viivi vann och Maja trea

Barr - Maja vann

Bom - Maja vann och Viivi kom tvåa

Fristående - Viivi vann och Maja kom tvåa

 

I seniorklassen (född 2007 och tidigare) deltog Maxine Finnberg:

Mångkamp - Maxine vann

Barr - Maxine vann

Bom - Maxine vann

Fristående - Maxine kom trea

Umeåcupen 14-15/5
2022-04-12 10:04

En inbjudningstävling där gymnaster från föreningar runt om i Norrland kommer att delta.

 

Lördag den 14 maj

Här kommer gymnasterna tävla på de Svenska Stegserierna 1-10.

 

Söndag den 15 maj

Här kommer gymnasterna tävla på Regionspokalen och Rikspokalen, även kallad fria serier.

Reportage med Smaragderna inför JSM 2/10-21
2021-09-30 19:00
Maja i barren och en gammal bild på Viivi på bommen i Bräntis

Hej på er och tack för att jag fick komma och störa er under träningen. Vad heter ni och vilka idrotter är ni aktiva i?
Jag heter Viivi och är 13 år. Jag går i gymnastik, fotboll och innebandy. Lite footsal då och då.
Jag heter Wilhelmina och är 13 år. Jag tränar bara gymnastik.
Jag heter Maja och är 13 år och håller på med fotboll, innebandy, björnligan och gymnastik.
Jag heter Maxine och jag är 14 år och går bara i gymnastik.

 

Ni går i gruppen Smaragderna som tränar och tävlar i Kvinnlig Artistisk gymnastik. Kommer ni ihåg när ni började i gymnastik och varför ni började?
Viivi – Det måste vara sen jag var typ 4 år. Jag tror att jag fick en förfrågan om att börja med Annika, Majas mamma, för att provträna. Då tyckte jag att det var jätteroligt så jag fortsatte. Innan dess var jag med i någon Familjegympa eller Bamsegympa.

 

Wilhelmina – Jag tror det var sen jag var typ 5 eller 6 år. Jag såg på någon uppvisning där Maja och Viivi körde gymnastik. De körde typ hjulningar och då ville jag också börja.

 

Maja – Jag började direkt i artistisk gymnastik när min mamma var ledare och då var jag typ 4 år. Jag var ungefär 1 år när jag följde med mamma och mina äldre syskon på träningar och gympade bredvid. Mamma har själv gått i gymnastik och båda mina systrar så jag tror att det bara var en självklarhet att jag skulle gå i gympa.

 

Maxine – Jag gick först i Bamsegympa från när jag var 2,5 år tills jag blev typ 6 år, då började jag i artistisk gymnastik. Jag tror att jag fick frågan att börja i artistisk gymnastik och då sa mamma och pappa ja till det. Det var så jag började.

 

Då har ni gått i gymnastik väldigt länge, vad är det som gör att ni valde att fortsätta och fortfarande är kvar?

Samtliga fyra berättar om att de tycker att det är jätteroligt och glädjen över att lära sig nya övningar. Ibland tar det tid att lära sig en ny övning men glädjen blir bara större när man väl sätter den.

 

Så… nu till helgen kommer ni att tävla på JSM i Västerås. Det är ert första JSM ni ska delta på, hur känns det?

Viivi – Det känns bra. Det är nervöst men det känns som att det kommer bli en rolig upplevelse.

 

Wilhelmina – Det känns roligt och bra. Lite nervöst men det kommer nog blir väldigt roligt.

 

Maja – Det är väldigt nervöst men jag är taggad att visa serierna man har tränat i flera år på. Så det ska mest bli roligt och sedan får det gå som det går, men jag vet att jag har gjort mitt bästa och jag får försöka vara nöjd med det.

 

Maxine – Det är väldigt nervöst och jag ska försöka att inte bli så besviken ifall jag inte klarar serierna lika bra som jag tror jag ska klara det. Man får förvänta sig det man har kört på träningarna. Det ska bli kul!

 

Hur har ni förberett er inför tävlingen?

Viivi – Vi har tränat mycket på serier och att visa upp serier.

 

Wilhelmina – Ja, mycket serier och vi har åkt upp till Luleå någongång och kört serierna där.

 

Maja – Det är mest att bygga upp alla serier och känna sig säker på det så man kan det på tävlingen så det inte behöver vara så nervöst innan.

 

Maxine – Jag har kört massa serier och så. Jag har försökt att lugna ner mig innan jag kör övningarna och tränat på att värma upp övningarna så snabbt som jag kan. Så jag ska vara beredd på tävlingen då man inte har så lång tid på sig att värma upp.

 

Det här är som sagt er första riktigt stora tävling, har ni satt upp några mål?

Viivi – Alltså, det är typ mest att köra. Att köra och våga tävla och så.

 

Wilhelmina – Jag tror inte jag har något mål utan tänker mest bara på att jag ska köra. Det för att det är vår första tävling också så man kan inte tänka sig någonting nu. Prova och ha kul typ.

 

Maja – Det är svårt för vi har inte tävlat på två år så det blir mest att köra igenom serierna som man har gjort på träningarna.

 

Maxine – Jag ska försöka köra flickis-sträck salto på bom men vi får se hur det går. Jag ska vara säker på det först, och då kör jag det.

 

Vad är det ni ska tävla på?

Viivi – Vi kommer att tävla på valfria serier. Vi kommer att köra det svåraste vi kan på alla redskapen typ. Det finns några krav men det finns inte att du till exempel måste göra en brygga som kraven kan vara i stegserierna, utan det finns istället krav på att du måste göra något bakåt men man väljer själv vilken övning.

 

Vad har ni för favoritövningar i serierna?

Wilhelmina – Oj, jag vet inte riktigt.

 

Viivi – Det ska bli roligt att tävla på mattan där jag kör handvolt-frivolt med helskruv och på bommen flickis-salto.

 

Maja – Jag är mest taggad på mitt fristående för jag är nöjd med koreografin som jag vill köra igenom. Friståendet har jag fått hjälp av Kristin från Luleå som dömde på OS i somras. Sedan gillar jag bomserien för jag har stoppat in en massa nya övningar som ska bli roligt att köra igenom. Flickis salto och sidsalto på är nog favoriterna, eller det är de svåraste.

 

Maxine – Mitt avhopp på bommen är stäckt frivolt med helskruv av, det är väldigt roligt. Sedan så gillar jag min hjulupp och fotuppklipp i barren

 

Har ni någon övning i serierna som känts läskig eller varit extra svår att lära sig?
Viivi – Det var typ sidvolten på bommen då den är svår att få rätt.

 

Wilhelmina – Kanske 1½ skruv tror jag.

 

Maja – Jag har haft en stor spärr för flickis-salto på bommen och jag har tänkt att jag kommer aldrig att köra det i hela mitt liv men sedan för några veckor sedan så bestämde jag mig för att köra. Så det är den jag är mest rädd för

 

Maxine – Flickis-sträck på bom. Alltså jag känner fortfarande att den är lite läskig men jag ska försöka att köra på och sluta tänka på det dåliga utan bara köra.

 

Ni i Smargderna är förebilder för många som går i gymnastik för att ni har lärt er många svåra övningar, ni hjälper till som hjälpledare i yngre grupper och på läger, ni brukar också hjälpa ledare i andra grupper genom att visa övningar för gymnaster, ni ställer upp som demogymnaster osv. Men vilka har ni som förebilder och hur tycker ni att en bra förebild ska vara?
De har Simone Biles, Jonna Adlerteg, Tonya samt de andra gymnasterna i Eskilstuna som gemensamma förebilder för att de är väldigt duktiga i gymnastik, har bra stil och är professionella.

 

Maja – Som förebild tycker jag att man ska vara glad, positiv och gör sitt bästa på träningarna men också ha motgångar för att visa att det inte bara går bra! Så att andra kan se att det går dåligt ibland också. En i OS-laget i USA jag ser upp till är för att hon är peppande och man ser att hon hejar och kramar om alla. Även Sunisa Lee för att hon har bra stil i barren.

 

Maxine – Jag tycker att en bra förebild ska köra sitt bästa på träningarna, inte slöa och så. För då kan de yngre barnen se upp till en och också köra på och inte bara stå och prata hela träningarna. Sedan ska man inte vara ledsen utan vara glad så att alla andra i hallen också blir glad. Och lyssna på tränarna.

En annan förebild är hon som vann OS, Sunisa Lee. Ett exempel på en bra förebild är Simone Biles som inte mådde så bra på OS och ställde in. Då visar det att om det inte känns bra så kan man låta bli att köra. Hon visar det för alla och att det är okej.

 

Har ni några tips till andra som vill utvecklas som gymnast?
Viivi – Kämpa, ha kul och träna.

 

Wilhelmina – Träna hårt, kämpa, typ tänka positivt och ha roligt.

 

Maja – Mitt störst tips är att man kör sitt bästa på träningarna att man inte bara tycker att det är läskigt utan att man också tycker att det är roligt att köra gympa, så det inte bara är träna-träna-träna. Så man inte glömmer bort det roliga i sporten.

 

Maxine – Det Maja sa och att man aldrig ska ge upp.

 

Maja och Maxine fyller i att man alltid ska fortsätta även om motgångarna kommer. Tillexempel de spärrarna som Maja och Maxine hade i flickis-salto på bommen, men tillslut så gick det. Det tar olika lång tid på olika övningar så man får hålla i för i slutändan kommer det att bli bra.

 

Hur tacklar ni motgångar/att ni lär er olika snabbt?

Maxine – Man ska bara tänka på sig själv. Alla har olika svårt med olika övningar så om en person är bra på något så är det en annan person som är bra på något annat. Men man ska tänka på sig själv för det är en individuell sport. Man kommer att kunna klara det om man inte ger upp så går det.

 

Maja – Jag brukar tänka övningarna i huvudet innan man går och lägger sig och gör upp mål. Jag har gjort så här att i matteboken när man göra uppgifter så byter man sida. Då brukar jag skriva upp mina mål och så när jag jobbar klart. Jag hittade till exempel en jätte och det har jag superlätt för nu. Så sätta upp mål och det blir ju jobbigt i början men tillslut klarar man det. Jag är så stor vinnarskalle så då vill man klara övningar direkt.

 

 

Tack för pratstunden och vi önskar er stort lycka till på tävlingen.

Njut, ha roligt och var stolt över er själv – ni är grymma! 🌟

 

Viivi, Maja, Maxine och Wilhelmina har valt ut en bild/filmklipp var - för att se filmerna går du in på Instagram eller Facebook.

UGF zoomar in - Lucia, 18 år & Sara, 16 år 📸
2021-04-19 13:45

Gympabakgrund

Lucia började som AG-gymnast när jag var 10 år och gick i tre år. Sedan började själv att vara aktiv i Cheerleading och började som hjälpledare i gymnastik. Nu har jag hunnit vara ledare i 5 år.

 

Sara började som gymnast 8 åring i barngympa innan jag som 10 åring började i AG. Som 12 åring hoppade jag in som hjälpledare och har också hunnit vara ledare i 5 år.

 

Hur minns ni tillbaka till er gymnstkarriär?

Gymnastiken har varit en stor del av vår vardag i hela vår barndom. Man tyckte gymnastiken var så himla kul när man var liten och ville vara här så himla mycket. Och när vi väl slutade och blivit äldre så är vi ändå här. Vi har liksom aldrig slutat vara i gympahallen, vi är fast här haha!

 

Det jag tror att jag längre fram i livet kommer att minnas tillbaka på i min aktiva period är läger när vi var små. Vi åkte tåg hela vägen till Älvsbyn och jag flätade hela Saras hår och bara det tog typ tre timmar. När vi åkte hem igen som kom vi tillbaka jättesent för tåget körde på en älg! Vi gymnaster trodde typ att vi hade kört på någon person där ett tag medan vi satt fast på tåget. Men tillslut fick vi veta att det var en älg. Det slutade med att vi fick hoppa av och några föräldrar hämtade oss i Vännäs och skjutsade in oss till Umeå.

 

Under ledarkarriären kommer jag minnas gemenskapen med barnen och kärleken man fått av gymnasterna.

 

Vad tror ni kunnat påverka ert val att sluta som aktiv?

Om jag hade varit bättre så hade jag nog velat fortsätta för det hade varit roligare att träna. Och när jag skadade mig så förlorade jag allt det lilla jag faktiskt kunde.

 

Träningarna stod still för länge då det saknades en plan och var för mycket hopp och skoj. Jag behöver mer ”vi ska träna på det här för att sedan kunna klara den här övningen”. Vi gick i en grupp som var så otroligt stor spridning i kunskapsnivå att jag tror gruppen som helhet hade vunnit på att mot slutet helt slutat ta in nybörjade så att gruppen som helhet kunnat fortsätta utvecklas. Men på den tiden hade vi typ bara tre grupper i föreningen och i vår åldersgrupp fanns det bara vår grupp som inte satsade på tävlingar och en annan grupp som var väldigt svår.

 

Måndagsträningarna var väldigt roliga så det hade varit bra att fortsätta med. På de träningarna hade vi en ihopslagning av de båda grupperna för vår ålder och tränade tillsammans.

 

Hur länge kommer ni att fortsätta vara aktiv i föreningen och på vilket sätt?

Jag vill bara fortsätta som nu, som ledare, så länge som möjligt. Jag kommer fortsätta så länge jag har tid och är intresserad.

 

Bara jag har möjlighet, tid och förutsättningarna så stöttar och hjälper föreningen mig då det är jag som har initiativet och själv väljer. Det är egentligen bara halltider som ibland kan vara problematisk då det inte finns tillräckligt med halltider.

 

"Vem vet vi kanske fortfarande är ledare när vi är 80 år!"

UGF zoomar in - Grace 📸
2021-03-29 14:10

Grace, 15 år, har varit aktiv sedan jag var 1-2 år i Bamsegympan och sedan var det barngympa som min mamma höll. Sedan AG (Smaragderna) när jag var runt 6 år kanske och var kvar i ca 8 år. Jag har varit ledare i ca 3½ år. Numera är jag även utbildad domare upp till steg 6 och ingår i Ungdomskommittén.

 

Vad är det som gjort att du stannat kvar så länge i gympan?

Ja, det kan man faktiskt fråga sig, vad jag gör kvar haha. Gemenskapen och känslan att få känna sig delaktig i något, att tillhöra någonting. Och jag växt upp med gruppen och det har varit mysigt. Och nu när jag själv slutat som gymnast så vill jag stanna kvar för att det är så kul! Jag är uppväxt i hallen och jag vill inte gå härifrån.

 

När du är gammal vad tror du att du kommer att minnas tillbaka till?

Jag tror jag kommer tänka på alla tävlingar och upplevelser. Alla timmar i hallen. Och när det gäller tävlingar så är det allt runt ikring och hela gemenskapen egentligen. Välj en fråga till dig själv!

 

En fråga till dig själv. Vad tycker jag är det viktigaste hos en ledare?

Det viktigaste hos en ledare är att den ser alla lika mycket och att den inte bara ser de gymnaster som är bättre, dom som är sötare eller vad det än kan vara. Utan att ledaren faktiskt ger alla lika mycket uppmärksamhet och visar att den bryr sig. Jag tänker att om man har en ledarroll så är det så mycket mer än att bara lära ut nya övningar. Ledaren är ens trygghet, en av dem iallafall. För mig är det viktigt att ledare visar att den bryr sig. Visar engagemang i mig och inte i vad jag kan som gymnast. Se mig som helhet.

UGF zoomar in - Stefanie 📸
2021-03-08 10:06

Stefanie, 17 år, gymnast i Multigymnastikgruppen Jade, ledare och domare i Kvinnlig AG samt en av medlemmarna i UGFs nystartade ungdomskommitté.

 

Du kom in i Gympabubblan som tonåring, vad var det som lockade i gymnastiken som gjorde att du tog steget att börja och sedan stanna kvar? Jag har gått i dans hela mitt liv. Gympan kom inte naturligt när jag började men ändå så var det något som höll mig kvar. Man kunde se andra i hallen som var duktiga som inspirerade och jag kunde tydligt se hur man skulle göra för att utvecklas. Gympan var prestationslöst, eftersom jag började så sent så hade jag ingen press på att jag skulle vara "bra" Jag slutade ett tag, men då var jag kvar som ledare. Efter typ ett halvår insåg jag att jag inte kan vara utan gympan! Det är bra träning!

 

När du är 80 år och tittar tillbaka, vad tror du att du kommer att tänka på då? Jag kommer komma ihåg gemenskapen med alla barn jag är tränare för! Och alla läger!!!!!

 

Övrigt: Om jag skulle få välja en superkraft så skulle jag vilja vara osynlig! Då kan man göra vad man vill!

Reportage med gymnaster i Kvinnlig AG📸
2021-03-05 10:06
Jag heter Ann-Sofie och jag fyller 11 i maj så jag är 10 år. Jag heter Hanna och är 8 år, fyller snart nio.
 
Vad tycker ni om gymnastik?
A - Gymnastik är det bästa som finns för att det finns så många personer här som man kan bli kompisar med och dessutom är det roligt att tävla. Och jag är en tävlingsmänniska så jag älskar att tävla.
H - Jag tycker att det är jätteroligt. Jag tycker att det är roligt att man kan bli kompisar och alla redskap är roliga. Mitt favoritredskap är barren
A – Mitt är mattan.
 
Hur förklarat ni vad Artistisk Gymnastik är för någon som inte vet vad gymnastik är?
A - Jag skulle förklara det såhär att det är världens roligaste grej och att det finns olika redskap som man brukar köra på. Och så måste man träna för att bli bra på det. Jag skulle också förklara det som att vi kör och inte tycker vi är jättedåliga. Hur skulle du förklara det?
H – Jag skulle bara förklara att det är jätteroligt och att man lär sig jättemånga nya saker. Det senaste övningen jag lärt mig är rondat-flickis.
A – Jätte i snurräck.
 
Vill ni lägga till något?
A – Att AG är det bästa som finns!
H – Att gymnastik är det bästa som finns!
Briljanttävling
2020-04-01 13:03

I tider där mycket sätts ur spel gäller det att vara uppfinningsrik och hitta nya vägar.

Det är då AG-gruppen Briljanterna skapade och genomförde en egen tävling för sig själva. Det var möjligt tack vare att de nio domarna gruppen har iform av ledare och föräldrar. Stort tack till de 13 deltagande gymnasterna och de 9 domare som ställde upp!🌟

Ta hand om er!


Amelia Hällström, 15 år, Praktikant v43
2019-10-25 12:25

Hur ser din gympabakgrund ut?

Jag började ht2013 som AG-gymnast i gruppen Rubiner i den extremt kalla hallen på Bräntis. Här kändes det som att man tappade väldigt mycket tid av träningen då vi skulle dra fram och plocka bort alla redskap till ett förråd i början och slutet av träningen. Jag började som ledare vt2018 i 4 basgrupper. Just nu är jag ledare för AG-gruppen Bärnstenarna och AMT (Avancerad Motorisk Träning) en grupp för 15år och äldre. Jag är fortfarande kvar som gymnast i Rubinerna.


På vilket sätt engagerar du dig i föreningen?

Jag är ledare och har utbildat mig som ledare och till domare i Kvinnlig AG steg 1-4. Jag började som hjälpledare för att min ledare frågade mig om jag ville bli det. Jag visste att många av mina kompisar hade varit ledare tidigare och de hade trivts med det så då ville jag också bli ledare. Vilket var det bästa jag gjort!!!


Så började jag i Basgrupper men sedan har det blivit med mer AG-grupper. Denna termin fick jag även frågan att vara med som ledare i AMT som är en vuxengrupp. Det är jättekul och de lyssnar mycket bättre på vad de ska göra än barnen. Det är roligt att se att alla vuxna vågar prova och att även de utvecklas mycket. Jag är i princip alltid ledare på alla läger


Att vara domare är alltid lite nervöst när man ska döma själv. Men det är roligt att se hur gymnaster jag har haft tidigare och se hur de har utvecklats och hur duktiga de har blivit.


Jag känner att det är en självklarhet att fortsätta vara ledare och domare då jag får tillbaka så mycket. Gymnasterna blir så glada när de ser en och det är bara så himla kul. Jag blir bättre inom ledarskap och lär känna så många nya människor. Sedan jag började som ledare så har jag lärt känna så många nya inom hela föreningen och inte bara inom min egen sektion. Jag har också blivit mer kreativ, blir bättre på att planera och att prata framför människor. Allt det kommer man att ha nytta av under hela livet.


Skulle du rekommendera andra att bli ledare?
Absolut!


Vilket är ditt bästa gympaminne?
Tågresan till och från läger i Älvsbyn. Då sprang vi mellan tågvagnarna och alla köpte var sin godispåse och hällde upp i en skål och satt och åt.
Det andra minnet var när Sigrid kom tillbaka till Rubinerna efter att ha varit i England en lång tid.


Kan du berätta något som vi inte vet om dig?
Jag var jättenervös inför varje träning i typ en halvårstid när jag började vara ledare. Men nu är jag där och allt blir bra och jag vet vad jag ska göra om det uppstår något problem!


En sista fråga, hur är det att vara praktikant?
Det är jättekul. Jag får träffa nya grupper och idag fick jag ju även testa vattengympa för första gången (svinkul). Och så får jag även se de administrativa som sker i föreningen

Alma Berlin, 11 år, Artistisk Gymnastik (AG)
2019-10-01 09:46
Bild: Nina Winter
Det bästa med AG är att lära sig nya saker. Redskapet barr är det svåraste, det är det redskapet som kräver mest arm- och överkroppsstyrka.

Almas förklaring av vad AG är:
Styrka/fys är en stor del av träningen, vi tränar och tävlar på olika redskap (barr, bom, hopp & fristående) som kräver styrka, spänst och smidighet.

Varför går du i AG?
För att det är roligt, man håller konditionen och blir väldigt stark, och man blir duktig på att tävla.

Kan det någon gång kännas tufft med gymnastik?
Ja, om man ska prova något helt nytt, då får man be om pass eller hjälp, och ta mod till sig och bara köra!

Vad skulle du säga till en kompis som funderar på att prova gymnastik?
Man kan vara beredd på att inte klara övningarna direkt utan man får öva. När man sen har lärt sig en sak blir man pepp på att lära sig mer, man känner sig glad i kroppen!

••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••

Alma är en av totalt 223 gymnaster som går i Artistisk Gymnastik i Umeå GF.
Föreningen har grupper i både Manlig och Kvinnlig AG där de aktiva är mellan 5 - 48 år.
AG har växt explosionsartat i föreningen sedan HT2012 då det endast fanns 7 aktiva gymnaster. Skulle det finnas fler som vill bli ledare skulle föreningen kunna starta upp ännu fler grupper.
Vad är Kvinnlig AG?
2019-03-26 15:05
Hanna och Svea vilar i kuddgropen under ett av våra sportlovsläger
Såhär beskriver Hanna 8 år & Svea 9 år Kvinnlig AG:
Hanna: man är på bom. AG är roligt.
Svea: man är lite mer på barr och bom.

Vad är det bästa med gymnastik??
Hanna: om man har tränat mycket och man lär sig det. Det är roligt. Och att träffa kompisar.
Svea: det är att man får köra olika redskap och så får man lära sig jättemycket. Man lär känna massa olika personer, vuxna och barn.

Vad är det svåraste med gymnastik?
Hanna: när man är på barr och ska göra ett benlyft från pikhängande som är i tävlingsserien. 
Svea: Ja, precis.
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner