Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Styrelsen och kommittéer 2020
STYRELSEN
Ordförande - Lisa Lundin ordforande@umeagf.se
Vice ordförande & sekreterare - Cornelia Norlund
Kassör - Stefan Lundin

Ledamöter
Ledamot - Cornelia Norlund
Ledamot - Göran Caspersson
Ledamot - Jenny Lindberg
Ledamot - Jessica Lundström
Ledamot - Roger Salomonsson
Ledamot - Stefan Lundin

Suppleanter
Suppleant - Christoffer Granvik
Suppleant - Johan Hallberg
Suppleant - Linda Strand

KOMMITTÉER
Här hittar du Barn & Ungdoms-kommittén >>

Här hittar du Truppkommittén >>

Här hittar du AG-kommittén >>

Här hittar du Gymmix-kommittén >>
Lisa Lundin, ordförande
Jag tränade gymnastik när jag var liten, jag tror att jag slutade när jag var 6 år. När jag gick på högstadiet blev jag hjälpledare i en barngympagrupp i ett par år. Hittade tillbaka till gymnastiken när min äldsta dotter fick en plats i en av föreningens familjegympagrupper.

Jag tackade ja till ett år som ordförande för det är så ofantligt roligt att få vara med och driva föreningens verksamhet framåt. Att få vara en del i att föreningen snart har sin egna hall (det är inte långt bort nu) är så inspirerande!

Jag tror jag bidrar med många idéer om hur vi kan bli ännu bättre på det vi redan gör i föreningen och vad vi kan göra för att vår gymnastikfamilj ska kunna bli ännu större.

Just nu lägger jag mycket av min gympatid på att försöka få till en egen hall till föreningen. Men absolut roligast är att se när en gymnast, oavsett ålder, blir liksom "lycklig i hela kroppen" när de får träna gymnastik.

På fritiden när jag inte jobbar för föreningens egna hall eller står på golvet och tränar gymnaster så tycker jag om att sticka och vara i Hemavan, på vintern åker jag slalom eller går på tur och på sommaren fjällvandrar jag. På mitt "riktiga jobb" forskar jag om miljögifter och försöker bidra till att vi hittar bra och effektiva sätt att minska mängderna av miljögifter ute i miljön.
Cornelia Norberg, vice ordförande & sekreterare
Cornelia Norberg vice ordförande
Jag började gymnastik lite senare än tänkt, som 10 åring klev jag in på Mariebergsskoland lokaler för första gången och var fast direkt. Började i en barngympagrupp och gick sedan vidare till truppgymnastik. Som 16 åring blev jag ledare för mitt första gäng gymnaster, några av dessa är aktiva än idag!

Jag blev tillfrågad att gå med i styrelsen för ganska många år sedan av en gammal ledare till mig, vilket gjorde att det kändes som att just jag skulle ha en plats.

Jag älskar att få vara med och skapa de bra förutsättningarna för träning både för mig och mina gymnaster. Jag hoppas kunna bidra med kunskap om vad som fungerar på golvet samt många dumma frågor för att säkerställa så att vi alla håller med (hänger med). Mitt driv inom gymnastiken är mina gymnaster och att tillsammans kunna lära oss mer och svårare saker. Att få möjlighet att skapa ett band där dom känner sig trygga med mig som ledare.

Utöver gymnastiken så jobbar jag som kostekonom på Medirest. Vi håller på med måltidsservice på NUS. Att arbeta som kostekonom innebär att planera menyer, personalplanering samt säkerställa renlilgheten i lokaler och se till så att alla maskiner/utrustning fungerar. Hemma har jag sambo, vår 3 åring och två katter.
Stefan Lundin, kassör
Jag har själv inte varit aktiv och tränat någon idrott, man jag är gärna aktiv i fjällen. Blir ofta 30 dagar i backen på vintern och vandring på sommaren. Vår familj har länge levt med gymnastiken, då min fru och båda barn också är mycket engagerade så vi brinner alla för Umeå Gymnastikförening.

Jag tackade ja till styrelseuppdraget och rollen som kassör eftersom jag insåg att jag kunde göra nytta och att ekonomin är viktig för föreningen. Till styrelsearbetet bidrar jag med ekonomiskt tänk och erfarenhet av att leda organisationer i förändring. Till vardags är jag konsultchef på företaget Hi5.

Föreningsliv i allmänhet och Umeå Gymnastikförening i synnerhet fyller en viktig funktion för den lokala folkhälsan. Dels genom rörelse dels som social mötesplats (som för många är minst lika viktig). Att vi inom UGF erbjuder denna möjlighet till alla åldrar tycker jag är bra! Jag är också mycket stolt över att vi inom föreningen utbildar många unga ledare som ger både individen och föreningen möjlighet att växa!
Jenny Lindberg, ledamot
Jag var gymnast när jag var liten och bodde i Swchweiz, en barngrup som var ganska lik Basgrupperna vi har i vår an förening.

Jag tackade ja till styrelseuppdraget för att få vara med och påverka och driva föreningen framåt. Jag brinner för att alla ska kunna utöva gymnastik. Och min förhoppning är att i kan utöka så föreningen kan ha fler grupper för barn och ungdomar med olika funktionsvariationer. Jag hoppas kunna bidra med idéer hur vi skulle kunna bredda och utöka våran verksamhet så den når fler.

Utöver gymnastiken jobbar jag inom omsorgen som handledare/boendehandledare. Har en dotter på snart 10 år som jag försöker hitta på en massa roligt med när hon är hos mig.
Göran Caspersson, ledamot
Jag har själv aldrig hållit på med gymnastik utan kommer från en mindre ort i Västerbotten som egentligen bara hade tre idrotter. Hockey på vintern och fotboll på sommaren samt längdskidor för den vidlyftige.

Gymnastikintresset har istället kommit genom min dotter Ellen som tränar och tävlar AG med Briljanterna. Efter drygt 2 års köande fick hon plats i en Basgrupp och sedan den dagen har gymnastik varit nummer 1 för henne. Mitt engagemang  började när Jenny Hörnström vid något tillfälle kom upp på läktaren och undrade om jag var Ellens pappa. Då jag är rätt dålig på att begränsa mitt engagemang så erbjöd jag mig att hjälpa till. Och nu något år och några kurser senare så är jag nästan en riktig gymnastikledare. Däremot har jag en rätt gedigen idrottsledarbakgrund inom lagidrott. Framförallt fotboll där jag tränat allt från flicklag till damlag i drygt 10 år, men även futsal och innebandy finns på meritlistan.

Anledningen till att jag tackade ja till ett uppdrag i styrelsen är ungefär samma orsak som jag blev ledare. Jag tycker om att engagera mig och har rätt svårt att säga nej. Sen vet jag hur viktigt det är med engagerade personer i föreningar samt hur svåra dom kan vara att få tag i.

Jag kan bidra med föräldraperspektiv, erfarenhet från föreningsliv, styrelsearbete och bred kompetens. En bra koppling mellan föräldrar och förening.

Gymnastik är fantastiskt mångsidig och bra träning. Att det ska vara roligt och förstås AG.

Arbetar i normala fall som avdelningschef på Ortopedmottagningen på sjukhuset. För tillfället är jag även avdelningschef för en ny Covid-iva-avdelning så att vi kan ta hand om alla som blir svårt sjuka av Coronaviruset. Har en bakgrund som intensivvårdssjuksköterska. Den tid som blir över ägnar jag åt min familj och lite egen träning.
Jessica Lundström, ledamot
Jag började i gymnastik när jag var 5 år gammal. Sedan dess har jag både hunnit med att träna och vara tränare i trupp som är mitt huvudområde men även tränat och varit tränare i AG. När jag var 15 år startade jag och tre andra lagkamrater upp en truppgrupp som gjorde att vi hade två lag inom trupp i UGF, och det har verkligen hänt en del efter det.

Jag har suttit i styrelsen i några år nu och var först lite tveksam till att göra det när jag blev tillfrågad eftersom jag inte visste vad ett styrelsearbete innebar. Men jag är glad  att jag tog chansen för det är väldigt roligt att kunna vara med och påverka och förbättra föreningen. Eftersom jag har haft en ganska lång erfarenhet av gymnastiken och föreningen tror jag att jag kan bidra med kunskap från golvet men även med ett kritiskt tänkande i varför och hur vissa saker görs, för att kunna komma fram till det bästa beslutet för alla våra medlemmar.

Det haf brinner mest för inom gymnastiken är att få se alla utvecklas både som gymnaster och individer. Att ha möjligheten att vara med i en grupp där alla kämpar för sig själva och varandra, där de redan som små får lära sig att höja varandra i både med- och motgång.

Just nu är jag både föräldraledig och jobbar på en IT-avdelning där jag jobbar mycket administrativt och med data skyddsfrågor. På fritiden tycker jag om att spendera tid i vår fjällstuga, golfa och såklart hitta på massa roligt med familj och vänner.
Johan Hallberg, suppleant
Jag håller på med gymnastik och Parkour för att det är så häftigt och kul att få uppleva när någon utvecklas och lär sig nya saker.

När jag var yngre höll jag på med trupp och artistisk gymnastik och nu är jag tränare i Parkour och AMT (Avancerad Motorisk Träning).

I styrelsen representerar jag parkoursektionen som jag hoppas vi kan utveckla vidare då det är en kreativ och lekfull träningsform som vi vill erbjuda fler möjlighet att prova på.

Utöver gymnastiken jobbar jag med utbildning inom bank kombinerat med eget företagande.
Christoffer Granvik, suppleant
Jag har sean jag var liten tränat och tävlat i gymnastik i olika former, allt från akrobatik till trupp- och artistisk gymnastik. 2013 flyttade jag jag till Umeå för att studera och fick då möjligheten att hjälpa till som tränare i AG-sektionen. Snart därefter startade jag grupper i manlig artistisk gymnastik.

Jag tackade ja til att gå ed i föreningens styrelse för att kunna påverka utvecklingen av föreningen. Det har varit en intressant och givande uppgift att få vara med och klura på hur vi bäst kan utveckla föreningen för att erbjuda ännu bättre träning till våra gymnaster.

När jag inte sysslar med gymnastik tycker jag om att träna, vandra och spela spel. Jag arbetar däremellan på sjukhuset som läkare där jag just nu gör färdigt min allmäntjänstgöring.
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen