SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Barn & Ungdomsgrupper
Föreningens mål är att barnverksamheten ska finnas så nära barnen som möjligt. Vi försöker därför bedriva denna verksamhet ute i alla stadsdelar så att de minsta barnen inte ska behöva åka långt till gymnastiken.

Från 7 års ålder kan man välja på olika grupper Basgrupper och Starka Tillsammans (familjegympa). Just nu är samtliga Basgrupper och Starka Tillsammans i Strömpilshallen.

Vi har även en Alla Kan Gympa grupp för personer med funktionsvarianter.


Bamse- & Familjegympa är för de allra yngsta barnen mellan 3-5 år som tillsammans med sina syskon och föräldrar aktiveras genom lekar och banor. Gympa Kul är för de något äldre barnen, 5-6 år, fär föräldrarna stannar utanför hallen. Den nya gruppen Gympa Äventyr är en grupp för ännu lite äldre barn som älskar redskapsbanor och inte är intresserad av att gå vidare till basgrupper eller grupper inom de olika disciplinerna. Hör görs redskapsbanorna lite häftigare och mer utmanande för barnen.

I Basgrupp får barnen börja prova på de olika redskapen inom kvinnlig och manlig AG samt truppgymnastik. Här får barnen öva på grunderna i gymnastik oh testa på olika övningar på olika redskap för att se vilken disciplin de är intresserade av att gå vidare till. Målet är på sikt att efter ca 1-2 år i en basgrupp ska det finnas möjlighet att byta till en AG- eller truppgrupp.Höstterminen börjar vecka 36 och vårterminen börjar vecka 3 om inget annat anges.

Prisuppgifter för grupperna hittar du här
UGF zoomar in - Lykke, 5 år, GympaKul
2021-04-29 12:00

Idrottsbakgrund: Gått på bamsegympa först och nu gympakul 

 

Vad gör ni på träningarna? Vi brukar leka i ringarna, hoppa från en plint till en matta och göra motorcyklar och ibland får vi hänga i en stång och hålla ärtpåsarna mellan fötterna och kasta iväg ärtpåsarna med fötterna.

 

Vad är roligt med gymnastik Det är roligt att man får hjälpa till att ställa fram alla saker och att man får sträcka upp handen när fröken ropar ens namn och så är det kul med olika hinderbanor.

 

Vad är klurigt att lära sig? Det är klurigt när man har skor på sig för då far ärtpåsarna bara ner. Och att landa på fötterna när man ska hjula, då landar jag oftast på knäna.

 

Vad tycker du att ledarna ska tänka på när de planerar och leder träningar för att barnen ska tycka att det är roligt? Allt är redan bra men ibland är det svårt att nå för man inte lika lång som de stora barnen.

 

Valfri fråga till dig själv. Det kan handla om vad som helst (favoritmat eller vilken superkraft hade du valt om du var en superhjälte eller vad du vill bli när du blir stor)
Jag hade valt laser som superhjältekraft för då kan man göra så ingen tjuv kan komma in 🧊🧊
Om jag var ett djur skulle jag vara en tiger eller en hamster eller en kanin 🐯🐹🐨
Min favoritmat är pasta och kycklingköttbullar

Bamsegympa ute
2020-04-01 13:06
Igårkväll behövde farmors Husmus hjälp med att bygga ett hus till sig och sin familj.
Då kan man räkna med Bamsegympagruppen på Mariehem. De klädde på sig och gick ut i skogen. I slutet behövde hunden Lurvas rastas innan de gick glada hemåt🌞
Sommarläger i Strömpilshallen (född 2012-2014)
2019-06-19 13:57

Alva (6 år) och Ella (5 år) är just nu på föreningens första sommarläger i Strömpilshallen som pågår måndag till torsdag.


VAD GÖR NI PÅ LÄGRET?
Ella: vi hänger, gör grushopp. Vi har också hoppat på det stutsiga golvet och hoppat på trampetten.
Alva: vi har tränat. Vi har varit på bom och barr. Vi har också lekt "Alla hökens vingar".


Föreningen kommer att ha ett läger till för barn mellan 5-7 år vecka 33 i Strömpilshallen. Bokning sker via hemsidans "Bokning" eller HÄR >>>

Sommarläger i gymnastik
2019-05-08 14:00
Umeå Gymnastikförening kommer att ha 4 gymnastikläger i sommar för barn och ungdomar född 2012 till 2004. Detta läger pågår i 4 dagar där gymnasterna får prova och lära sig både Artistisk Gymnastik (manlig och kvinnlig AG) och Truppgymnastik. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna även om du inte är medlem hos oss sedan innan.

Vecka 25 - måndag till torsdag kl 9.00-15.00
Vecka 26 - måndag till torsdag kl 9.00-15.00
Vecka 32 - måndag till torsdag kl 9.00-15.00
Vecka 33 - måndag till torsdag kl 9.00-15.00

Lägret kostar 1200 kr och du bokar plats via hemsidan eller här >>

Komihåg att ta med egen lunch, frukt, vattenflaska och bestick, det finns inget kylskåp men däremot mikro
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
HEM, 23/04 15:25 
HEM, 23/04 15:24 
HEM, 31/03 12:04 
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen