SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Barn & Ungdomsgrupper
Höstterminen börjar vecka 36 och vårterminen börjar vecka 3 om inget annat anges. Har du bokat en plats kommer ett välkomstmail att skickas ut ca 1 vecka innan terminsstarten.
 
Prisuppgifter för grupperna hittar du här
 
Föreningens mål är att barnverksamheten ska finnas så nära barnen som möjligt. Vi försöker därför bedriva denna verksamhet ute i alla stadsdelar så att de minsta barnen inte ska behöva åka långt till gymnastiken.
 
Antal och typ av grupper varierar mellan terminerna och är beroende av ledartillgång samt tilldelning av tider i gymnastikhallarna från kommunen.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

BAMSEGYMPA som familjegymnastik, 3-5 år

Bamsegympa är rolig, allsidig motorisk träning där barnen får prova på olika sätt att röra sig och använda kropp och knopp! Att ha kul, i lek och rörelse tillsammans med kompisar, att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är Bamsegympa. Ledarna är specialutbildade inom konceptet av Gymnastikförbundet vilket garanterar en hög kvalitet på träningen.

 

I Bamsegympan får barnen röra sig och leka tillsammans med jämnåriga, ledda av utbildade ledare samt med stöttning av en vuxen. Tillsammans med Bamse och hans vänner möter barnen sina första redskapsbanor och rörelsestationer. Lek, dans och avslappning är också en viktig del av Bamsegympan. Att på ett lekfullt sätt träna sina motoriska färdigheter är grundtanken med Bamsegympa. Bamsegympa som familjegymnastik innebär att varje barn ska ha en vuxen med sig.

 

I dessa grupper träffas och utmanas de allra yngsta barnen 3-5 år genom lekar och redskapsbanor tillsammans med minst en förälder. I Bamsegympa som familjegympa och Familjegympa betalar man för 1 barn och för medföljande syskon endast medlemsavgift på 100 kr. När ni har bokat och betalat plats meddelar ni kansli@umeagf.se namnet på medföljande syskon. Bokningssidan hittar ni HÄR>>

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

FAMILJEGYMPA, 3-5 år

Familjegympa tränar motorik, koordination och grundformer. Barnen får spring, hoppa, klättra, hänga, rulla och balansera med stöttning av en vuxen och har roligt tillsammans med andra barn. En vanlig lektion innehåller samling, uppvärmning, redskapsbana, lek och en avslutning. Många grupper arbetar utefter olika teman som varierar under terminen. Det kan vara att besöka Pippi i hennes Villa Villekulla eller göra ett besök på brandstationen.
 
I grupperna Bamsegympa som familjegympa och Familjegympa betalar man för ett barn och för medföljande syskon betalar ni endast medlemsavgift på 100 kr. När ni har bokat och betalat plats till ett av barnen så meddelar ni kansli@umeagf.se namnet på medföljande syskon. Bokningssidan hittar ni HÄR>>
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
GYMPAKUL, 5-8 år
Barngymnastik är grunden för Gymnastikförbundets verksamhet. Den ger en grundläggande motoriska träning som skapar goda förutsättningar för all form av fysisk aktivitet.
 
Barngymnastik är allsidig, varierande, lekfull och utgår från barnens individuella förutsättningar. Varje grupp jobbar utifrån barnens kunskaper. Vi fokuserar på att arbeta vidare med den grundmotoriska träningen och väver efter hand in mer och mer gymnastiska övningar. Många grupper arbetar med redskapsbanor som blandas upp med mer specifik träning på till exempel handståenden och hjulningar.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
BASGRUPP, från 7 år
I en basgrupp fortsätter den grundläggande motoriska träningen och vänder sig till barn och ungdomar från 7 års ålder. Utöver att utveckla kunskaperna från barngymnastikens övningar och redskapsbanor får gymnasterna en introduktion och börja lära sig grunderna inom artistisk gymnastik samt truppgymnastik. På detta sätt behöver barnen inte välja gymnastikinriktning innan de har fått prova på de olika typerna av gymnastik.
 
Under terminen får de bland annat prova på att hoppa på satsbräda och trampett, hänga i barr/räck och ringar, balansera på bom samt gymnastiska övningar. Detta sker genom lek, rörelse till musik och en stor mängd olika stationer som utmanar barnens individuella förutsättningar och kunskaper.
 
Målet är på sikt att efter ca 1-2 år i en basgrupp ska det finnas möjlighet att byta till en AG- eller truppgrupp.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

MULTIGYMNASTIK, från 13 år

Mutigymnastik ger ungdomar möjlighet att träna gymnastik för att det är roligt, det är en bra träning och har en bra gemenskap. På träningarna kommer gymnasten träna på olika övningar från olika delar av gymnastiken. Under en termin kan inslag från parkour, artistisk gymnastik, truppgymnastik, rytmisk gymnastik blandas med parakrobatik, cirkus och hopprep.

 

Här blandas hård träning på olika redskap med lekfulla inslag. Gruppen har inget fokus på tävlingar, men möjlighet kan finns att delta på klubbtävlingar och uppvisningar om intresset finns.

 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
ALLA KAN GYMPA (pausad pga ledarbrist)

Alla ska få uppleva glädjen i att röra på sig efter sin egna förmåga. Funktionsnedsättning ska aldrig få vara ett hinder utan en möjlighet i gymnastikens värld!

 

Vem kan vara med? Alla kan vara med! Vi vänder oss till alla som inte känner sig hemma i andra gymnastikgrupper men ändå vill gympa.

 

Under höstterminen 2019 har föreningen startat en grupp för barn och ungdomar med olika typer av syndrom, utvecklingsstörning, motoriska problem, neuropsykiatriska funktionsnedsättning och andra funktionsnedsättningar.

UGF önskar starta fler grupper
2022-11-29 13:42

Umeå Gymnastikförening söker huvudledare för barn mellan 3-7 år, under vårterminen 2024.

Inför våren 2024 har föreningen ca 300 barn som önskar börja i en grupp men tyvärr har vi inte tillräckligt med ledare för att ta emot fler i dagsläget. Vi är en ideell förening och är ständigt i behov av fler stjärnor i vårt ledarteam, för att erbjuda fler en rörelserik fritid.

Av föreningen får du:

  • en färdig terminsplanering att utgå ifrån.
  • möjlighet att delta på ledarträffar.
  • en kontaktperson som stödjer dig i ditt ledaruppdrag.
  • se barnen utvecklas under terminen.
  • ditt barn får gratis träningsavgift i din grupp.

Föreningen förväntar sig att:

  • du leder din grupp, 12 träningstillfällen á 1 timme/vecka under höstterminen.
  • visa upp ett begränsat belastningsregister.
  • du har kontakt med din kontaktperson löpande under terminen.

 


Låter detta intressant? Kontakta kansliet på kansli@umeagf.se för att veta mer. 

 

 

Är det dig vi söker?
2022-06-10 11:00
 
UGF zoomar in - Lykke, 5 år, GympaKul
2021-04-29 12:00

Idrottsbakgrund: Gått på bamsegympa först och nu gympakul 

 

Vad gör ni på träningarna? Vi brukar leka i ringarna, hoppa från en plint till en matta och göra motorcyklar och ibland får vi hänga i en stång och hålla ärtpåsarna mellan fötterna och kasta iväg ärtpåsarna med fötterna.

 

Vad är roligt med gymnastik Det är roligt att man får hjälpa till att ställa fram alla saker och att man får sträcka upp handen när fröken ropar ens namn och så är det kul med olika hinderbanor.

 

Vad är klurigt att lära sig? Det är klurigt när man har skor på sig för då far ärtpåsarna bara ner. Och att landa på fötterna när man ska hjula, då landar jag oftast på knäna.

 

Vad tycker du att ledarna ska tänka på när de planerar och leder träningar för att barnen ska tycka att det är roligt? Allt är redan bra men ibland är det svårt att nå för man inte lika lång som de stora barnen.

 

Valfri fråga till dig själv. Det kan handla om vad som helst (favoritmat eller vilken superkraft hade du valt om du var en superhjälte eller vad du vill bli när du blir stor)
Jag hade valt laser som superhjältekraft för då kan man göra så ingen tjuv kan komma in 🧊🧊
Om jag var ett djur skulle jag vara en tiger eller en hamster eller en kanin 🐯🐹🐨
Min favoritmat är pasta och kycklingköttbullar

Bamsegympa ute
2020-04-01 13:06
Igårkväll behövde farmors Husmus hjälp med att bygga ett hus till sig och sin familj.
Då kan man räkna med Bamsegympagruppen på Mariehem. De klädde på sig och gick ut i skogen. I slutet behövde hunden Lurvas rastas innan de gick glada hemåt🌞
UGF zoomar in - Vad är GympaKul?
2020-03-24 15:20

Stig är 6 år och går just nu sin tredje termin i gympa, tidigare hette det Barngympa men som denna termin har bytt namn till GympaKul.

Stigs förklaring vad de gör på gympan:
Hinderbanor - vi lägger ut madrasser, bänkar och lite sånt.

Vad har ni gjorde idag?
Vi hoppar på marken, hoppar på trampett och landar i motorcykel. Idag fick vi prova gå upp i brygga, och jag klarade det!

••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••

GympaKul tillhör föreningens Barn & Ungdomssektion där det finns 482 aktiva upp till 13 år. Totalt finns 23 grupper fördelade i Basgrupper, Alla kan gympa, Bamsegympa, Familjegympa, GympaKul och Starka Tillsammans.

UGF zoomar in - Vad är en Basgrupp?
2019-12-09 15:18
Irma, 11 år, går i en av föreningens Basgrupper på Strömpilen
Såhär beskriver Irma 11 år en Basgrupp.

Den är trevlig, snäll och rolig. Vi gör gymnastik på barr, bom, trampett, satsbräda, tumbling typ.

 

Vad är det bästa med gymnastik?
Gemenskapen. Flickisar och handvolter.

 

Vad är det svåraste med gymnastik?
Barr och tumbling.

Sommarläger i Strömpilshallen (född 2012-2014)
2019-06-19 13:57

Alva (6 år) och Ella (5 år) är just nu på föreningens första sommarläger i Strömpilshallen som pågår måndag till torsdag.


VAD GÖR NI PÅ LÄGRET?
Ella: vi hänger, gör grushopp. Vi har också hoppat på det stutsiga golvet och hoppat på trampetten.
Alva: vi har tränat. Vi har varit på bom och barr. Vi har också lekt "Alla hökens vingar".


Föreningen kommer att ha ett läger till för barn mellan 5-7 år vecka 33 i Strömpilshallen. Bokning sker via hemsidans "Bokning" eller HÄR >>>

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner