Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik
Kvinnlig AG

Välkommen till Kvinnlig AG!
I Umeå Gymnastikförenings har i dagsläget 12 grupper i Kvinnlig Artistisk Gymnastik med runt 210 aktiva gymnaster som tränar och tävlar.

KORT OM KvAG

Artistisk Gymnastik är en olympisk tävlingsgren som har stort publikintresse. Det är en mångsidig form av gymnastik där hela kroppen används. I Kvinnlig Artistisk Gymnastik tränar vi tillsammans men tävlar individuellt i redskapen hopp, barr, bom & fristående. Vi tränar även styrka, kondition och koordination.

 

Artistisk Gymnastik är en unik idrott som utvecklar grundmotoriska rörelser på ett naturligt sätt. Redskapen och metoderna vi använder i träningen ger möjligheter att redan från ung ålder utöva gymnastik på ett säkert sätt. Som ny AG-gymnast i vår förening börjar man träna en dag i veckan och eventuell ökning av träningsdos sker gradvis och i ett individuellt samförstånd mellan tränare, gymnast och föräldrar.


Följ gärna vår Youtube-kanal https://www.youtube.com/channel/UCJw1aZyPZyPCOC0CM4aHvKA


Hos Umeå Gymnastikförening erbjuds Kvinnlig AG från det år man fyller 6 år.

Då vi är en ideell förening så ingår det att föräldrar till gymnaster som tävlar ska hjälpa till vid arrangemang och/eller tävlingar. Ibland kan försäljning tillkomma men på dessa finns det inga krav på hur mycket gymnasterna ska sälja men att alla ska försöka sitt bästa för att bidra.

Höstterminen börjar vecka 36 och vårterminen börjar vecka 2 om inget annat anges.

Inbjudningstävlingen i december inställd
2020-11-19 10:32
I december planerades en inbjudningstävling där andra föreningar deltar. Den är inställd på grund av de skärpta allmänna råden till följd av Corona.

Du hittar mer information om styrelsens beslut på förstasidan under fliken Covid-19
Briljanttävling
2020-04-01 13:03

I tider där mycket sätts ur spel gäller det att vara uppfinningsrik och hitta nya vägar.

Det är då AG-gruppen Briljanterna skapade och genomförde en egen tävling för sig själva. Det var möjligt tack vare att de nio domarna gruppen har iform av ledare och föräldrar. Stort tack till de 13 deltagande gymnasterna och de 9 domare som ställde upp!🌟

Ta hand om er!


Amelia Hällström, 15 år, Praktikant v43
2019-10-25 12:25

Hur ser din gympabakgrund ut?

Jag började ht2013 som AG-gymnast i gruppen Rubiner i den extremt kalla hallen på Bräntis. Här kändes det som att man tappade väldigt mycket tid av träningen då vi skulle dra fram och plocka bort alla redskap till ett förråd i början och slutet av träningen. Jag började som ledare vt2018 i 4 basgrupper. Just nu är jag ledare för AG-gruppen Bärnstenarna och AMT (Avancerad Motorisk Träning) en grupp för 15år och äldre. Jag är fortfarande kvar som gymnast i Rubinerna.


På vilket sätt engagerar du dig i föreningen?

Jag är ledare och har utbildat mig som ledare och till domare i Kvinnlig AG steg 1-4. Jag började som hjälpledare för att min ledare frågade mig om jag ville bli det. Jag visste att många av mina kompisar hade varit ledare tidigare och de hade trivts med det så då ville jag också bli ledare. Vilket var det bästa jag gjort!!!


Så började jag i Basgrupper men sedan har det blivit med mer AG-grupper. Denna termin fick jag även frågan att vara med som ledare i AMT som är en vuxengrupp. Det är jättekul och de lyssnar mycket bättre på vad de ska göra än barnen. Det är roligt att se att alla vuxna vågar prova och att även de utvecklas mycket. Jag är i princip alltid ledare på alla läger


Att vara domare är alltid lite nervöst när man ska döma själv. Men det är roligt att se hur gymnaster jag har haft tidigare och se hur de har utvecklats och hur duktiga de har blivit.


Jag känner att det är en självklarhet att fortsätta vara ledare och domare då jag får tillbaka så mycket. Gymnasterna blir så glada när de ser en och det är bara så himla kul. Jag blir bättre inom ledarskap och lär känna så många nya människor. Sedan jag började som ledare så har jag lärt känna så många nya inom hela föreningen och inte bara inom min egen sektion. Jag har också blivit mer kreativ, blir bättre på att planera och att prata framför människor. Allt det kommer man att ha nytta av under hela livet.


Skulle du rekommendera andra att bli ledare?
Absolut!


Vilket är ditt bästa gympaminne?
Tågresan till och från läger i Älvsbyn. Då sprang vi mellan tågvagnarna och alla köpte var sin godispåse och hällde upp i en skål och satt och åt.
Det andra minnet var när Sigrid kom tillbaka till Rubinerna efter att ha varit i England en lång tid.


Kan du berätta något som vi inte vet om dig?
Jag var jättenervös inför varje träning i typ en halvårstid när jag började vara ledare. Men nu är jag där och allt blir bra och jag vet vad jag ska göra om det uppstår något problem!


En sista fråga, hur är det att vara praktikant?
Det är jättekul. Jag får träffa nya grupper och idag fick jag ju även testa vattengympa för första gången (svinkul). Och så får jag även se de administrativa som sker i föreningen

Diamantcupen 5 oktober
2019-10-01 14:40
Bild skapad av Mattias Lindberg
Lördag den 5 oktober kommer det hållas en styrke- & smidighetstävling på Gymnastikens Hus för samtliga AG-grupper (både manlig & kvinnlig AG). Gymnaster och domare samlas klockan 9.00 för uppvärmning och genomgång, med tävlingsstart klockan 10.00.

Vill du komma som publik är du välkommen att se på tävlingen från läktaren. Inträde valfritt bidrag!
Alma Berlin, 11 år, Artistisk Gymnastik (AG)
2019-10-01 09:46
Bild: Nina Winter
Det bästa med AG är att lära sig nya saker. Redskapet barr är det svåraste, det är det redskapet som kräver mest arm- och överkroppsstyrka.

Almas förklaring av vad AG är:
Styrka/fys är en stor del av träningen, vi tränar och tävlar på olika redskap (barr, bom, hopp & fristående) som kräver styrka, spänst och smidighet.

Varför går du i AG?
För att det är roligt, man håller konditionen och blir väldigt stark, och man blir duktig på att tävla.

Kan det någon gång kännas tufft med gymnastik?
Ja, om man ska prova något helt nytt, då får man be om pass eller hjälp, och ta mod till sig och bara köra!

Vad skulle du säga till en kompis som funderar på att prova gymnastik?
Man kan vara beredd på att inte klara övningarna direkt utan man får öva. När man sen har lärt sig en sak blir man pepp på att lära sig mer, man känner sig glad i kroppen!

••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••☆☆☆☆••••

Alma är en av totalt 223 gymnaster som går i Artistisk Gymnastik i Umeå GF.
Föreningen har grupper i både Manlig och Kvinnlig AG där de aktiva är mellan 5 - 48 år.
AG har växt explosionsartat i föreningen sedan HT2012 då det endast fanns 7 aktiva gymnaster. Skulle det finnas fler som vill bli ledare skulle föreningen kunna starta upp ännu fler grupper.
Höstlovsläger 28-30 oktober
2019-09-26 11:25
På höstlovet kommer föreningen att arrangera ett 3-dagars läger på Gymnastikens Hus.

Höstlovsläger måndag den 28/10 till onsdag den 30/10, kl 9.00-15.00
Plats: Gymnastikens Hus (Marielund)
Gymnastikinriktning: Artistisk Gymnastik eller Truppgymnastik
Kostnad: 750 kr

Mer info om lägret
Detta läger riktar sig till gymnaster som vill träna AG (artistisk gymnastik) eller Truppgymnastik, i samband med bokningen görs ett val av inriktning. Ledarna på lägret är i åldrarna 13 år och äldre. Det kommer alltid finnas ansvariga ledare med giltiga licenser.
Barnen tar själva med sin mellanmål, frukt och näringsrik lunch så de orkar hela dagen.

Vi kommer att börja dagarna med en uppvärmning sedan övergår vi till att träna på olika redskap inom vald gymnastikinriktning. Lägret börjar med grunderna inom gymnastik och utvecklar det vidare till svårare övningar utifrån gymnastens förutsättningar.

Länk till bokningen: https://sportadmin.se/book/?F={735A2EBD-274F-44E7-8511-8A2C75CF3E9A}

Vi släpper platserna måndag den 7 oktober kl. 8.00, länk till bokningen HÄR >>>
Vårskenscupen 25/5
2019-05-27 11:13
Glada gymnaster som tävat på steg 2,3 och 4
Lördag den 25 maj arrangerade vi en inbjudningstävling med 4 gästande föreningar (Arvidsjaur, Boden, Luleå och Älvsbyn). Totalt blev det 164 anmälda gymnaster utspridda på stegserie 1-6. Vi fick se många fina prestationer och flera gymnaster tog på denna tävling steget vidare till en nästa stegserie.

Tack till alla som gjort denna tävling möjlig!

Nu blir det sommarlov och sedan laddar vi inför höstens gympa. Kanske ses vi på något av alla våra sommarläger (mer info om dem finner du på startsidan)!
Vad är Kvinnlig AG?
2019-03-26 15:05
Hanna och Svea vilar i kuddgropen under ett av våra sportlovsläger
Såhär beskriver Hanna 8 år & Svea 9 år Kvinnlig AG:
Hanna: man är på bom. AG är roligt.
Svea: man är lite mer på barr och bom.

Vad är det bästa med gymnastik??
Hanna: om man har tränat mycket och man lär sig det. Det är roligt. Och att träffa kompisar.
Svea: det är att man får köra olika redskap och så får man lära sig jättemycket. Man lär känna massa olika personer, vuxna och barn.

Vad är det svåraste med gymnastik?
Hanna: när man är på barr och ska göra ett benlyft från pikhängande som är i tävlingsserien. 
Svea: Ja, precis.
Klubbtävling 23/3
2019-03-26 14:36
Gymnasterna står uppställda och väntar nervöst på prisutdelningen
I lördags den 23 mars hade Kvinnlig AG en klubbtävling i Gymnastikens Hus. På tävlingen deltog hela 100 tävlande gymnaster vilket är rekord för en AG-klubbtävling i UGF. Det var även första gången vi arrangerade en klubbtävling i alla steg upp till stegserie 6.

I slutet av maj anordnar vi en inbjudningstävling där vi bjuder in andra föreningar och kommer förmodligen bli ännu fler deltagande gymnaster.
Påsklovsläger v.16
2019-03-06 16:30
Under Påsklovet arrangerar vi ett gymnastikläger för barn och ungdomar födda 2012-2004. Detta läger kommer att vara 3 dagar, där gymnasterna väljer Artistisk Gymnastik (både manlig och kvinnlig AG) eller Truppgymnastik. Inga förkunskapskrav. Alla är välkomna även om du inte är medlem hos oss.

Lägret kostar 750 kr och bokning sker via bokningen på hemsidan >>> 

- Måndag till onsdag, kl. 9.00-15.00 på Gymnastikens Hus (Mariehem)


BOKNING (först till kvarn)
Bokningen öppnar den 26 mars klockan 8.00. Du hittar lägret under fliken "Läger" på bokningssidan.

Komihåg att ta med egen lunch, frukt, vattenflaska och bestick, det finns inget kylskåp men mikro däremot.
Sportlovsläger v.10
2019-01-31 14:37
Under höstlovet arrangerar vi två gymnastikläger i Artistisk gymnastik för barn och ungdomar födda 2012-2004. Bokningen öppnar den 12 februari klockan 8.00.

Lägret kostar 500 kr och bokning sker via bokningen på hemsidan >>> 

- Läger 1: måndag och tisdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus (Mariehem)
- Läger 2: torsdag och fredag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus (Mariehem)


BOKNING (först till kvarn)
Eventuellt öppnar vi bokningen för läger någon gång under vecka 7

Komihåg att ta med egen lunch, frukt, vattenflaska och bestick, det finns inget kylskåp men mikro finns.
Höstlovsläger v.44
2018-10-02 10:07
Under höstlovet arrangerar vi två gymnastikläger i Kvinnlig Artistisk gymnastik för barn och ungdomar födda 2011-2004. Under gymnastiklägret är man välkommen att boka i vilken grupp man vill oavsett kön och förkunskap. Vi kommer att ha 20 platser på vardera läger.

Lägret kostar 500 kr och bokning sker via bokningen på hemsidan >>> 

- Läger 1: måndag och tisdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus (Mariehem)
- Läger 2: onsdag och torsdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus(Mariehem)


BOKNING (först till kvarn)
Från och med onsdag den 3 oktober klockan 7.00
Gymnaster som är aktiv hos Umeå GF under Ht18 att ha möjlighet att boka en plats i mån av plats.
Från och med måndag den 8 oktober klockan 7.00 
Bokningen öppnas för alla och bokning sker i mån av plats.

ANTAL PLATSER
På Manlig AG-lägret - 10 platser på vardera läger.
På Kvinnlig AG-lägret - 20 platser på vardera läger.
På Truppläger - 40 platser på vardera läger.

Komihåg att ta med egen lunch, frukt, vattenflaska och bestick, det finns inget kylskåp men mikro finns.
Vill du bli ledare?
2017-08-11
Vår barn- & ungdomsverksamhet växer och vi vill att starta upp fler grupper. Det är många barn och ungdomar som vill gympa, vi behöver därför Din hjälp!

Du är varmt välkommen att bli ledare i någon av våra grupp. Vi erbjuder dig utbildning, arvode och gemenskap i en förening i framkant! Om du ställer upp som ledare har ditt barn förtur till att börja i en av våra grupper. 

Vill du börja träna i vår vuxengrupp? Detsamma gäller här - förtur om du ställer upp som ledare.


Kontakta kansli@umeagf.se eller Jenny@umeagf.se

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen