Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Välkommen till
Gymmix Umeå erbjuder gruppträning för vuxna och ungdomar. Vi har ett 20-tal pass i veckan som leds av välutbildade instruktörer. Vår träning är kvalitetssäkrad av Gymnastikförbundet. 

Vi erbjuder:
 
  • Duktiga instruktörer och fräscha lokaler
  • Ett varierat gruppträningsutbud
  • En välkomnande miljö, i ditt närområde och till bra pris
 
Titta gärna under fliken passbeskrivningar för att hitta en gruppträning som passar just dig.
Höstterminen börjar vecka 36 och vårterminen börjar vecka 2 om inget annat anges.

Vi behöver bli fler instruktörer!
Vill du förmedla rörelseglädje och inspirera andra till träning och samtidigt träna själv? Då tycker vi att du ska bli en av oss Gymmix-instruktörer! Som instruktör i Gymmix Umeå får du delta i Svenska Gymnastikförbundets utbildningar, inspirationskurser och convent. Det ger dig möjlighet till mycket bra utbildningar med många varierande inriktningar. Som instruktör hos oss får du även ett mindre arvode.

Kontakt
Prata gärna med någon av oss Gymmix-instruktörer eller vårt kansli så berättar vi mera. Hör av dig, du behövs!
Balans Pausgympa
2020-04-03 12:57

Stark Pausgympa
2020-04-02 12:00

Stabil Pausgympa
2020-04-01 12:52

Flow Pausgympa
2020-03-31 12:55

Flex Pausgympa
2020-03-30 12:56

Inställda pass under Marsmånad
2020-03-17 12:06
För att begränsa smittspridning av Coronaviruset, kommer följande pass att ställas in under mars månad (ev längre):

Måndag kl.10-11 senior gympa i Badmintonhalle
Tisdag kl. 19-20 Tabata/TT i Grisbackaskolan
Onsdag kl. 10-10.45 Vattengympa på Ersboda Bad & Gym
Torsdag kl. 10-11 senior gympa i Umeå Energi Arena Vind/Väst
Torsdag kl. 18-19 Lättgympa i Hedlundaskolan
Torsdag kl. 19-20 medelgympa m gummiband i Grisbackaskolan
Fredag kl. 12-13 senior gympa i Umeå Energi Arena Vatten
Halvterminskort 500 kr!
2020-02-27 10:11
Bra gruppträning nära dig!
Köp ett terminskort nu mitt i terminen för endast 500 kr!
Du får träna hur ofta du vill på alla våra gymmixpass (ej AMT och vatten).

Köp ett halvterminskort och kom igång med din träning!
Hiit är tillbaka!
2020-02-26 23:02
Jippie!


Nyhet Yoga på måndagar startar 4 november 2019
2019-10-24 14:44
Yoga för alla
Äntligen!
Under sex måndagar mellan kl 17,30-18,30 kommer vi träna yoga på Umeå Energi Arena E-hall. Vi kör igång den 4 november och tränar styrka, smidighet, balans och fokusering. Rörelserna görs i koordination med andningen vilket hjälper oss att slappna av och öka energinivån i kroppen. Alla kan utöva yoga och inga förkunskaper krävs. Medtag egen matta.
Pris 400 kr (inkluderar medlemsavgift 50 kr), ingår alla gymmix pass på land under höstterminen (ej AMT)
Välkommen!

Instruktör: Cecilia
Ann-Britt Andersson, 76 år, Gymmix-instruktör
2019-09-26 08:59
Bild 2: Folkbladet

Jag började i Umeå GF vårterminen 1974 på simhallen lördagsmorgon.

Nu är jag är ledare för ett gäng seniorer (Senior plus), på Badmintonstadion måndagar kl. 10-11, ett medelpass med gummiband i Grisbackaskolan torsdagar kl. 19-20. Ibland hoppar jag in som vikarie på vattengympan på Ersboda Bad & Gym kl 10-10:45.


Hur är det att vara instruktör?
Att vara ledare är mycket stimulerande. Gemenskapen, att träffa många fantastiska människor både som ledare på golvet och inom administrationen och alla möten med våra medlemmar. Att rycka in på andras pass är jättekul och givande. Svårast och det som tar längst tid är att hitta musik och sedan rörelsesätta den. Att gympa ger mig incitament till att hålla mig i någotsånär form.


Vilket är ditt bästa gympaminne?
Jag har så många fantastiska minnen så det är svårt att gallra. Tänk alla Lingdagar vi arrangerat. Gymnastikspelen 1990. Gruppen damer som under många år tagit truppmärket, vi träffas fortfarande fastän träningen är nerlagt. Här kommer några andra minnen!

På sista träningen före jul brukade vi fika. Vid detta tillfälle hade jag bakat frallor och småskorpor. Mitt under gympapasset slocknade alla lampor i hallen. Jag bad mina gymnaster att samlas nere vid ena hörnet. Då kommer en Lucia och många tärnor in i hallen. Det var elitflickorna som tränade timmen före oss som lussade för oss och innan vi fikade tillsammans visade de oss många varv på mattanlängan. Jag hade i hemlighet avtalat detta med Ulrika Haake som var deras ledare. Det var mycket uppskattat för oss alla!

Ett annat minne är hur mitt första pass som huvudansvarig på Bräntis blev lite kaotiskt. Tur att jag bor nära. Jag hade hämtat nyckeln till salen och vi kom in. Men de behövdes också en nyckel till musikskåpet. Den hade jag inte... Vad göra? Jag skyndade mig hem och hämtade en liten radio och ett Tore Skogman kassettband " Sträck nu på dig...". Det körde vi två gånger under passet och sedan blev det gränsbrännboll resten av timman.


Ann-Britt är 1 av 16 Gymmix-instruktörer i föreningen och de leder tillsammans 20 gruppträningspass i veckan runt om i Umeå Gymmix Umeå

Mamma-Baby Träning 2019
2019-09-11 13:17

Mamma-Baby Träning är till för dig som har blivit mamma och vill bygga upp kroppen på ett skonsamt sätt efter din graviditet. På dessa pass tränar vi från grunden för att hitta tillbaka till rätt magstöd, bygga upp stabiliteten och styrkan. Fokus ligger på att träna de djupa och stabiliserande muskler i magen och bäckenbotten med kroppsviktsövningar eller lätta vikter.


Vi rekommenderar att du har varit på efterkontroll hos din barnmorska och fått ett godkännande att börja träna innan du börjar i denna grupp. Som vid all träning så kommer det finnas individuella skillnader och instruktören Jenny försöker möta dig på den nivån du befinner dig på.


Förutom träningen där babyn får vara med så är den sociala biten en minst lika viktig del. Träningen kommer att pågå ca 45 minuter och därefter är 15 minuter avsatt för den sociala biten. Då kan du ta med dig fika/mellanmål och samtala med de övriga deltagarna.

Träningen sker på dagtid så att eventuella äldre syskon är på förskolan. Självklart är det okej att amma i salen.


Start: 16 oktober 2019 klockan 11.45-12.45

Plats: Strömpilshallen (fd Busplaneten)

Kostnad: 6 tillfällen á 60 minuter 500 krBRA ATT VETA!

Gruppen har 10 platser och är en fast grupp.


Barnvagnen lämnar du i korridoren innanför ytterdörren alternativt ta upp den och ha den ståendes vid bänkarna. Ta gärna med en filt och eventuell leksak som babyn kan ligga på och leka medan du tränar.


Ingången hittar du på baksidan av den stora vita byggnaden som ligger mittemellan ICA MAXI och Elgiganten. Gå runt kortsidan som vetter mot Elgiganten för att komma till ingången.


Avbryt och sök medicinsk hjälp om du får fysiska besvär du inte känner igen som exempelvis plötslig yrsel, illamående, krampkänsla, oväntad blödning eller plötslig smärta främst i buk- eller bäckenregionen.


BOKNING!
Det finns 10 platser, bokningen sker HÄR >>>. Logga in enigt instruktionerna. Klicka på fliken "Gymmix" och därefter på gruppen Mamma-Baby Träning. Tryck på "Boka" och genomför betalningen - då är platsen din!
Nyheter i Gymmix schema HT 2019, start 2 september!
2019-08-30 11:15

Hiit - High intensive intervall training - Månd 20-21 - Bräntbergsskolan

Ett pass som pressar pulsen upp mot max och förbättrar kroppens syreupptagningsförmåga. Vi kör varje övning mellan 20-45 sek, vilar 10-15 sek och upprepar sedan detta under ca 15-30 minuter med olika konditions- och coreövningar. Under terminens gång kommer vi att varva arbete i grupp med stationer var fjärde vecka.

Total Training - tisd 19-20 - Grisbackaskolan och onsd 20-21 - Berghemsskolan
Ett stationsbaserat pass där du utför övningarna i ditt eget tempo och bestämmer den nivå som passar dig bäst. En funktionell träning med bred blandning av balans, styrka, kondition, rörlighet och koordination.

AMT - Avancerad Motorisk Träning - lörd 9-10.30 - Gymnastikens Hus

Inga förkunskaper krävs – så länge du vill och inte är rädd för att testa något nytt! Träningen kan anpassas så att en nybörjare och tidigare elitgymnast kan ha roligt tillsammans! AMT betyder Avancerad Motorisk Träning och kombinerar gymnastikens grundträning med intensiv cirkelträning. AMT är också en träningsform för hela kroppen. Utöver de positiva effekterna av styrketräningsmomenten tränas också koordinationsförmåga, rumsuppfattning och balans. Anmälan krävs!


Medelgympa - sönd 18-19 - Ersmarkskyrkan
Ett gruppträningspass som passar alla. Till medryckande musik tränar vi hela kroppen.

Sommarträning 2019
2019-04-10 21:14

Behåll formen i sommar med Gymmix!

 

Sommarträning i Umeå Energi Arena, E-hall kl 19-20

                                                                  

Sommarträningen kostar 200 kr och ger dig tillgång till alla sommarens pass, från maj till augusti, se dagar nedan. Drop in 20 kr. Betala kontant eller med swish: 1 231 134 162

 

Pass

Dag

Datum

Antal

Instruktörer

Lättgympa

Tisdagar 19-20

7 maj – 27 aug

17 gånger

Anne-Charlotte

Hiit

Torsdagar 19-20

9 maj – 23 maj

3 gånger

A-C & Kristian


Varmt Välkomna!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen