SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Välkommen till

GYMMIX VÅRTERMINEN 2024 - INFORMATION & ANMÄLAN

Gymmixdeltagare under höstterminen kommer få mail med information om återanmälan samt information om bokningen i januari. För nya medlemmar finns information här på hemsidan.

 

Du hittar schemat här >>

Du hittar priser och anmälan här >>

 

 

Gymmix Gruppträning Umeå erbjuder gruppträning för vuxna och ungdomar från 16 år. Vi har ett 20-tal pass i veckan som leds av välutbildade instruktörer. Vår träning är kvalitetssäkrad av Gymnastikförbundet. 

 
Vi erbjuder:
  • Duktiga instruktörer och fräscha lokaler
  • Ett varierat gruppträningsutbud
  • En välkomnande miljö, i ditt närområde och till bra pris
 
Titta gärna under fliken passbeskrivningar för att hitta en gruppträning som passar just dig.
Höstterminen börjar vecka 36 och vårterminen börjar vecka 3 om inget annat anges.

Vi behöver bli fler instruktörer!
Vill du förmedla rörelseglädje och inspirera andra till träning och samtidigt träna själv? Då tycker vi att du ska bli en av oss Gymmix-instruktörer! Som instruktör i Gymmix Umeå får du delta i Svenska Gymnastikförbundets utbildningar, inspirationskurser och convent. Det ger dig möjlighet till mycket bra utbildningar med många varierande inriktningar. Som instruktör hos oss får du även ett mindre arvode.
 
Kontakt
Prata gärna med någon av oss Gymmix-instruktörer eller vårt kansli så berättar vi mera. Hör av dig, du behövs!
Besökstider och telefontider på kansliet
2022-09-22 10:28

Vi har nu uppdaterat besökstider och telefontider på kansliet. Du hittar dem här >>

UGF zoomar in - Lea
2021-03-12 13:53
Hej och välkommen till Umeå Gymnastikförening, vem är du?
-Tack! Mitt namn är Lea och när jag inte håller till på gymnasiet och pluggar natur så föredrar jag att röra på mig. All form av träning är den bästa och roligast blir det att träna tillsammans!
 
Gymnastikbakgrund?
Har under de senaste 2 åren lett gruppträningspass med cirkelträning för Korpen och det var så jag kom in på gymmix-sektionen i Umeå Gymnastikförening.
 
Du leder just nu ett utomhuspass på Tomtebo, kan du beskriva det?
Här blandar vi både styrka och kondition och använder kroppen som redskap. Alla är välkomna och alla muskelgrupper inkluderade!
 
Övrigt:
Det finns inget dåligt väder! Hoppas vi ses på utomhusgympan så ser vi fram emot lite ljusare kvällar nu till våren
Ann-Britt Andersson, 76 år, Gymmix-instruktör
2019-09-26 08:59
Bild 2: Folkbladet

Jag började i Umeå GF vårterminen 1974 på simhallen lördagsmorgon.

Nu är jag är ledare för ett gäng seniorer (Senior plus), på Badmintonstadion måndagar kl. 10-11, ett medelpass med gummiband i Grisbackaskolan torsdagar kl. 19-20. Ibland hoppar jag in som vikarie på vattengympan på Ersboda Bad & Gym kl 10-10:45.


Hur är det att vara instruktör?
Att vara ledare är mycket stimulerande. Gemenskapen, att träffa många fantastiska människor både som ledare på golvet och inom administrationen och alla möten med våra medlemmar. Att rycka in på andras pass är jättekul och givande. Svårast och det som tar längst tid är att hitta musik och sedan rörelsesätta den. Att gympa ger mig incitament till att hålla mig i någotsånär form.


Vilket är ditt bästa gympaminne?
Jag har så många fantastiska minnen så det är svårt att gallra. Tänk alla Lingdagar vi arrangerat. Gymnastikspelen 1990. Gruppen damer som under många år tagit truppmärket, vi träffas fortfarande fastän träningen är nerlagt. Här kommer några andra minnen!

På sista träningen före jul brukade vi fika. Vid detta tillfälle hade jag bakat frallor och småskorpor. Mitt under gympapasset slocknade alla lampor i hallen. Jag bad mina gymnaster att samlas nere vid ena hörnet. Då kommer en Lucia och många tärnor in i hallen. Det var elitflickorna som tränade timmen före oss som lussade för oss och innan vi fikade tillsammans visade de oss många varv på mattanlängan. Jag hade i hemlighet avtalat detta med Ulrika Haake som var deras ledare. Det var mycket uppskattat för oss alla!

Ett annat minne är hur mitt första pass som huvudansvarig på Bräntis blev lite kaotiskt. Tur att jag bor nära. Jag hade hämtat nyckeln till salen och vi kom in. Men de behövdes också en nyckel till musikskåpet. Den hade jag inte... Vad göra? Jag skyndade mig hem och hämtade en liten radio och ett Tore Skogman kassettband " Sträck nu på dig...". Det körde vi två gånger under passet och sedan blev det gränsbrännboll resten av timman.


Ann-Britt är 1 av 16 Gymmix-instruktörer i föreningen och de leder tillsammans 20 gruppträningspass i veckan runt om i Umeå Gymmix Umeå

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner