SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

SM-veckan Umeå 2023

Umeå Gymnastikförening och Svenska Gymnastikförbundet hälsar er varmt välkomna till SM-veckan i Umeå!

JSM och SM arrangeras i kvinnlig och manlig artistisk gymnastik den 27-29 juni samt SM i truppgymnastik den 1-2 juli.

 

Denna sida är till för dig som är intressera av att veta med om tävlingarna och planerar att titta på tävlingarna.

 

 

TÄVLINGSHALL

Umeå Energi Arena Vind, Gammliavägen 5

 

 

Mer information från Svenska Gymnastikförbundet

Tidsschema, SVT-sändningar mm

Mästerskap 2023 - SM-veckan

 

 

BILJETTER

Biljettförsäljningen kommer ske via Tickster, biljetterna är onumrerade. Det kommer att finnas sektionen för gratis inträde, i mån av plats.

 

Biljetter till SM i artistiskt gymnastik https://secure.tickster.com/en/pvpx51leuu9dp1p/products

Biljetter till SM i truppgymnastik https://secure.tickster.com/en/yxwyep4x68e5hc4/products

 

 

FRÅGOR?

Sofie Malmborg - tävlingsledare artistisk gymnastik sofie.m.gymnastik@gmail.com 

Lisa Lundin - tävlingsledare truppgymnastik lisa@bluehillroad.com 

Jenny Hörnström - Föreningskansliet Jenny@umeagf.se 

 

Sidan uppdateras löpande!

Maxine Finnberg - kommer delta på SM
2023-06-15 09:00

Jag heter Maxine och jag är 15 år och tränar artistisk gymnastik.

 

Jag har gått i artistisk gymnastik sedan jag var ungefär 5-6 år och innan det så gick jag i Bamsegympa. I artistisk gymnastik så gick jag först i gruppen som heter Safirerna och sedan bytte jag till Smaragderna som jag fortfarande går i.

 

Jag började med gymnastik för att mamma och pappa satte in mig i Bamsegympa och de tyckte att jag var ganska bra så då fick jag börja i artistisk gymnastik och jag tyckte att det det var kul så jag fortsatte.

 

Jag tycker att allt är det bästa med gymnastik men om jag skulle behöva välja så är det kanske att lära sig nya saker och att tävla. Jag tror att jag nästan alltid har tyckt att dessa saker har varit det bästa med gymnastiken.

 

Vad jag gör när jag inte går i skolan eller tränar gymnastik? Oj, hmm. Jag vet inte vad jag brukar göra men det jag gör mest då är att vara med familjen eller vänner eller kanske shoppa.

 

För mig så blir det första gången som jag tävlar SM och det känns ganska nervöst. Jag försöker tänka att det är som en vanlig tävling men det är lite svårt. Jag ska försöka att ta det så lugnt som jag bara kan och inte stressa upp mig.

 

Mitt mål för tävlingen är att göra mitt bästa och försöka göra en fallfri tävling. Det skulle vara kul om jag skulle kunna tävla på en ny övning.

 

Min uppladdning tror jag kommer bli många serier på träningen och kanske lite momentträning också. Jag ska inte stressa mig så mycket över det man jag måste ändå vara redo.

 

Du är den första Kvinnlig AG-gymnasten att någonsin gå upp till steg 9 i UGF, vad är det som gjort att du har kommit så långt inom gymnastiken?

Det känns väldigt bra faktiskt och det är alla timmar jag har lagt ner på att träna som har gjort att jag har kommit så långt. Det som har hjälpt mig är nog att jag inte har gett upp. Jag gav aldrig upp när något inte gick som det skulle och det är nog det som gjort att jag kommit ganska långt.

Sigrid Nilsson - kommer delta på JSM
2023-06-12 12:55

Jag heter Sigrid och jag är 13 år. Jag går i AG.

 

Jag började i AG när jag var 6 och innan det gick jag i bamsegympa. Förut gick jag i gruppen Azuriterna och nu går jag i Smaragderna.

 

När jag var liten hade jag så mycket energi att jag klättrade och sprang överallt och mamma visste inte vad hon skulle göra med mig så hon hede mig i bamsegympa. Då sa dom att jag borde börja i AG så tränaren hede in mig i en AG grupp.

 

Jag tycker det roligaste med AG är att lära sig nya övningar och att klara något som man har tyckt är läskigt och att gå upp i steg och att tävla men bara om det går bra.

 

När jag inte tränar gymnastik går jag i dans men jag brukar också vara med kompisar och shoppa.

 

Jag tycker det ska bli jätteroligt att tävla JSM och speciellt eftersom det är i Umeå. Jag tar med mig från mälarcupen (för det var också en ganska stor tävling) att försöka inte vara så nervös.

 

Mina mål är att tävla mångkamp och att försöka tävla på nya saker. Jag vill också försöka få in någon vändning i barren.

 

Uppladdningen inför JSM ska jag träna mycket på moment och serier så jag blir säker på dom för då blir det mindre nervöst.

 

Din utvecklingkurva går spikrak uppåt och du har väldigt snabbt gått upp till steg 8. Vad tror du har varit viktigt för att du kommit dit du är idag? 

Jag tror det har gått snabbt för jag har tränat mycket och tävlat många tävlingar. Man måste våga prova nya saker och våga faila för annars blir man inge bättre om man inte vågar. Och det är viktigt att äta bra och sova bra för det är lika viktigt som träna.

Maja Rhodin - kommer delta på JSM
2023-05-18 12:00

Jag heter Maja Rhodin och jag är 15 år och tävlar i artistisk gymnastik.

 

Min gymnastikbakgrund började vid väldigt liten ålder då jag i princip varit i gymnastikhallen hela mitt liv eftersom mina systrar tränat. Sen startade min mamma en AG grupp när jag var 4. Där har jag gått sedan dess. 

 

Jag började i gymnastik för att min mamma var gymnastiktränare och mina systrar tränade gymnastik.

 

Jag tycker det bästa med gymnastiken är alla snälla kompisar jag fått, känslan när man lär sig en ny övning och glädjen för sporten jag känt ända sedan jag var liten.

 

När jag inte tränar gymnastik tycker jag att det är roligt att vara med kompisar, resa och köra fotboll och innebandy.

 

Jag tycker att det ska bli jätteroligt att tävla JSM på hemmaplan här i Umeå. Jag har en extra stark drivkraft att tävla detta år då jag blev skadad förra JSM. Jag tar med mig från tidigare erfarenheter att bara ta det lugnt, fokusera och lita på min träning hemma i hallen.

 

Jag har inte något specifikt mål med JSM förutom att jag vill köra igenom fina serier på alla redskapen och ha riktigt roligt.

 

Uppladdningen fram till JSM kommer att vara att köra igenom många serier både i hallen och på tävlingar.

 

Du har nyligen blivit uttagen till juniorlandslaget, kan du berätta lite mer om det?

Jag blev uttagen i juniorlandslaget under tävlingen Challenge i Stockholm. Det var jätteroligt och har alltid varit en dröm sen jag var liten. I helhet blev jag väldigt nöjd med min tävlings insats och de flöt på bra på alla redskapen. Jag skulle inte säga att jag haft någon stor motgång men jag har haft lite skador som ställt till det på vägen. Jag har samlat på mig mycket erfarenheter under flertal rikstävlingar och därifrån blev jag också uttagen i juniorgruppen. Med erfarenheter från juniorgruppen och att jag kom över en uppsatt poänggräns under tävlingen i Stockholm fick jag möjligheten att representera Sverige i juniorlandslaget. Jag ser denna chans som en stor drivkraft att kunna bli en ännu bättre gymnast!  

Viivi Åkerdahl - kommer delta på JSM
2023-05-16 12:00

Jag heter Viivi Åkerdahl och jag är 15 år och tävlar i artistisk gymnastik.

 

Min gymnastik bakgrund var att jag började i familjegympa vid 3 års ålder och tränade där en stund sen bytte jag till en AG grupp. Och där har jag tränat ända sedan jag var 4 år.

 

Jag tror att jag började i gymnastik för att min syster tränade gymnastik. 

 

Det bästa med gymnastik är gemenskapen vi har i gruppen och alla nya övningar men speciellt att jag tycker att det är väldigt roligt!

 

Utanför gymnastiken tycker jag om att vara med kompisar och träna fotboll och innebandy.

 

För mig känns det jätteroligt att tävla JSM speciellt när det är här i Umeå. Jag ser jättemycket fram emot tävlingen och från tidigare JSM tar jag med mig att fokusera på mitt och ha roligt.

 

Mitt mål med JSM är att jag vill känna mig nöjd med min insats och förhoppningsvis höja mig poängvis från förra JSM.

 

Min uppladdning fram till JSM kommer att vara att tävla mycket så att jag blir säker på mina serier men även att slipa på övningar och detaljer hemma.

 

Du har nyligen blivit uttagen till att representera Sverige på JNM, kan du berätta mer om det!

Jag blev uttagen till JNM laget under en tävling i Stockholm. För min del gick tävlingen bra, jag kom tvåa i mångkampen vilket jag blev nöjd med men såklart så finns det alltid saker man kan slipa på. Till exempel så hade jag lite oflyt i barren. 

Jag har tävlat många rikstävlingar genom åren som har gett mig mycket erfarenhet. Därifrån blev jag uttagen till Juniorgruppen. Som är en träningsgrupp under landslaget där jag har fått vara med på landslagssamlingar. Det har hjälpt mig att höja mina svårigheter. Jag tror att det är en stor del till varför jag får vara med och representera Sverige på JNM. Jag ser väldigt mycket fram emot detta och hoppas att vi som lag presterar på topp!

2023-02-09 15:41
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner