Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Välkommen till Umeå Gymnastikförening!

Detta är UGF

Läs mer om oss här!

Bli ledare

Bli ledare i UGF

Bli medlem

Anmälan till HT öppnar v.26

2020-10-05 16:33
Umeå Gymnastikförening är rörelseglädje hela livet!
Alla är välkomna till rolig, utvecklande och rörelserik träning. Den egna kroppens rörelser sätts i centrum, lika men ändå olika, utifrån egna förutsättningar. Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. Tävlingsutmaningar finns för den som önskar.

Vi kan gympa!


STÖDMEDLEM
Nu kan du som vill stötta föreningen bli stödmedlem! Som stödmedlem bidrar till utbildning av våra 50 unga ledare mellan 15-20 år, även till fonden GympaBlomman där familjer med en tuff ekonomisk situation kan söka bidrag till träningsavgiften. För att bli stödmedlem klickar du HÄR


ANMÄLAN
För att anmäla sig till någon av våra grupper klickar du på Bokning >> som finns under bilden högst upp på sidan. Det går fortfarande att anmäla sig trots att terminen startat OM det finns platser kvar.

Inför höstterminen 2020 kommer de som redan går i en gymnastikgrupp att kunna anmäla sig från och med vecka 26. För att byta grupp gäller måndag den 3 augusti och det sker endast i mån av plats, det finns alltså ingen garanti för att det går. För nya medlemmar gäller måndag den 10 augusti. Mellan höst- och vårtermin sker det i regel få avhopp och därför är det vanligtvis få platser som blir lediga.

Om du hittar en grupp som du är intresserad av men är fullbokad så kan du klicka dig in på gruppen och sedan på knappen "Prenumeration". Om det skulle bli något avhopp från den gruppen, kommer ett automatiskt mail skickas ut till dem som klickat i Prenumeration. Där står det information om att en ledig plats finns men det är först till kvarn att boka den.


VAD SKA DU VÄLJA?
Vi har Barn- & ungdomsgymnastik för olika åldrar. För de minsta 3-5 år har vi BAMSE- och FAMILJEGYMPA där en förälder ska vara ombytt och delaktig. 5-8 åringarna har vi GYMPAKUL. Från 7 år finns BASGRUPPER och STARKA TILLSAMMANS.

Våra tävlingsdiscipliner är Kvinnlig AGManlig AG och TRUPP.

Vi jobbar för Rörelse hela livet och erbjuder Vuxengrupper i Trupp, KvAG och MAG. GYMMIX Gruppträningar för ungdomar och vuxna. PARKOUR från 7 års ålder.


DIGITALA BETALNINGSMETODER
Vi använder oss av digitala betalningsmetoder - allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning. Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, utskick mm på samma ställe.


HAR DU ANDRA FRÅGOR
Spana in vår sida med vanliga frågor & svar HÄR >>


Följ oss på Facebook "Umeå Gymnastikförening, Umea GF" och Instagram @umeagymnastikforening
Höstlovsläger vecka 44
2020-10-05 16:26
I år kommer vi att ha två stycken 1-dagsläger under höstlovet, den ena är på måndagen och den andra är på tisdagen.  Det kommer att gå att välja mellan AG och trupp.

 • Måndagslägret är för gymnaster födda 2010-2013
 • Tisdagslägret är för gymnaster födda 2006-2009

Lägret är till för att ge gymnasterna en meningsfull och aktiv sysselsättning  under lovet där fokus ligger på rörelseglädje och att träffa kompisar från andra grupper i Umeå GF.

På grund av pandemin kommer vi ha ett begränsat antal deltagare och lägret kommer enbart vara öppen för befintliga medlemmar i Umeå GF.

Bokningen öppnar från och med fredag den 9 oktober kl 8.00. Redan på onsdag kommer du kunna gå in på bokningssidan för att läsa mer om lägret. Du kommer till bokningssidan här >>
Information från Umeå GF angående rådande Coronaläge
2020-07-31 10:45

Hej alla medlemmar i Umeå Gymnastikförening!

Uppdaterade och nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Gymnastikförbundet den 1 april om träning påverkar Umeå GFs verksamhet.

För Umeå GF innebär detta att vi anpassar träningstider inom trupp- och AG-sektionen för att anpassar oss till både Folkhälsomyndighetens och Gymnastikförbundets råd som menar att: ”fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta”. ”Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning”.

Det innebär konkret att:

 • Alla Bamsegympa-, familjegympa- och GympaKul-grupper avslutar sina träningar under vårterminen som planerat. Det finns några grupper som har fler gånger kvar, de grupperna kommer att få meddelande från sina ledare om terminen förkortas eller om de återstående träningarna genomförs utomhus.
 • Alla kan gympa-gruppen har pausat sin verksamhet, tas eventuellt upp senare i vår.
 • Alla Basgrupper kommer att träna fram till påsk, sedan avslutar vi terminen för dessa grupper.
 • För Parkourgrupperna kommer sista gången att vara på Strömpilen den 6 april, sedan blir det extra träningar utomhus.
 • Inom trupp- och AG-sektionen behöver vi anpassa antalet grupper som är på Gymnastikens hus och Strömpilen samtidigt. Det innebär att vi kortar ner träningstiden för de olika grupperna för att vi inte ska överstiga 50 personer i Gymnastikens hus. För några grupper i truppsektionen går vi också ner i antal träningar då många gymnaster valt att inte träna under dessa omständigheter som råder just nu. Alla grupper får information från sina ledare om förändringarna som gäller specifikt för den gruppen.
 • För Gymmix-sektionen har vi kvar de pass som fortfarande är igång, men uppmanar att ni som är 70+ stannar hemma och tränar hemma med hjälp av de övningar som Gymmix-sektionen förmedlar via sin Facebook-sida. Ett tips är också att träna med Sofia på SVT. Varje vardag sänds ett pass på 20 minuter. På SVT-play finns också övningar som man kan göra.

Vi försöker alla också hålla lämplig ”social distans” till varandra och så långt möjligt undvika övningar som kräver passning och i stället välja övningar som inte kräver pass.

Vi tillåter inte längre att föräldrar sitter och tittar på träningen varken på Gymnastikens hus eller på Strömpilen. Vi uppmanar istället föräldrar som behöver vänta på plats att gå ut och ta en promenad istället.


I dessa förändringars tider handlar det mesta om att lyssna till expertmyndigheternas råd och försöka anpassa sig till dessa. Men det handlar också om att använda ett gott omdöme i varje situation. Det gäller såväl ledare och gymnaster, som föräldrar. Våra ledare är kloka och är särskilt viktiga just nu. Styrelsen vill poängtera att vi ställer sig oss bakom varje ledares alla beslut om begränsningar eller inskränkningar i träningarna.


Vi fortsätter att följa utvecklingen och nya förändringar kan komma med kort varsel.

Hälsningar

Styrelsen genom ordförande Lisa

Bokningar HT2020
2020-06-19 08:30
Här kommer information om bokningen inför höstterminens grupper i Umeå Gymnastikförening. Du kan läsa lite kort information kring vad som gäller angående bokning för varje grupptyp, till exempel Bamsegympa.

Torsdag den 18 juni kommer grupperna att bli synliga på Bokningssidan. Nu kan ni i lugn och ro läsa information om alla grupper, eventuella förkunskapskrav, vilket åldersspann som gäller, vilka dagar och tider gruppen tränar mm. Ni hittar detta på bokningssidan och klickar er in på respektive sektions grupper.
Ni kan gärna passa på att kontrollera att era inloggningsuppgifter stämmer genom att klicka på "Logga in för att boka" så ni upptäcker eventuellt strul innan sidan öppnar för bokning. Ni kan alltså INTE boka platser ännu.

Bamsegympa, Familjegympa och GympaKul.
Bokningen kommer att ske i tre steg där målsman aktivt loggar in och bokar en plats för kommande termin. Läs mer om bokningens tre steg längre ner.

Basgrupper
Inför höstterminen tas två basgrupper bort varav en görs om till en Truppgrupp för gymnaster födda 2009. I och med denna förändring kommer alla gymnaster i Basgrupperna få välja fritt bland de basgrupper för sin åldersgrupp. Ingen av gymnasterna är garanterad att få fortsätta i samma basgrupp som de gick i under vårterminen. De gymnaster som är född 2009 har också möjlighet att välja den nya truppgruppen. Läs med om bokningens tre steg längre ner.

Parkour, Kvinnlig & Manlig Artistisk Gymnastik samt Truppgymnastik.
Dessa grupper kommer att få en avisering måndag den 22/6. Aviseringen är en faktura som skickas ut via mail med erbjudande om att fortsätta i samma grupp även nästa termin som ska vara betald senast 26 juli. I mailet finns också möjligheten att "Tacka nej till platsen" och därmed försvinner gymnastens plats och fakturan tas bort automatiskt. Gymnaster i dessa grupper behöver alltså inte aktivt gå in på bokningssidan utan får ett erbjudande skickat till sig.

Gymmix - gruppträning
Alla som är intresserad av att delta på Gymmix-pass kan gå in på bokningssidan och boka sig från och med augusti. Mer info om datum kommer i början av augusti. Håll kolla på när det nya schemat kommer upp (som finns under Gymmix flik högst upp på hemsidan) för att se vilka pass du är intresserad av att gå och därmed vilket kort du behöver köpa.Vill du bli stödmedlem i Umeå Gymnastikförening?
Som stödmedlem bidrar du till GympaBlomman samt till utbildning av våra unga ledare.
GympaBlomman är en fond där familjer med en tuff ekonomisk situation kan söka bidrag till träningsavgiften för att fortsätta gympa trots att omständigheter och förutsättningar kan förändras.
I föreningen har vi över 50 unga ledare som är 18 år och yngre som föreningen satsar på att utbilda i ledarskap samt gymnastik för att bli trygga ledare/tränare.
Du kan välja att bidra med. Det finns olika nivåer mellan 50 till 1000 kr.BOKNINGENS TRE STEG.
Genomför bokningen via bokningssidan som du hittar här >>
De flesta grupper som blivit fullbokade går att prenumerera på. Detta betyder att om en grupp som du prenumererar på får ett avhopp innan eller under terminen kommer du att få ett automatiskt mailutskick om att det finns en plats ledig. Därefter är det först till kvarn att boka den platsen via bokningssidan.


 • Steg 1 - Måndag den 22 junni kl. 8.00 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under vårterminen.
  I detta skede bokar gymnasterna in sig i samma grupp de gick i under vårterminen.

 • Steg 2 - Måndag den 3 augusti kl. 8.00 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under vårterminen (detta steg sker i mån av plats).
  I detta skede kan gymnaster som vill byta till en annan grupp boka sin plats i den nya gruppen, självklart sker det i mån av plats.

 • Steg 3 - Måndag den 10 augusti kl. 8.00 - i detta läge öppnas vissa grupper upp för alla som inte varit aktiv i föreningen under vårterminen.
  Alla grupper kommer inte att vara bokningsbara i detta steg. Bokning sker i mån av plats.
Sommarstängt 22/6 - 2/8
2020-05-26 17:41
Vi vill redan nu berätta att kansliet kommer vara sommarstängt från och med 22 juni till och med 2 augusti.

Är det något du undrar över så är du välkommen att ställa frågorna redan nu, så du hinner räta ut alla frågetecken innan kansliet stängs🌞

Har du inga planer för sommaren så finns det fortfarande några platser kvar på våra sommarläger där man får prova på både AG och Trupp🤸🏽‍♂️ Bokning sker på bokningssida under fliken Läger.
Sommarläger i gymnastik
2020-04-24 12:57
Föreningen kommer även i år att arrangera gymnastikläger. På grund av rådande Coronasituation så har vi behövt begränsa antalet gymnaster i hallen och väljer därför att erbjuda färre platser varje vecka samt att ha delar av verksamheten utomhus. Träningen inomhus kommer också att anpassas.

Inomhus kommer lägerdeltagarna att träna gymnastik (Artistisk gymnastik och Trupp). Utomhus kommer aktiviteterna att bestå av olika lekar, idrotter samt arbeta kring olika ämnen som hur man är en bra kompis.

Lägerveckor
- Vecka 25, måndag-torsdag kl 9.00-15.00
- Vecka 26, måndag-torsdag kl 9.00-15.00
- Vecka 32, måndag-torsdag kl 9.00-15.00
- Vecka 33, måndag-torsdag kl 9.00-15.00

Varje lägervecka är indelat efter födelseår. De äldre deltagarna är född mellan 2006-2009 och de yngre är född mellan 2010-2013. Varje lägervecka finns det 25 plaster för de äldre och 25 platser för de yngre deltagarna.

Kostnad
1200 kr/lägervecka, försäkring ingår.

Lägerledarna
Lägerledarna som håller i träningen är i åldrarna 14 år och äldre. Det kommer alltid att finnas ansvariga ledare med giltiga licenser samt minst en vuxen huvudansvarig för lägret på plats i Gymnastikens Hus.

Bokning
Alla som bor i Västerbotten som är född mellan de årtal som nämns ovan är välkomna att boka sig till lägret. Även du som aldrig provat gymnastik är välkommen!

Bokningen öppnar måndag den 27/4 kl 8.00 och därefter är det först till kvarn. Du kan redan nu prova logga in på bokningssidan för att läsa om grupperna och se att inloggningen fungerar.
Påsklovsläger inställt
2020-04-03 08:56
På grund av rådande situation så väljer styrelsen att ställa in kommande påsklovsläger för att minimera smittspridning.
Kort information från styrelsemöten
2020-04-02 11:15
Styrelsen kommer från och med nu att publicera kort information från alla styrelsemöten, så att medlemmar och ledare kan gå in och bli uppdaterade på vad som händer i föreningen.
Du hittar informationen genom att klicka på Om oss och under Dokument
Sportlovs- & Påsklovsläger
2020-03-03 10:09
Bild från ett av 2019 års sommarläger
SPORTLOVSLÄGER Måndag till onsdag - 2-4 mars klockan 9.00-15.00. Bokningen öppnar 10/2.

PÅSKLOVSLÄGER Tisdag till torsdag - 14-16 april klockan 9.00-15.00. På grund av Corona-viruset kommer vi skapa en intresseanmälan till påsklovsläger för att ni inte ska behöva betala något innan vi vet hur situationen utvecklar sig. Mer info kommer.

Info om läger
Dessa läger riktar sig mot gymnaster som vill träna gymnastik under lovet. Det kan vara för att man vill prova på vad gymnastik är eller för man tycker att gymnastik är så roligt att man inte kan få nog eller för att man vill göra något roligt och samtidigt lära känna nya kompisar.

Ingen förkunskap krävs, huvudsaken en är öppen för att prova.

Lägerledarna är född 2006 och tidigare. Det kommer alltid att finnas ansvariga ledare med giltiga licenser. Dagarna kommer att börja med en samling följt av uppvärmning sedan övergår vi till att träna på olika redskap. Vilka redskap det är beror på vilken inriktning du väljer på lägret. Du kommer att välja mellan att träna AG eller Truppgymnastik.

Det är viktigt att både gymnasterna och vuxna förstår att vi kommer att börja med grunderna inom gymnastik innan vi går vidare till svårare övningar. Det är av säkerhetsskäl vi börjar med grunderna och sedan långsamt bygger på (då allt inom gymnastiken hänger ihop) och för att ledare och gymnaster ska hinna lära känna varandra. Lägret kommer att pågå i tre dagar så det finns gott om tid.

Indelningen av grupper kommer att ske utifrån ålder och i vissa fall utifrån kunskapsnivå.

Årsmöte 12 mars 2020
2020-02-20 14:45
Plats: Restaurang Balder, Skolgatan 58D
Preliminärt program
17:30 18:30 Middag
18.30 19:00 Årsmöte
19:00 20:00 Workshop om föreningens aktiviteter 2020

För att öka medlemsinflytandet och göra årsmötet mer levande så kommer vi i år att prova ett nytt format för årsmötet. Vi inleder med en middag som föreningen bjuder på. Sedan tar vi det formella för årsmötet. Vi avslutar sedan med en workshop som ersätter förfarandet med motioner. På workshopen som kommer att ledas av Joan Kinnunen från Hi5 kommer vi tillsammans att ta fram viktiga områden och frågor som föreningen ska fokusera lite extra på under 2020.

Vi hoppas att ni vill vara med och påverka Umeå Gymnastikförenings framtid och ta föreningen in i 2020
talet! Visst kommer Du!

Sista anmälningsdag söndag 8 mars

Årsmöteshandlingar kommer att finnas på hemsidan 4 mars 2019
GympaLekis VT2020
2020-02-13 10:30
Behöver du hoppa, springa, studsa och klättra? Då kan du ta med vänner och bekanta och ta en sväng förbi Strömpilen.

Vi har GympaLekis  de flesta lördagar! OBS olika tider!
Januari:
6/1 Måndag  kl 09.00-11.00
11/1 Lördag kl 13.00-15.00
17/1 Fredag kl 13.30-15.30
18/1 Lördag kl 13.00-15.00
25/1 Lördag kl 13.00-15.00
31/1 Fredag kl 13.30-15.30

Februari:
1/2 Lördag   kl 13.00-15.00
8/2 Lördag   kl 13.00-15.00
15/2 Lördag kl 13.00-15.00
29/2 Lördag kl 13.00-15.00

Mars:
1/3 Söndag kl 13.00-15.00
7/3 Lördag kl 13.00-15.00
14/3 Lördag kl 13.00-15.00
På grund av Corona-viruset har föreningen valt att ställa in alla GympaLekis-tillfällen till och med Påsklovet. Därefter kommer vi ta beslut när vi ser hur situationen utvecklats.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här får barn mellan 0-7 år tillsammans med en ansvarig vuxen leka av sig i de stora lokalerna. Du som föräldrer/vuxen har ansvar för de barn du tar med dig. Det kommer att finnas någon på plats som kan hjälpa till. Det finns ett särskilt rum med leksaker där de barn som inte har möjlighet till att springa runt.

Kaffe och olika typer av mellanmål kommer finnas till försäljning.

VAR? Strömpilshallen (tidigare Busplaneten).

Från och med vecka 9 kommer vi ha ingången öppen på framsidan (samma ingång som till Nordic Wellness). Då får man gå uppför rulltrapporna som finns där.

Har du barnvagn eller behöver hiss så är ingången på baksidan fortsatt öppen. Skorna ska ställas i skohyllorna för att ha fria utrymningsvägar.


KOSTNAD? 100 kr/familj - betalas genom Swish i fiket.
Starka Tillsammans!
2020-01-22 08:47
Starka tillsammans - tillsammans blir vi starka och friska!

Det kan vara svårt att få tid till både sin egen och barnens träning så därför startar har vi en ny träningsform där alla syskon (över 7 år) och föräldrar är med på samma pass. Du och ditt barn får utmanande övningar i styrka, rörlighet, motorik, pulsträning och samarbetsövningar. Under passet kommer ni att utmanas, svettas och skratta ihop. Passet riktar sig till barn från det år man fyller 7 år och uppåt finns inga gränser.

Enda kravet är att minst en förälder/vuxen anhörig ska vara ombytt och aktiv på passet. Boka en familjemedlem via bokningssidan. Skapa sedan en användare per familjemedlem (om ni är ny i föreningen) och meddela sedan Jenny@umeagf.se respektive familjemedlems namn så faktureras ni för medlemsavgiften 100 kr per deltagare.

I gruppen finns det plats för 10 familjer. Terminen håller på 8 veckor.
Trygga idrottsmiljöer
2020-01-16 09:40
På Riksidrottsmötet 2019 beslutades att föreningar ska begära in ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för alla med anställning eller uppdrag som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn. Började gälla från och med 1 januari 2020.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Men det är den enskilde ledaren som måste begära utdrag från Polisen och i sin tur visa upp detta för föreningen. Föreningen ska kontrollera utdragen och dokumentera att kontroll genomförts. Inga utdrag ska sparas eller arkiveras av föreningen.

Kravet om registerutdrag är ett led i arbetet för att stärka trygga idrottsmiljöer för barn och unga. Att kontrollera registerutdrag är ett förebyggande arbete och ska gälla alla i föreningen som kontinuerligt kommer i kontakt med barn och unga, oavsett hur länge personen varit verksam i föreningen eller hur väl man känner personen i fråga.  Mer info finns på RFs hemsida.
Julöppettider
2019-12-18 12:57
Umeå Gymnastikförenings kansli har stängt 20/12 - 6/1, både telefon, mail och kontor.
Öppet igen från 7 januari.
Nyheter från våra grupper
Manlig AG, 05/10 11:58 
Gymmix Gruppträning, 03/04 12:57 
Gymmix Gruppträning, 02/04 12:00 
Barn och Ungdom, 01/04 13:06 
Kvinnlig AG, 01/04 13:03 
Gymmix Gruppträning, 01/04 12:52 
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen