SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Välkommen till Umeå Gymnastikförening!

Detta är UGF

Läs mer om oss här!

Bli ledare

Bli ledare i UGF

Bli medlem

Anmäl dig här!

Bokningsläpp - Hösttermin 2024
2024-06-25 13:55

Bokningen inför höstterminen 

Bokningen inför höstterminen kommer ske i tre steg där målsman aktivt loggar in på bokningssidan och bokar en plats. Bokning sker enligt principen först till kvarn.

 

 • Steg 1 fredag 28 juni kl 12 – du som gått i en grupp under vårterminen får ett erbjudande att fortsätta nästa termin. 

 • Steg 2 tisdag 13 augusti kl 12 – grupperna öppnas för byten, de gymnaster som varit aktiva i föreningen under vårterminen kan nu byta grupp i mån av plats. Meddela kansli@umeagf.se om du önskar få en återbetalning för gruppen du bokade i Steg 1.

 • Steg 3 Fredag 16 augusti kl 12 - Grupper öppnar upp för nya medlemmar.
  Alla grupper kommer inte vara bokningsbara i detta steg och sker i mån av plats.

Kansliet är semesterstängt från 29 juni - 29 juli därefter svarar vi på mejl så fort vi kan.

 

Vänlig hälsning

Umeå Gymnastikförening

Årsmöteshandlingar 2024
2024-03-19 16:10

Handlingarna för årsmötet 2024 finns nu tillgängliga att läsa.

Du hittar dom här ---> Årsmöteshandlingar 2024

Kallelse till Årsmöte 2024
2024-02-27 15:27

Vill du anmäla dig till årsmötet?

Det gör du via länken: Anmälan årsmöte 2024

VILL DU GÖRA NÅGOT BRA FÖR UMEÅ GF?
2024-01-26 16:13

Nominera dig själv eller någon annan!

Vi söker dig som har ett klappande hjärta för Umeå GF och som med dina kunskaper och erfarenheter vill bidra till visionen; Umeå Gymnastikförening - Umeås bästa träningspartner: en modern, utvecklande och välansedd förening, det självklara valet.

I Umeå GF vill vi ha en aktiv styrelse där var och en har en roll och ett givet ansvarsområde. Under 2024-2025 kommer bland annat följande att vara i fokus:   

 • Föreningsutveckling. Utveckla arbetssätt och mötesformer, utveckla kommunikationen inom föreningen samt utveckla strukturer så att föreningen på ett hållbart och långsiktigt sätt kan arbeta med ledartillväxten och engagera fler.
 • Jämställdhetsarbete. Arbeta vidare med det jämställdhetsarbete som påbörjats 2023 som bland annat handlar om hur man kan få fler killar att stanna kvar efter barngymnastiken.

En ledamot avböjer omval och en vill kliva av ett år i förtid. Vi i valberedningen tar tacksamt emot tips på personer som vill arbeta för föreningens bästa.
Förslag mailas till valberedningen senast 20/2 antingen direkt till någon av personerna i valberedningen eller till kansli@umeagf.se.

Bokning VT-24
2023-12-14 14:29

Bokningen kommer att ske i tre steg där målsman aktivt loggar in på bokningssidan och bokar en plats. Bokning sker enligt principen först till kvarn.

 

 • Steg 1 – Onsdag den 13 december kl 12.00 – du som gått i en grupp under höstterminen får ett erbjudande att fortsätta nästa termin. Du har fram till den 2 januari på dig att betala för att inte riskera att bli av med platsen.

 • Steg 2 – Onsdag den 3 januari kl 12.00 – grupperna öppnas för byten, de gymnaster som varit aktiva i föreningen under höstterminen kan nu byta grupp i mån av plats. Meddela kansli@umeagf.se om du önskar få en återbetalning för gruppen du bokade i Steg 1.
  I detta skede kan gymnaster som vill byta till en annan grupp boka sin plats i den nya gruppen, i mån av plats.

 • Steg 3 – Fredag den 5 januari kl 12.00 - Grupper öppnar upp för nya medlemmar.
  Alla grupper kommer inte vara bokningsbara i detta steg och sker i mån av plats.

Vänlig hälsning

Umeå Gymnastikförening

Vi söker ledare till Familjegympa och Gympa Kul till VT24
2023-11-02 16:03

Planering inför vårterminen är i full gång! Vi söker nu ledare för våra grupper i Familjegympa och Gympa Kul.

 

Är du vår nästa stjärna i vårat ledarteam? Tveka inte att höra av dig om du är sugen på att veta mer! Mejla oss på kansli@umeagf.se 

 

Höstlovsläger v. 44
2023-10-03 12:28

Under Höstlovet  bjuder Umeå Gymnastikförning in till 2 dagars höstlovsläger på Gymnastikens Hus. Lägret är till för dig som vill ha en rolig sysselsättning under lovet. Deltagare födda mellan 2016-2009 är välkomna. Bokningen öppnar på Måndag den 9 oktober klockan 12.00 på hemsidan

 • Mån-tis (30 - 31 oktober) 
 • Ons-tors (1- 2 november)

För gymnaster som redan går i en AG- eller Truppgrupp kan det vara bra att veta att detta är ett breddläger där fokus kommer vara rörelseglädje och nivån kommer ligga på ca:

 • Truppgymnastik nivå 9-5
 • AG steg 1-4
Bokning HT2023
2023-08-25 11:31

Måndag den 28 augusti kommer bokningen till höstterminens grupper öppna. Du kan redan imorgon (26/8) gå in på bokningssidan och se alla föreningens grupper.

Bokningen kommer att ske i tre steg där målsman aktivt loggar in på bokningssidan och bokar en plats. Bokning sker enligt principen först till kvarn.

 

Steg 1 – Måndag den 28 augusti kl 12.00 – grupperna öppnas för gymnasterna som varit aktiva i gruppen under vårterminen. Du har fram till den 31 augusti på dig att boka din plats för att inte riskera att bli av med platsen.
I detta skede bokar gymnasterna in sig i samma grupp de gick i under vårterminen.

Steg 2 – Fredag den 1 september kl 12.00 – grupperna öppnas för byten, de gymnaster som varit aktiva i föreningen under vårterminen kan nu byta grupp i mån av plats. Meddela kansli@umeagf.se om du önskar få en återbetalning för gruppen du bokade i Steg 1.
I detta skede kan gymnaster som vill byta till en annan grupp boka sin plats i den nya gruppen, i mån av plats.

Steg 3 – Tisdag den 5 september kl 12.00 - Grupper öppnar upp för nya medlemmar.
Alla grupper kommer inte vara bokningsbara i detta steg och sker i mån av plats.

 

 

Gymnaster som går i AG, Trupp, Parkour, Multigrupper och Gymmix kommer få en avisering (faktura via mail) med erbjudande att fortsätta i samma grupp under höstterminen. Sista betaldag är söndag den 3 september.

 

HÖSTTERMINSSTART

Om inget annat meddelas kommer alla BU-grupper att starta terminen vecka 37. BU-grupperna är Bamsegympa, Familjegympa, Gympa Kul, Basgrupper och Parkourgrupper.

 

Gymmix gruppträning, Artistisk gymnastik och truppgymnastik startar igång vecka 36 om inget annat meddelas.

2023-08-25 10:01
Umeå Gymnastikförening är rörelseglädje hela livet!
Alla är välkomna till rolig, utvecklande och rörelserik träning. Den egna kroppens rörelser sätts i centrum, lika men ändå olika, utifrån egna förutsättningar. Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. Tävlingsutmaningar finns för den som önskar.
 
Vi kan gympa!
 
 
STÖDMEDLEM
Nu kan du som vill stötta föreningen bli stödmedlem! Som stödmedlem bidrar till utbildning av våra 50 unga ledare mellan 15-20 år, även till fonden GympaBlomman där familjer med en tuff ekonomisk situation kan söka bidrag till träningsavgiften. För att bli stödmedlem klickar du HÄR
 
 
ANMÄLAN
Om du hittar en grupp som du är intresserad av men är fullbokad så kan du klicka dig in på gruppen och sedan på knappen "Bevaka". Om det skulle bli något avhopp från den gruppen, kommer ett automatiskt mail skickas ut till dem som klickat i Bevaka. I mailet står det information om att en ledig plats finns men det är först till kvarn att boka den. Notera att alla grupper inte går att boka sig i.
 
 
VAD SKA DU VÄLJA?
Vi har Barn- & ungdomsgymnastik för olika åldrar. För de minsta 3-5 år har vi BAMSE- och FAMILJEGYMPA där en förälder ska vara ombytt och delaktig. 5-8 åringarna har vi GYMPAKUL. Från 7 år finns BASGRUPPER och PARKOUR. Från 13 års ålder finns MULTIGYMNASTIK där man tränar på gymnastik för att det är roligt och utvecklande och har chansen att prova på olika typer av discipliner/redskap inom gymnastiken.
 
Våra tävlingsdiscipliner är Kvinnlig AGManlig AG och TRUPP.
 
Vi jobbar för Rörelse hela livet och erbjuder Vuxengrupper i Trupp, KvAG och MAG. GYMMIX Gruppträningar för ungdomar och vuxna. 
 
 
DIGITALA BETALNINGSMETODER
Vi använder oss av digitala betalningsmetoder - allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning. Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, utskick mm på samma ställe.
 
 
HAR DU ANDRA FRÅGOR
Spana in vår sida med vanliga frågor & svar HÄR >>
 
 
Följ oss på Facebook "Umeå Gymnastikförening, Umea GF", Instagram @umeagymnastikforening och Youtube "Umeå Gymnastikförening"
Tjänsten som tränare för NIU-truppgymnastik är tillsatt
2023-08-08 09:17

Då Caroline Henriksson kommer att gå vidare till nya utmaningar så har föreningen anställt Lisa Öjenstam som tränare för NIU-truppgymnastik. Varmt välkommen till föreningen Lisa!

Tjänsten som föreningsutvecklare tillsatt
2023-08-08 09:15

Glada nyheter! Tjänsten som föreningsutvecklare är tillsatt och i slutänden blev det två nya medarbetare som börjar hos oss under augusti. Vi välkomnar Hanna Lundholm och Emma Hörnlund. En presentation av dem kommer i början av september.

Vecka 17 har vi inga telefontider
2023-04-20 15:48

Pågrund av semester besvaras inte telefonen under v.17, skicka gärna dina frågor till kansli@umeagf.se  Mailen svaras sporadiskt under veckan.

UGF zoomar in - Emil & Kasper
2023-03-29 18:00

Vilka är ni och vad har ni för gymnastikbakgrund?

Jag heter Emil Karlsson och jag är 17 år. Jag har gått i truppgymnastik sen jag var 11år och varit ledare sen jag var 13 år tror jag.

 

Jag heter Kasper Nilsson och jag är 21 år. Jag började i truppgymnastik sedan jag var 12 år och har tagit ett års paus från truppen ett tag men kom tillbaka för lite mindre än ett år sedan nu. Men om man tar borde det där året så har jag tränat i ca 9 år nu. Jag har också gått i Manlig artistisk gymnastik ett tag.

 

Hur kom det sig att ni började med gymnastik?

E – Jag har alltid tyckt sånt här varit kul, göra massa saker som man egentligen inte gör. Testa nya saker och sedan frihetskänslan gymnastiken ger en. Jag har alltid hoppat studsmatta sen jag var typ 5 år och min idrottslärare sa att jag borde börja med gymnastik. Jag stod i kö till Parkour men såg trupp på Youtube så då blev det de i stället. Efter första träningen var jag fast!

 

K – Innan jag började i gymnastik så gick jag i breakdance och cirkus. Från det var jag van att använda kroppen för att utöva olika övningar. En kompis började i gymnastik så då började jag också och där hittade jag härligt umgänge och härliga personer.

 

Vad har ni för favoritredskap och favoritövning?

E – Jag tror mitt favoritredskap är trampett och favoritövning är nog hel in halv ut. Den är skön! (Tillägg: för er som inte är van med gymnastiktermer så är det en dubbelvolt med en och en halv skruv).

 

K – Jag måste säga samma, hel in halv ut. Fast överslag sträck en och en halv är också ganska rolig.

 

Berätta om en utmaning ni har stått inför i gymnastiksammanhang!

E – Jag har varit lite skadad nu, två skador. En från några år sedan, då bröt jag armen två gånger, det var lite jobbigt och då var jag borta ett halv år typ. Och nu i november gjorde jag illa foten lite och då har jag inte kunnat köra så mycket, men nu kan jag köra det mesta.

Den första skadan var bara att vänta ut för då hade jag gips och det var jobbigt då jag inte kunde göra något åt det, samtidigt som det var lite skönt ändå att slippa göra något åt det. Den andra skadan har jag kört lite rehab för att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

 

K – För mig har det nog varit att komma tillbaka efter min paus. Mycket är att bygga upp styrkan man hade och se till att man har koll i luften så man inte skadar sig. Sedan är det att vi båda behöver åka ganska långt till läger och sånt. Det tar ganska mycket tid och man blir trött till läger men då är det bara kämpa på även om man är trött.

 

Hur har höstterminen sett ut för er?

K – Allt började förra terminen då vi fick tävla med Huddik. Vi åkte till Hudiksvall en gång i månaden och fick då frågan om att vara med på den här satsningen nu, så nu blir det att åka ännu längre, till Gävle på läger ungefär en gång i månaden. Det har varit en paus där i början men det har varit så nästan direkt.

 

E – Men det är kul!

 

Hur ser denna termin ut nu då?

E – Nu har vi varit nere i Gävle några gånger och ska fortsätta att åka dit mycket. Sedan är det några tävlingar. Först ska vi till Bodö i Norge och tävla Barents Winter Game i helgen (31 mars-2 april). Det är en annan satsning vi är med i region Norr. Där kommer vi tävla med gymnaster från Luleå, Gemini, Hörnefors och så vi från UGF. Sedan har vi blivit uttagna att tävla Ettan och målet är att vi ska få tävla SM om vi platsar i laget. Det är den tidigare satsningen vi berättade om tillsammans med bland annat Huddik och Gävle.

 

K – Ettan är helt säkert att vi ska få tävla så vi försöker hålla oss friska och skadefria. Vi blev uttagna till Ettan utifrån vad ledarna har sett förut och utifrån hur vi tävlade förra gången. Sedan hade vi några läger innan där vi har kört lite olika varv på de olika redskapen.

 

E – Sedan fick vi komplettera med att skicka in filmklipp på friståendesvårigheter.

 

Vad har ni för mål?

E – Mitt största mål är att få tävla SM men det är också att köra fina varv och köra nya varv, nya svårigheter.

 

K – Tävlingsmålet är SM. Om man tar något varv man försöker lära sig så är det full rudy och rondat-flickis-dubbel sträckt.

 

Tack för pratstunden!

Vill du som läser detta se bilder och filmer kolla in UGFs Facebook och Instagram

Nyheter från våra grupper
Gymmix Gruppträning, 13/05 12:22 
Gymmix Gruppträning, 24/04 09:34 
SM-veckan 2023, 15/06 09:00 
SM-veckan 2023, 12/06 12:55 
SM-veckan 2023, 18/05 12:00 
SM-veckan 2023, 16/05 12:00 
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner