SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Välkommen till Umeå Gymnastikförening!

Detta är UGF

Läs mer om oss här!

Bli ledare

Bli ledare i UGF

Bli medlem

Anmäl dig här!

Kansliet sommaröppettider!
2022-06-21 12:50

Kansliet byter lokaler under vecka 25, den nya besöksadressen blir Mariehemsvägen 12.

 

Här kan du se kansliets öppettider under sommar:

Vecka 25 - Stängt på grund av flytt av kansliet, mail besvaras sporadiskt. Maries sista arbetsvecka i Umeå Gymnastikförening.

Vecka 26 - Öppet mellan kl 9-16. Caroline går på semester.

Vecka 27 - kansliet stängt, mail besvaras sporadiskt.

Vecka 28-30 - Kansliet semesterstängt.

Vecka 31 - Öppet mellan kl 9-15. Caroline och Lucia tillbaka från semestern.

2022-06-02 15:50
Umeå Gymnastikförening är rörelseglädje hela livet!
Alla är välkomna till rolig, utvecklande och rörelserik träning. Den egna kroppens rörelser sätts i centrum, lika men ändå olika, utifrån egna förutsättningar. Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. Tävlingsutmaningar finns för den som önskar.
 
Vi kan gympa!
 
 
STÖDMEDLEM
Nu kan du som vill stötta föreningen bli stödmedlem! Som stödmedlem bidrar till utbildning av våra 50 unga ledare mellan 15-20 år, även till fonden GympaBlomman där familjer med en tuff ekonomisk situation kan söka bidrag till träningsavgiften. För att bli stödmedlem klickar du HÄR
 
 
ANMÄLAN
Om du hittar en grupp som du är intresserad av men är fullbokad så kan du klicka dig in på gruppen och sedan på knappen "Bevaka". Om det skulle bli något avhopp från den gruppen, kommer ett automatiskt mail skickas ut till dem som klickat i Bevaka. I mailet står det information om att en ledig plats finns men det är först till kvarn att boka den. Notera att alla grupper inte går att boka sig i.
 
 
VAD SKA DU VÄLJA?
Vi har Barn- & ungdomsgymnastik för olika åldrar. För de minsta 3-5 år har vi BAMSE- och FAMILJEGYMPA där en förälder ska vara ombytt och delaktig. 5-8 åringarna har vi GYMPAKUL. Från 7 år finns BASGRUPPER och PARKOUR. Från 13 års ålder finns MULTIGYMNASTIK där man tränar på gymnastik för att det är roligt och utvecklande och har chansen att prova på olika typer av discipliner/redskap inom gymnastiken.
 
Våra tävlingsdiscipliner är Kvinnlig AGManlig AG och TRUPP.
 
Vi jobbar för Rörelse hela livet och erbjuder Vuxengrupper i Trupp, KvAG och MAG. GYMMIX Gruppträningar för ungdomar och vuxna. 
 
 
DIGITALA BETALNINGSMETODER
Vi använder oss av digitala betalningsmetoder - allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning. Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, utskick mm på samma ställe.
 
 
HAR DU ANDRA FRÅGOR
Spana in vår sida med vanliga frågor & svar HÄR >>
 
 
Följ oss på Facebook "Umeå Gymnastikförening, Umea GF", Instagram @umeagymnastikforening och Youtube "Umeå Gymnastikförening"
Sommarläger vecka 25, 26, 32 & 33
2022-04-26 15:45

Under sommarlovet arrangerar Umeå Gymnastikförening gymnastikläger!

 

Sommarläger är för barn och ungdomar född mellan 2007-2015, för att skapa en meningsfull och rolig aktivitet för deltagare och ledare under lovet. Vi är fysisk aktiv och får lära känna nya bekanta. Här har man chansen att testa på samtliga redskap i gymnastikhallen och ingen förkunskap krävs. Deltagarna delas in i grupper utifrån ålder och fokus ligger på rörelseglädje och gemenskap.

 

Bokningen öppnar tisdag den 3/5 kl 8.00 - Anmälan & Bokning

Mer information om lägret skickas ut till de anmälda vecka innan lägret startar.

 

Vid frågor kontakta Lucia@umeagf.se 

Kansliet påskstängt
2022-04-12 14:30

Kansliet hålls stängt torsdag den 14/4 till och med 18/4.

Mail som skickas under dessa dagar besvaras under vecka 16.

 

Glad påsk önskar

Caroline, Jenny, Kasper, Lucia och Marie

Ungdomsråd
2022-01-28 16:00

Vill du vara med att påverka och berika verksamheten i Umeå Gymnastikförening?

Vill du vara barnens och ungdomarnas röst i beslut som rör dem?

 

Ungdomsrådet

Ungdomsrådets uppdrag är 1 år i taget och består av 4-8 personer mellan 13-18 år. Ungdomsråd har stöd i arbetet av anställd i förening.

Deltagarna i ungdomsrådet gör en plan för året, beslutar hur de ska arbeta, vad de önskar arbeta med, antal möten och turas om att skriva mötesanteckningar. Förslag på saker ungdomsrådet skulle kunna ordna är till exempel en träff för ungdomar i föreningen för att skapa en god föreningskänsla över grupp- och sekionsgränsen, anlita en extern utbildare/föreläsare i ett speciellt ämne som är av intresse.

 

Sista anmälningsdag är 13 mars och görs på länken

https://register.sportadmin.se/form/form.asp?ID={76E75EE8-82BB-41A8-AE95-6CFC8D047270} 

Julstängt
2021-12-22 12:18
God Jul och Gott Nytt År!
Umeå Gymnastikförenings kansli stänger för julledighet från och med den 23 december. Under vecka 1 öppnar vi långsamt upp och mailen besvaras sporadiskt.
 
Högtider och ledigheter kan vara en svår period för personer som lever i utsatthet. Dessa perioder kan bli särskilt påfrestande då andra arenor med kompisar och andra viktiga vuxna oftast har stängt.
Vi vill därför passa på att informera om viktiga telefonnummer om du eller någon bekant känner oro eller har behov att prata med någon
 • Bris stödtelefon för barn, öppet dygnet runt alla dagar 116 111
 • Självmordslinjen 90 101
 • Bris vuxentelefon om barn 0771-505050
 • Föräldralinjen om du är orolig för ditt barn eller barn i din närhet 020-852000
 • Kvinnofridslinjen 020-50 50 50
 • Äldrelinjen 020-22 22 33
 • Jourhavande medmänniska 08-702 16 80
 • Vid akuta nödsituationer 112
Ta hand om varandra!
Årets Ledare 2021
2021-12-10 18:00

Årets Ledare Gymmix - Tuula Liedholm

En mycket kompetent, inspirerande och uppmuntrande ledare som alltid är väl förberedd och lyhörd för deltagarnas behov. Hon visar att hon vill deltagarnas bästa och visar stor omsorg.

 

Årets Ledare i Barn- och Ungdomssektionen – Moa Eirell

Inspirerar och motiverar barnen på familjegympan med säker hand. Passen är roliga som både barn och vuxna ser fram emot varje vecka. Med sin gravidmage visar hon att ingenting är omöjligt.

 

Årets unga ledare i Barn- och Ungdomssektionen – Fiona Nordström

En ung ledare som vill hjälpa barn och unga att få ett mer rörelserikt liv. Hon är duktig på att förklara och ser till individerna i gruppen. Hon tar för sig och tar hjälp eller frågar en annan ledare om det är något hon funderar på.

 

Årets ledare i AG-sektionen – Amanda Åhman

Hon är en väldigt snäll, lugn och bra ledare. Hon kan mycket om gymnastik då hon har erfarenhet som gymnast och dansare samt kompletterat sin kunskap med gymnastikutbildningar Hon har varit utflyttad ett år men nu hoppas vi att hon stannar kvar länge i Umeå och i föreningen.

 

Årets unga ledare i AG-sektionen – Grace Whyte

En favorit hos barnen som alltid är glad och finns där. En förebild som kompis och också gymnast. Bra för de yngre att ha någon att se upp till.

 

Årets ledare i Truppsektionen – Caroline Henriksson

En mycket erfaren ledare som ger stabilitet åt många av föreningens truppgymnastikgrupper. Hon får alla gymnaster att tycka det är roligt att träna, ger bra feedback och förklarar så att man förstår. Finns alltid där som stöd och peppar både gymnaster och ledare på ett bra sätt.

 

Årets unga ledare i Truppsektionen – Emil Karlsson

Han är en ledare som får gymnasterna att känna sig bra och sedda. Han är snäll och väldigt bra på att uppmuntra gymnasterna i olika situationer.

 

Årets Eldsjäl – Jessica Fritz

Kan nästa betraktas som en inventarie i föreningen så länge som hon har varit engagerad på olika sätt genom åren.

En fantastisk ledare som med sitt lugna trygga sätt får gymnasterna att utvecklas inom gymnastiken. Utan Jessica skulle AG-sektionen inte vara där den är idag. Dessutom är hon utbildare för Gymnastikförbundet och håller internutbildningar i föreningen för att både ledare och gymnaster ska lära sig de grunder som behövs. Hon har en ängels tålamod och ger ägnar stora delar av sin fritid åt gymnastiken.

 

Årets förebild – Molly Harnevik

Denna gymnast som också varit ledare tidigare är osjälvisk och vill hjälpa andra. Hon var den som sålde flest toapappersbalar under vårens föreningsförsäljning och valde att skänka förtjänsten till föreningens fond GympaBlomman. Tack vare henne kommer flera att kunna få ekonomiskt stöd för att kunna delta i föreningens verksamheter.

 

Årets förebild - Irma Flank     

Irma är laget före jaget. Hon har haft en tuff period men gjort så otroligt mycket för stämningen i laget (och som ledare). Hon står för inkludering och vågar säga till och vara barnens/ungdomarnas röst i föreningen.

Bokning VT2022
2021-11-27 17:58

Texten uppdateras löpande. Senast uppdaterad 29/11.

 

Det börjar närma sig att boka plats till nästa termin och vi kan redan nu berätta om de preliminära bokningsdatumen som gäller barngrupper (Bamsegympa, Familjegympa, GympaKul).

 

 • Grupper blir synliga på bokningssidan torsdag den 25/11. Då kan ni se vilka grupper som finns, några justeringar kan fortfarande göras av föreningen. Det går INTE att boka platser ännu. Bokningen sker i tre olika steg.

 • Steg 1 - onsdag den 1/12 kl 8.00
  Befintliga deltagare kan boka sig till samma grupp de gått i under ht21.

 • Steg 2 - onsdag den 8/12 kl 8.00
  Befintliga deltagare kan byta till annan grupp i mån av plats. Alla grupper går inte att byta till.

 • Steg 3 - onsdag den 15/12 kl 8.00
  Nya medlemmar kan boka sig i grupper i mån av plats. Alla grupper går inte att boka sig i.

För Parkour, Basgrupper och Multigymnastikgruppen kommer en avisering onsdag den 1/12 (faktura med ett erbjudnade om att fortsätta även nästa termin).

 

För AG- och Truppgrupper kommer en avisering måndag den 6/12.

Jullovsträning i Kvinnlig AG
2021-11-23 00:54
Under mellandagarna anordnar Umeå Gymnastikförening stegträning i Kvinnlig artistisk gymnastik. Träningen hålls för gymnaster som tränar och tävlar på steg 1-6 (har man inte tävlat i kvinnlig AG kan man boka plats för steg 1-2). Övningarna under träningsdagen anpassas till de steg gymnasten tillhör.
 
Träningen hålls mellan kl 10-16 på Gymnastikens Hus och kostar 250 kr.
Ta med egen lunch, bestick, mellanmål och vattenflasta.
 
Bokningen öppnar den 29/11 kl 8.00, här kommer du till bokningen >>
 
Träning steg 1 och 2
 • Tisdag den 28/12 för gymnaster födda 2007-2014
 • Onsdag den 29/12 för gymnaster födda 2011-2014
 • Torsdag den 30/12 för gymnaster födda 2007-2010

Träning steg 3 och 4

 • Onsdag den 29/12 för gymnaster födda 2007-2012

Träning steg 5 och 6

 • Torsdag den 30/12 för gymnaster födda 2007-2012
Årets Ledare, Årets Eldsjäl & Årets Förebild 2021
2021-11-08 12:00

Nu har alla medlemmar i Umeå Gymnastikförening möjlighet att nominera sin favoritledare samt någon som gör det där extra för Umeå Gymnastikförening.

Sista dagen för att nominera är 14 november. Därefter kommer styrelsen att gå igenom alla nomineringar och utse vilka som får utmärkelserna samt presentera dem på ledarnas julmiddag den 5 december och på föreningens sociala medier.

Länk till att nominera till Årets Ledare, Årets Eldsjäl och Årets Förebild i Umeå Gymnastikförening 2021

Nominering till Årets Ledare, Eldsjäl & Förebild i Umeå GF 2021 (google.com)

Medlemsenkät
2021-10-26 10:00

Nu har du som medlem i Umeå Gymnastikförening möjlighet att bidra med dina idéer och synpunkter på vår verksamhet. Dina svar är anonyma och sammanställs i en rapport som styrelsen får del av. Med utgångspunkt från den sammanställningen kan styrelsen få en bild av föreningens nuläge och det ger i sin tur en möjlighet att prioritera vad som är viktigast för vår förening att jobba med framåt för att vi ska bli ännu bättre.

 

 

Kansliet höstlovsstängt
2021-10-25 12:00
 
Höstlovsläger v.44
2021-10-10 19:58

Under höstlovet arrangerar Umeå Gymnastikförening 2-dagars läger i AG och Trupp på Gymnastikens Hus. Bokning sker här

 

Måndag-tisdag kl 9.00-15.00

Onsdag-torsdag kl 9.00-15.00

 

I anmälan gör du valet om du vill träna AG- eller Truppgymnastik. Det finns 30 platser/inriktning/läger. Inga förkunskaper krävs så länge du är född 2007-2014, är nyfiken och vill prova något nytt.

 

Säkra din plats redan nu! 

Äntligen startar GympaLekis upp igen!
2021-09-17 16:50

Redan fredag den 24 september öppnar vi upp kl 14.00-15.30 i vår nya lokal på Björnvägen 21 och håller på nästan varje vecka fram till jul. Läs mer här >>

Nyheter från våra grupper
Barn och Ungdom, 12/06 18:00 
Barn och Ungdom, 10/06 11:00 
Gymmix Gruppträning, 09/06 09:42 
Manlig AG, 30/05 08:59 
Gymmix Gruppträning, 09/05 13:26 
Gymmix Gruppträning, 03/05 12:53 
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner