Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Försäkring

Alla gymnaster, ledare samt föräldrar som är aktiva i Umeå Gymnastikförening är försäkrade via föreningen genom Pensum AB som hanterar Gymnastikförbundets försäkringar i Svedea. Gymnasterna kan ha olika försäkringar beroende på ålder och svårighetsnivå men alla är försäkrade genom föreningen.
                            
Basförsäkringen är en grundförsäkring som alla gymnaster i Barngrupperna och Gymmix-deltagarna har. Om deltagarna börjar tävla och träna trampett eller börjar göra fria rotationer måste försäkringsskyddet höjas. Då finns tränings- eller tävlingsförsäkring.

Träningsförsäkring är obligatorisk för alla kategorier av gymnaster som använder trampett eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxeln, dvs volter oavsett redskap.

Tävlingsförsäkring är som ovan och obligatorisk för alla gymnaster som deltar på tävling med gymnaster från annan klubb. Försäkringen är personlig och knuten till tävlinglicensen.


Försäkringar gäller för all gymnastikträning samt resa till och från sådan aktivitet.Är skadan skedd? Då går du in på https://pensum.se/forsakringsformedling/sport/gymnastik/ så finner du mer info, kontakt och skadeanmälningsblankett. Blanketten går även att hitta på föreningens hemsida under DOKUMENT.

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen