SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Föreningsinformation
Bildad  1932-01-01
Föreningsnummer

10793-19

Besöksadress

Mariehemsvägen 12, 906 54 Umeå (Gymnastikens Hus).
Kansliet bemannat mån-tors kl 12.30-15.00

   
Fakturaadress inbox.lev.201691@arkivplats.se 
Telefon

090-123919.

Telefontider:

Måndag & Onsdag kl 12.30-15.00

Övriga dagar stängt

Inga telefontider v.22, v.25 & v.26 pga. skolgymnastik och läger

 

Kansliet har semesterstängt hela juli

 

 

 

E-post kansli@umeagf.se 
Hemsida http://www.umeagf.se
   
Bankgiro 884-0134
Swish 123 113 41 62
Organisationsnummer   894000-7407

 

Reportage UGF 80 år

När startade föreningen? Varför startade den? Föreningen startade 12 januari 1932 som då kallades Umeå motionsklubb. Namnet ändrades vid årsmötet 1959. Under de första decennierna hade föreningen 1-2 avdelningar. Enbart manliga deltagare. Därefter tilläts även både kvinnor, barn och ungdom av båda könen att komma med.

Vad är det för förening? Det bästa med Umeå Gymnastikförening är bredden. Flera barngrupper inom Bamse- barn- och familjegymnastik erbjuds. Barngymnastik är allsidig, varierad och lekfull.  Denna gymnastik leder, för den som vill, vidare till förberedande tävlingsgrupper inom trupp- och artistisk gymnastik (AG). Inom AG finns förutom kvinnlig artisisk gymnastik (KvAG), manlig artistisk gymnastik (MAG). För Gymmix gruppträning finns förutom Kom-i-gång-, senior-, lätt-, puls- och medelgympa, Core, Zumba, Bollywood, Yoga och Cross Nature (utomhusträning) för alla åldrar. Det är en förening med framtidsplaner och visioner, med förhoppningar om att sätta Umeå på gympakartan och bli en förening att räkna med i nationella sammanhang. 

 

Hur många medlemmar? 888 st år 2013. Vilka är med? Allt från barn 3 år  och uppåt, många är 50+ då det endast är skolornas gymnastiksalar som kan begränsa antalet. Vilka får vara med?  Alla som vill och kanJ

Hur ofta träffas ni i föreningen? Styrelsen i genomsnitt en gång i månaden under arbetsåret. Sektionerna två gånger per termin

Har ni något motto? ”Rörelseglädje hela livet”. Gymmixsektionen har ”bra träning nära dig”


Vad är det bästa/roligaste/viktigaste med föreningen? Trivsel, uppskattning och gemenskap/Glädjen att få dela med sig rörelseglädje till Umeås medborgare, för de är vad vi gör/Att både ledare, personal och inte minst motionärer och gymnaster känner att de är uppskattade, lär sig massor, har roligt och blir starka! Känslan av att ha motionerat/tränat, är outstanding mycket annat.

Varför tycker du att man bör gå med? För rörelseglädjen, socialt en positiv mötesplats, gemenskap över åldergränserna och möjligheten att träna/motionera under olika former av gymnastik. En av Umeå Gymnastikförenings styrkor är kommunikationen i sektionerna, kansliet och styrelsen har vi daglig kontakt. Samarbetet fungerar riktigt bra och det gör oss starkare - vi är alla engagerade åt samma håll och jobbar alltjämt på det för att komma dit!

 

Så här säger Jessica som är AG-ledare: Man bör gå med i föreningen dels för att stötta gymnastiken med fler medlemmar och delaktighet. Så småningom kommer vi att kunna påverka politikerna till att bygga ett gymnastikens hus. Utöver det så är gymnastik en fantastisk sport, den är mångsidig, främjar styrka, smidighet, motorik och gympan bygger en gemenskap som är otroligt mycket värd. Gymnasterna går igenom roliga tider tillsammans, vi åker på läger och tävlingar och det blir en familjär känsla i grupperna då de umgås intensivt!

 


Har ni någon speciell framtidsvision/idé/dröm? Ett Gymnastikens-/Motorikens hus som funnits på agendan sedan 1990. Ett Gymnastikens Hus är verkligen angeläget NU, nästan oavsett var det hamnar. Det finns en hallgrupp som lägger sin själ i detta och gör ett fantastiskt arbete. Snart ger det resultatJ Personligen har undertecknad en dröm om att detta hus kunde byggas ihop med Iksu:s anläggning exv. med ett utbyggt familjebadhus. Det badhus som byggs i centrum, är inte genomtänkt, föreningens styrelse uppmuntrar verkligen inte det bygget.

 

Jessica: Framtidsvisionen är att Umeå ska ha en träningshall enbart byggd för gymnastik. Med en ordentlig träningshall skulle Umeås gymnastik blomstra. Redan nu finns massor av duktiga gymnaster och med en hall att träna i skulle de utvecklas ännu mer. Vår förhoppning är att ha gymnaster som tävlar på nationell nivå och för att nå dit krävs en hall som vi kan träna säkert i.

 

Händer något spännande framöver?  En av gymnasterna i AG, Sara Nilsson, har blivit uttagen till Barentskampen. Tävlingen går i Tromsö i Norge och det är de 5 bästa gymnasterna från Umeå och norrut som blir uttagna att tävla mot gymnaster från motsvarande regioner i Norge, Finland och Ryssland. Detta är en stor tävling och ses som en landskamp i dessa norra delar! Det är helgen den 5-6 april.

Den nya styrelsen (vald efter årsmötet  den 12/3) kommer att diskutera förslag till hur vi kan fira att vi har blivit utsedda av Svenska Gymnastikförbundet till Årets Förening 2013 i Sverige.

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner