SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Vill du bli ledare hos oss?
 
Ett ledaruppdrag hos oss innebär att du jobbar ideellt och bidrar till ett mer aktivt samhälle genom rörelseglädje, gemenskap och personlig utveckling för våra medlemmar. Ledaruppdragen ser olika ut beroende om du väljer att gå in som huvudledare, ledare eller hjälpledare. Som ny ledare i föreningen börjar man alltid tillsammans med erfarna ledare för att UGF:s anda ska genomsyra hela föreningen.
 
Som ledare hos Umeå Gymnastikförening får du:
  • Möjligheten att se gruppen utvecklas under terminen
  • Möjlighet att påverka en förening på frammarsch
  • Berikar våra medlemmars liv
  • Vara en förebild
  • Kostnadsfria utbildningar
  • Gratis deltagande på Gymmix Gruppträningspass
  • Arvode
Är du orolig för att du inte kan gymnastik?
Det är inga problem vi utbildar alla våra ledare både internt och genom Svenska Gymnastikförbundets ledarutbildningar. Föreningen står för kostnaderna för alla utbildningar.
 
Intresserad av ett ledaruppdrag?
Fyll då i formuläret ovan där du berättar lite kort om dig själv, om du har tidigare erfarenhet och vilken typ av grupp du är intresserad av att vara ledare för.
 
Begränsat belastningsregister
ALLA ledare från 15 år som har regelbunden eller direkt kontakt med barn (upp till 18 år) MÅSTE visa upp ett begränsat uppdrag från Polisen innan ditt uppdrag påbörjas. Blanketten du behöver fylla i för ett begränsat utdrag hittar du här Barn i annan verksamhet, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)
 
 
 
Fördelning av hjälpledare sker vanligtvis inför kommande terminsstart. Vid sportlov/höstlov görs en inventering på om det finns möjlighet att ta in fler ledare i någon grupp.
Lägerledare
Lägerledare
Föreningen arrangerar läger under skollov. Ca 4 veckor innan läger kommer en länk att läggas ut här som du fyller i om du är intresserad.
 
Lägerveckor:
Ebba & Elsa berättar hur det är att vara ledare
Ebba (13 år) och Elsa (14 år) är för första gången ledare på ett läger

De två är av totalt 62 ledare under föreningens sommarläger 2019. Under vårterminen har Ebba varit ledare i en Basgrupp och Elsa i en familjegympa-grupp med väldigt små barn.


VAD GÖR MAN SOM LEDARE?
Elsa: Som ledare ser man till att alla barnen är glada, hjälper, passar gymnasterna, leker med alla och såklart har kul.
Ebba: När man är ledare ser man till att alla barnen har roligt, passar, hjälper och tar hand om dem.


VAD ÄR DET ROLIGASTE MED ATT VARA LEDARE?
Elsa: Det roligaste med att vara ledare tycker jag är att man får träffa och ta hand om alla söta barn och passa de på olika övningar som t.ex. hjulingar och flickisar.
Ebba: Det roligaste är att få vara med barnen och att få se dem utvecklas.


VAD ÄR DET SVÅRASTE MED ATT VARA LEDARE?
Elsa: Det svåraste är att hålla alla barnen glada och nöjda hela tiden. Det är också lite svårt att hålla koll på var alla barnen är.
Ebba: Jag tycker att det svåraste är att finnas till för alla barnen och hålla dem nöjda.


 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner