SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

UGF zoomar in - Emil & Kasper
2023-03-29 18:00

Vilka är ni och vad har ni för gymnastikbakgrund?

Jag heter Emil Karlsson och jag är 17 år. Jag har gått i truppgymnastik sen jag var 11år och varit ledare sen jag var 13 år tror jag.

 

Jag heter Kasper Nilsson och jag är 21 år. Jag började i truppgymnastik sedan jag var 12 år och har tagit ett års paus från truppen ett tag men kom tillbaka för lite mindre än ett år sedan nu. Men om man tar borde det där året så har jag tränat i ca 9 år nu. Jag har också gått i Manlig artistisk gymnastik ett tag.

 

Hur kom det sig att ni började med gymnastik?

E – Jag har alltid tyckt sånt här varit kul, göra massa saker som man egentligen inte gör. Testa nya saker och sedan frihetskänslan gymnastiken ger en. Jag har alltid hoppat studsmatta sen jag var typ 5 år och min idrottslärare sa att jag borde börja med gymnastik. Jag stod i kö till Parkour men såg trupp på Youtube så då blev det de i stället. Efter första träningen var jag fast!

 

K – Innan jag började i gymnastik så gick jag i breakdance och cirkus. Från det var jag van att använda kroppen för att utöva olika övningar. En kompis började i gymnastik så då började jag också och där hittade jag härligt umgänge och härliga personer.

 

Vad har ni för favoritredskap och favoritövning?

E – Jag tror mitt favoritredskap är trampett och favoritövning är nog hel in halv ut. Den är skön! (Tillägg: för er som inte är van med gymnastiktermer så är det en dubbelvolt med en och en halv skruv).

 

K – Jag måste säga samma, hel in halv ut. Fast överslag sträck en och en halv är också ganska rolig.

 

Berätta om en utmaning ni har stått inför i gymnastiksammanhang!

E – Jag har varit lite skadad nu, två skador. En från några år sedan, då bröt jag armen två gånger, det var lite jobbigt och då var jag borta ett halv år typ. Och nu i november gjorde jag illa foten lite och då har jag inte kunnat köra så mycket, men nu kan jag köra det mesta.

Den första skadan var bara att vänta ut för då hade jag gips och det var jobbigt då jag inte kunde göra något åt det, samtidigt som det var lite skönt ändå att slippa göra något åt det. Den andra skadan har jag kört lite rehab för att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

 

K – För mig har det nog varit att komma tillbaka efter min paus. Mycket är att bygga upp styrkan man hade och se till att man har koll i luften så man inte skadar sig. Sedan är det att vi båda behöver åka ganska långt till läger och sånt. Det tar ganska mycket tid och man blir trött till läger men då är det bara kämpa på även om man är trött.

 

Hur har höstterminen sett ut för er?

K – Allt började förra terminen då vi fick tävla med Huddik. Vi åkte till Hudiksvall en gång i månaden och fick då frågan om att vara med på den här satsningen nu, så nu blir det att åka ännu längre, till Gävle på läger ungefär en gång i månaden. Det har varit en paus där i början men det har varit så nästan direkt.

 

E – Men det är kul!

 

Hur ser denna termin ut nu då?

E – Nu har vi varit nere i Gävle några gånger och ska fortsätta att åka dit mycket. Sedan är det några tävlingar. Först ska vi till Bodö i Norge och tävla Barents Winter Game i helgen (31 mars-2 april). Det är en annan satsning vi är med i region Norr. Där kommer vi tävla med gymnaster från Luleå, Gemini, Hörnefors och så vi från UGF. Sedan har vi blivit uttagna att tävla Ettan och målet är att vi ska få tävla SM om vi platsar i laget. Det är den tidigare satsningen vi berättade om tillsammans med bland annat Huddik och Gävle.

 

K – Ettan är helt säkert att vi ska få tävla så vi försöker hålla oss friska och skadefria. Vi blev uttagna till Ettan utifrån vad ledarna har sett förut och utifrån hur vi tävlade förra gången. Sedan hade vi några läger innan där vi har kört lite olika varv på de olika redskapen.

 

E – Sedan fick vi komplettera med att skicka in filmklipp på friståendesvårigheter.

 

Vad har ni för mål?

E – Mitt största mål är att få tävla SM men det är också att köra fina varv och köra nya varv, nya svårigheter.

 

K – Tävlingsmålet är SM. Om man tar något varv man försöker lära sig så är det full rudy och rondat-flickis-dubbel sträckt.

 

Tack för pratstunden!

Vill du som läser detta se bilder och filmer kolla in UGFs Facebook och Instagram


Nyhetsarkiv
Bokning VT-242023-12-14 14:29
Höstlovsläger v. 442023-10-03 12:28
Bokning HT20232023-08-25 11:31
2023-08-25 10:01
Sportlovsläger vecka 102023-02-13 14:08
Årets Ledare 20212021-12-10 18:00
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner