SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Maxine Finnberg - kommer delta på SM
2023-06-15 09:00

Jag heter Maxine och jag är 15 år och tränar artistisk gymnastik.

 

Jag har gått i artistisk gymnastik sedan jag var ungefär 5-6 år och innan det så gick jag i Bamsegympa. I artistisk gymnastik så gick jag först i gruppen som heter Safirerna och sedan bytte jag till Smaragderna som jag fortfarande går i.

 

Jag började med gymnastik för att mamma och pappa satte in mig i Bamsegympa och de tyckte att jag var ganska bra så då fick jag börja i artistisk gymnastik och jag tyckte att det det var kul så jag fortsatte.

 

Jag tycker att allt är det bästa med gymnastik men om jag skulle behöva välja så är det kanske att lära sig nya saker och att tävla. Jag tror att jag nästan alltid har tyckt att dessa saker har varit det bästa med gymnastiken.

 

Vad jag gör när jag inte går i skolan eller tränar gymnastik? Oj, hmm. Jag vet inte vad jag brukar göra men det jag gör mest då är att vara med familjen eller vänner eller kanske shoppa.

 

För mig så blir det första gången som jag tävlar SM och det känns ganska nervöst. Jag försöker tänka att det är som en vanlig tävling men det är lite svårt. Jag ska försöka att ta det så lugnt som jag bara kan och inte stressa upp mig.

 

Mitt mål för tävlingen är att göra mitt bästa och försöka göra en fallfri tävling. Det skulle vara kul om jag skulle kunna tävla på en ny övning.

 

Min uppladdning tror jag kommer bli många serier på träningen och kanske lite momentträning också. Jag ska inte stressa mig så mycket över det man jag måste ändå vara redo.

 

Du är den första Kvinnlig AG-gymnasten att någonsin gå upp till steg 9 i UGF, vad är det som gjort att du har kommit så långt inom gymnastiken?

Det känns väldigt bra faktiskt och det är alla timmar jag har lagt ner på att träna som har gjort att jag har kommit så långt. Det som har hjälpt mig är nog att jag inte har gett upp. Jag gav aldrig upp när något inte gick som det skulle och det är nog det som gjort att jag kommit ganska långt.

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner