SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Maja Rhodin - kommer delta på JSM
2023-05-18 12:00

Jag heter Maja Rhodin och jag är 15 år och tävlar i artistisk gymnastik.

 

Min gymnastikbakgrund började vid väldigt liten ålder då jag i princip varit i gymnastikhallen hela mitt liv eftersom mina systrar tränat. Sen startade min mamma en AG grupp när jag var 4. Där har jag gått sedan dess. 

 

Jag började i gymnastik för att min mamma var gymnastiktränare och mina systrar tränade gymnastik.

 

Jag tycker det bästa med gymnastiken är alla snälla kompisar jag fått, känslan när man lär sig en ny övning och glädjen för sporten jag känt ända sedan jag var liten.

 

När jag inte tränar gymnastik tycker jag att det är roligt att vara med kompisar, resa och köra fotboll och innebandy.

 

Jag tycker att det ska bli jätteroligt att tävla JSM på hemmaplan här i Umeå. Jag har en extra stark drivkraft att tävla detta år då jag blev skadad förra JSM. Jag tar med mig från tidigare erfarenheter att bara ta det lugnt, fokusera och lita på min träning hemma i hallen.

 

Jag har inte något specifikt mål med JSM förutom att jag vill köra igenom fina serier på alla redskapen och ha riktigt roligt.

 

Uppladdningen fram till JSM kommer att vara att köra igenom många serier både i hallen och på tävlingar.

 

Du har nyligen blivit uttagen till juniorlandslaget, kan du berätta lite mer om det?

Jag blev uttagen i juniorlandslaget under tävlingen Challenge i Stockholm. Det var jätteroligt och har alltid varit en dröm sen jag var liten. I helhet blev jag väldigt nöjd med min tävlings insats och de flöt på bra på alla redskapen. Jag skulle inte säga att jag haft någon stor motgång men jag har haft lite skador som ställt till det på vägen. Jag har samlat på mig mycket erfarenheter under flertal rikstävlingar och därifrån blev jag också uttagen i juniorgruppen. Med erfarenheter från juniorgruppen och att jag kom över en uppsatt poänggräns under tävlingen i Stockholm fick jag möjligheten att representera Sverige i juniorlandslaget. Jag ser denna chans som en stor drivkraft att kunna bli en ännu bättre gymnast!  

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner