SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Viivi Åkerdahl - kommer delta på JSM
2023-05-16 12:00

Jag heter Viivi Åkerdahl och jag är 15 år och tävlar i artistisk gymnastik.

 

Min gymnastik bakgrund var att jag började i familjegympa vid 3 års ålder och tränade där en stund sen bytte jag till en AG grupp. Och där har jag tränat ända sedan jag var 4 år.

 

Jag tror att jag började i gymnastik för att min syster tränade gymnastik. 

 

Det bästa med gymnastik är gemenskapen vi har i gruppen och alla nya övningar men speciellt att jag tycker att det är väldigt roligt!

 

Utanför gymnastiken tycker jag om att vara med kompisar och träna fotboll och innebandy.

 

För mig känns det jätteroligt att tävla JSM speciellt när det är här i Umeå. Jag ser jättemycket fram emot tävlingen och från tidigare JSM tar jag med mig att fokusera på mitt och ha roligt.

 

Mitt mål med JSM är att jag vill känna mig nöjd med min insats och förhoppningsvis höja mig poängvis från förra JSM.

 

Min uppladdning fram till JSM kommer att vara att tävla mycket så att jag blir säker på mina serier men även att slipa på övningar och detaljer hemma.

 

Du har nyligen blivit uttagen till att representera Sverige på JNM, kan du berätta mer om det!

Jag blev uttagen till JNM laget under en tävling i Stockholm. För min del gick tävlingen bra, jag kom tvåa i mångkampen vilket jag blev nöjd med men såklart så finns det alltid saker man kan slipa på. Till exempel så hade jag lite oflyt i barren. 

Jag har tävlat många rikstävlingar genom åren som har gett mig mycket erfarenhet. Därifrån blev jag uttagen till Juniorgruppen. Som är en träningsgrupp under landslaget där jag har fått vara med på landslagssamlingar. Det har hjälpt mig att höja mina svårigheter. Jag tror att det är en stor del till varför jag får vara med och representera Sverige på JNM. Jag ser väldigt mycket fram emot detta och hoppas att vi som lag presterar på topp!

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner