Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Umeå Gymnastikförening!
Umeå Gymnastikförening är rörelseglädje hela livet!
Alla är välkomna till rolig, utvecklande och rörelserik träning. Den egna kroppens rörelser sätts i centrum, lika men ändå olika, utifrån egna förutsättningar. Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. Tävlingsutmaningar finns för den som önskar.

Vi kan gympa!


STÖDMEDLEM
Nu kan du som vill stötta föreningen bli stödmedlem! Du kan välja mellan flera olika nivåer. Du som stödmedlem bidrar då till utbildning av våra unga ledare mellan 15-20 år samt fonden GympaBlomman. För att bli stödmedlem klickar du HÄR, loggar in enligt instruktionerna och väljer fliken Stödmedlem. Betalning direkt med kort. 


ANMÄLAN
För att anmäla sig till någon av våra grupper klickar du på HÄR >> eller på "Bokning" som finns under bilden högst upp på sidan. Det går fortfarande att anmäla sig trots att terminen startat om det finns platser kvar.

Inför vårterminen 2020 kommer de som redan går i en gymnastikgrupp att kunna anmäla sig från och med måndag den 25 november. För att byta grupp gäller måndag den 9 december och det sker endast i mån av plats, det finns alltså ingen garanti för att det går. För nya medlemmar gäller måndag den 16 december. Mellan höst- och vårtermin sker det i regel få avhopp och därför är det få platser som blir lediga.

Om du hittar en grupp som du är intresserad av men är fullbokad så kan du klicka dig in på gruppen och sedan på knappen "Prenumeration". Om det skulle bli något avhopp från den gruppen, kommer ett automatiskt mail skickas ut till dem som klickat i Prenumeration. Där står det information om att en ledig plats finns men det är först till kvarn att boka den.


VAD SKA DU VÄLJA?
Vi har barn- & ungdomsgymnastik för olika åldrar. För de minsta 3-5 år har vi BAMSE- och FAMILJEGYMPA där en förälder ska vara ombytt och delaktig. 5-8 åringarna har vi GYMPAKUL. Från 7 år finns BASGRUPPER och STARKA TILLSAMMANS.

Våra tävlingsdiscipliner är Kvinnlig AG, Manlig AG och TRUPP.

Vi jobbar för Rörelse hela livet och erbjuder Vuxengrupper i Trupp, KvAG och MAG. GYMMIX Gruppträningar för ungdomar och vuxna. PARKOUR från 7 års ålder.


DIGITALA BETALNINGSMETODER
Vi använder oss av digitala betalningsmetoder - allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning. Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, utskick mm på samma ställe.


HAR DU ANDRA FRÅGOR
Spana in vår sida med vanliga frågor & svar HÄR >>


Följ oss på Facebook "Umeå Gymnastikförening, Umea GF" och Instagram @umeagymnastikforening
GympaLekis VT2020
2020-02-13 10:30
Behöver du hoppa, springa, studsa och klättra? Då kan du ta med vänner och bekanta och ta en sväng förbi Strömpilen.

Vi har GympaLekis  de flesta lördagar! OBS olika tider!
Januari:
6/1 Måndag  kl 09.00-11.00
11/1 Lördag kl 13.00-15.00
17/1 Fredag kl 13.30-15.30
18/1 Lördag kl 13.00-15.00
25/1 Lördag kl 13.00-15.00
31/1 Fredag kl 13.30-15.30

Februari:
1/2 Lördag   kl 13.00-15.00
8/2 Lördag   kl 13.00-15.00
15/2 Lördag kl 13.00-15.00
29/2 Lördag kl 13.00-15.00

Mars:
1/3 Söndag kl 13.00-15.00
7/3 Lördag kl 13.00-15.00
14/3 Lördag kl 13.00-15.00
21/3 Lördag kl 13.00-15.00
28/3 Lördag kl 13.00-15.00

Här får barn mellan 0-7 år tillsammans med en ansvarig vuxen leka av sig i de stora lokalerna. Du som föräldrer/vuxen har ansvar för de barn du tar med dig. Det kommer att finnas någon på plats som kan hjälpa till. Det finns ett särskilt rum med leksaker där de barn som inte har möjlighet till att springa runt.

Kaffe och olika typer av mellanmål kommer finnas till försäljning.

VAR? Strömpilshallen (tidigare Busplaneten).

Från och med vecka 9 kommer vi ha ingången öppen på framsidan (samma ingång som till Nordic Wellness). Då får man gå uppför rulltrapporna som finns där.

Har du barnvagn eller behöver hiss så är ingången på baksidan fortsatt öppen. Skorna ska ställas i skohyllorna för att ha fria utrymningsvägar.


KOSTNAD? 100 kr/familj - betalas genom Swish i fiket.
Starka Tillsammans!
2020-01-22 08:47
Starka tillsammans - tillsammans blir vi starka och friska!

Det kan vara svårt att få tid till både sin egen och barnens träning så därför startar har vi en ny träningsform där alla syskon (över 7 år) och föräldrar är med på samma pass. Du och ditt barn får utmanande övningar i styrka, rörlighet, motorik, pulsträning och samarbetsövningar. Under passet kommer ni att utmanas, svettas och skratta ihop. Passet riktar sig till barn från det år man fyller 7 år och uppåt finns inga gränser.

Enda kravet är att minst en förälder/vuxen anhörig ska vara ombytt och aktiv på passet. Boka en familjemedlem via bokningssidan. Skapa sedan en användare per familjemedlem (om ni är ny i föreningen) och meddela sedan Jenny@umeagf.se respektive familjemedlems namn så faktureras ni för medlemsavgiften 100 kr per deltagare.

I gruppen finns det plats för 10 familjer. Terminen håller på 8 veckor.
Trygga idrottsmiljöer
2020-01-16 09:40
På Riksidrottsmötet 2019 beslutades att föreningar ska begära in ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för alla med anställning eller uppdrag som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn. Började gälla från och med 1 januari 2020.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Men det är den enskilde ledaren som måste begära utdrag från Polisen och i sin tur visa upp detta för föreningen. Föreningen ska kontrollera utdragen och dokumentera att kontroll genomförts. Inga utdrag ska sparas eller arkiveras av föreningen.

Kravet om registerutdrag är ett led i arbetet för att stärka trygga idrottsmiljöer för barn och unga. Att kontrollera registerutdrag är ett förebyggande arbete och ska gälla alla i föreningen som kontinuerligt kommer i kontakt med barn och unga, oavsett hur länge personen varit verksam i föreningen eller hur väl man känner personen i fråga.  Mer info finns på RFs hemsida.
Julöppettider
2019-12-18 12:57
Umeå Gymnastikförenings kansli har stängt 20/12 - 6/1, både telefon, mail och kontor.
Öppet igen från 7 januari.
Årets Ledare och Eldsjäl 2019
2019-12-10 08:04
Från vänster Ramya Kumar Suijith, Jenny Hörnström, Elsa Kollberg, Stina Fessé, Jenny Lindberg, Sigrid Lauvrud Pilebro, Moa Hammarberg
Här har vi Årets Ledare och Eldsjäl 2019! Nedan kan du läsa nomineringarna till respektive utmärkelse.

Ramya Kumar Suijith - Årets Gymmixledare

Hon kan verkligen få alla att känna sig välkomna och bekväma. En riktig glädjespridare.

Hon lämnar ingen ensam och visar alla individuellt när hon ser att man inte hänger med, utan att man känner sig dum på något sätt. Vi får lära i vårt eget tempo och alla får även komma med förslag till
musik vi gillar.


Stina Fessé - Årets Unga Barnledare

Hon har ett stort engagemang, är positiv, peppande och en påhittig ledare som barnen alltid har roligt med och känner sig trygg med. Hon möter barnen på deras nivå och skapar trygghet i gruppen.

Hon ser alla gymnaster och ger alla ett leende på läpparna!

En riktigt bra förebild för både stora och små!


Jenny Lindberg - Årets Barnledare

Alltid så glad, peppande och positiv.

Har alltid någon kul idé och är väldigt bra på att involvera alla.

Har startat upp föreningens första Alla Kan Gympa-grupp.


William Persson Eriksson - Årets Parkourledare

Han är en fantastisk förebild för barnen både genom sitt eget kunnande och sina fina ledaregenskaper. Han tar sig tid och ser varje individ, utmanar och berömmer samtidigt som det finns utrymme för skratt och fina samtal under träningarna.


Sigrid Lauvrud Pilebro - Årets Unga AG-ledare

Hon är otroligt duktig och jämt glad, positiv och påhittig.

Sigrid är så sjukt ärlig och är galet bra på att ge komplimanger.

Hennes energi gör barnen taggad på träning och sprider sin energi till ledarna runt om henne också. 


Jenny Hörnström - Årets AG-ledare

Så snäll, glad, positiv, peppande, sprallig, rolig, duktig på att förklara. hjälper alla yngre ledare att utvecklas.

Gör varje träning kul och utmanande. Involverar alla och ser alla individer.

Hon ser alla gymnaster och möter dem på den nivå de är. Har en naturlig känsla för när det behövs skojas, pushas eller vara allvar. Hon är en fantastisk ledare som sprider träningsglädje till alla runt om henne! 


Elsa Kollberg - Årets Unga Truppledare

Hon älskar att hänga i hallen, har ett enormt stort och fint hjärta där alla hennes gympabarn ryms. Hon är klok och eftertänksam. Hon är alltid glad och de smittar av sig på alla. Under 2019 har hon lärt sig hantera och möta olika åldrar och gymnaster på olika nivåer, samt tagit större ansvar för sina gruppers träning.


Emma Sandén - Årets Truppledare

Hon har ett fantastiskt fint sätt att utmana gymnasterna på och samtidigt få gymnasterna att ge det där lilla extra.

Hon är en bra förebild för andra ledare, pedagogisk och tålmodig.


Moa Hammarberg - Årets Eldsjäl

För hennes engagemang att utveckla gymnastiken i föreningen, regionen och nationellt.

Hon har alltid en positiv inställning och ingenting är omöjligt. Varje förening behöver en Moa! 


Stort tack till ALLA fina ledare som väljer att bidra och vara en del av denna förening!

Nominera Årets Ledare & Eldsjäl 2019
2019-11-06 12:40
Nu har du som medlem i Umeå Gymnastikförening chansen att lyfta och uppmärksamma din eller dina favoritledare/instruktörer. Sista dag att nominera är onsdag den 13/11. 

Styrelsen kommer sedan att sammanställa och utse Årets Ledare och Årets Unga Ledare inom respektive sektion samt Årets Eldsjäl. Dessa kommer att presenteras under julmiddagen för ledare och på föreningen kanaler.

Tillsammans för sundare skärmtid och säkrare internet!
2019-09-23 10:30

I en värld som blir allt mer digital är det en utmaning att vara närvarande i barnens liv på nätet på samma sätt som i den fysiska världen. Svenska barn spenderar i snitt 24 månader av sin uppväxt bakom en skärm, där skadligt och olämpligt innehåll dessutom bara är ett klick bort... 

Just därför är vi glada att berätta att vi nu inleder vi ett samarbete med för att främja en mer aktiv, sund och säker uppväxt i en värld med skärmar och internet! 


MYFamily Protection

Samarbetet ger er ett verktyg framtaget av svenska föräldrar som gör det möjligt att barnsäkra internet, blockera skadliga webbsidor och nätporr, hantera skärmtid och begränsa spelande på ert barns mobil, dator och surfplatta. 

Registrera er för MYFamily Protection via klubbens unika länk här nedan för att prova appen i lugn och ro då den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det från 35kr/månad.

Läs mer och starta här: mfpnow.com/umeagymnastik

GympaLekis lör 9.00-11.00 & 13-15
2019-09-09 10:58
Lördag FM 9.00-11.00, 0-5 år                             Lördag EM 13.00-15.00, 0-7 år
SEPTEMBER                                                          SEPTEMBER
7/9, 14/9, 21/9, 28/9                                             14/9, 21/9, 28/9

OKTOBER                                                              OKTOBER
5/10, 12/10, 19/10, 26/10                                      19/10, 26/10

NOVEMBER                                                           NOVEMBER
2/11, (9/11?), 16/11                                              2/11, 9/11, 16/11

DECEMBER                                                            DECEMBER
7/12, 14/12                                                           7/12, 14/12
Försäljning av föreningskläder på GH
2019-09-09 10:10
Tisdag den 10/9 och onsdag den 11/9 mellan klockan 16.00-19.00 kommer vi anordna en försäljning på Gymnastikens Hus av alla kläder och gymnastikdräkter vi har på lager.

Ta chansen att prova storlekarna, köpa och ta hem kläderna direkt. När storlekar eller kläder tar slut så kommer vi att genomföra en föreningsbeställning på resterande.
Vill du bli Stödmedlem i UGF?
2019-05-22 08:18
Att vara stödmedlem hos Umeå Gymnastikförening handlar om att ge familjer med en tuff ekonomisk situation hjälp att betala avgiften för att träna gymnastik. Du bidrar även till föreningens utveckling och utbilda våra 50 unga ledare som är 18 år och yngre i ledarskap samt gymnastik.

Så här blir man stödmedlem!
- Du kan gå in på "Bokningen" eller HÄR>>
- Logga in genom befintlig medlem eller skapa en ny användare. 
- Tryck sedan på fliken "Stödmedlem" och välj hur mycket du vill bidra med.

Att vara stödmedlem innebär inte någon förtur till en grupp.
Sommarläger v 25, 26, 32 och 33
2019-05-21 16:12
Umeå Gymnastikförening arrangerar Sommarlovsläger för barn 6-15 år.
Platserna är öppna så att vem som helst kan boka en plats, oavsett tidigare erfarenheter av gymnastik. Har ni vänner eller släkt på besök kan de passa på att anmäla sig också. Boka HÄR >>>

Lägret äger rum måndag - torsdag klockan 9:00-15:00 samtliga dagar i Gymnastikens Hus, Mariehem.

Alla barn tar själva med sig lunch, så får de i sig något de gillar så energin räcker hela dagen. Det finns inget kylskåp så ta med en kylväska eller mat som tål att vara i rumstemperatur. Det finns mikro i hallen men ta med egna bestick.

Som på alla läger tar gymnasterna själva med sig egen vattenflaska, har långt hår uppsatt och INGA smycken samt dragkedjor på träningskläderna. Nötter är förbjudet i Gymnastikens Hus.

Priset för lägret är 1200 kronor för dessa fyra dagar. Anmälan är bindande och återbetalas vid sjukdom med uppvisande av läkarintyg.
Kom igång med Sponsorhuset - få en biobiljett!
2019-04-29 11:23
Nu finns Umeå Gymnastikförening anslutna till Sponsorhuset som bjuder alla våra medlemmar på bio! Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en biobiljett och stödjer Umeå Gymnastikförening med hela 50 kr! 

Via Sponsorhuset kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Umeå Gymnastikförening. Inget blir dyrare för dig som handlar, tvärtom. 
Börja använda Sponsorhuset och hämta din biobiljett här: https://www.sponsorhuset.se/umeagymnastikforening/intro/
Välkomna till föreningens våruppvisning!
2019-04-26 09:23
Parkour, Trupp, Artistisk, Barn, Bamse, Familj, Bas och Gymmix visar upp vad vi hållt på med under vårterminen. Älskar du gymnastik eller är du nyfiken på vad det kan vara för något? Du är oavsett hjärtligt välkommen till Umeå Energi Arena Vind den 5 Maj klockan 14.00.
Föreningsuppvisning 5/5
2019-04-09 11:35

Nyheter från våra grupper