Välkommen till Umeå Gymnastikförening!
Umeå Gymnastikförening är en ideell förening som bildades år 1932 och har idag närmare 1 600 aktiva gymnaster och motionärer. Närmare 60 procent av gymnasterna är yngre än 25 år och ca 75 procent är flickor och kvinnor. I föreningen finns ca 140 ledare och andra funktionärer. Umeå GF:s verksamhet är indelad i 5 olika sektioner: 
  • Barn & Ungdom (BU)
  • Parkour
  • Truppgymnastik (Trupp)
  • Artistisk gymnastik (AG)
  • Gymmix (Gruppträning)
Umeå Gymnastikförening = Rörelseglädje genom hela livet! 
  • I vår förening är alla välkomna till rolig, härlig och lekfull träning! 
  • Den egna kroppens rörelser i centrum, lika men ändå olika, utifrån förutsättningarna. 
  • Tävlingsutmaningar finns för den som så önskar. 
  • Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. 
  • Vi finns nära dig!


Kanske vill just du vara med och utveckla föreningen, bli ledare i någon av våra barn- och ungdomsgrupper eller instruktör i Gymmix? Att bara finnas till hands och hjälpa ledare med administration eller arrangemang är också värdefullt. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!
Beställning av föreningskläder
2018-02-19 13:21
Nu går det att göra beställning av våra föreningskläder fram till och med den 7 mars. Det finns allt ifrån tights, linne, träningsdräkt, mössa, tygpåse mm.

Priser och storlekar finns angivna på bilderna och i formuläret. 

Beställningen är bindande. Kontrollera beställningen innan du skickar in den.

Länk till bilder och beställningsformulär finns här >>
Nominera dina favoriter under 2017
2018-01-26 11:48
Nu är det dags att nominera dina favoritledare och årets eldsjäl under 2017. Sista dag att nominera är 31/1 därefter kommer styrelsen att sammanställa resultatet och presentera vinnarna på årsmötet den 13 mars. Gå in på länken nedan för att lägga din röst.

Intresseanmälan
2018-01-26 11:18
Nu har vi öppnat formuläret för intresseanmälan. Här kan du eller ditt barn göra en intresseanmälan till gymnastikinriktningar som fullsatta. Intresseanmälan är enbart till för att vi ska veta hur stort intresse det finns för respektive grupp och innebär inte att ni står i kö för dessa grupper.

Du som gjort en intresseanmälan kommer att få förhandsinformation om när grupper och platser släpps för bokning. Därefter är det först till kvarn som gäller. 


Är du redan aktiv i en grupp med är intresserad av att byta till en annan grupp och/eller inriktning?

Umeå Gymnastikförenings Gymnastikmodell
2017-12-04 10:39
Umeå Gymnastikförening har utvecklat en ny modell för vår verksamhet.

 

Utgångspunkten är Gymnastikförbundets modell och tankarna att vi ska ha en så stor variation av träning, inom de olika träningsdisciplinerna som vi erbjuder.

 

Vi utgår från gymnasternas individuella önskemål. De som önskar träna för att träna ska kunna göra det, de som önskar träna för att tävla på lokala föreningstävlingar ska kunna göra det samt de som önskar träna för att tävla på nationella och internationella tävlingar ska kunna göra det.


Hitta lediga platser
2017-12-04 10:32

Logga in för att se lediga platser och boka er. Bokningen


- Den 4 december kommer grupperna för vårtermin att visas på hemsidan. Det är nu ni kan kolla vad som är av intresse, läsa på om vad grupperna innebär och vilka tider som kommer att finnas. Information finns på hemsidan www.umeagf.se 

- Den 6 december klockan 9.00 kommer alla grupper som gick under höstterminen 2017 att få erbjudande om att fortsätta i sin nuvarande grupp genom att boka sin plats på hemsidan. I detta skede kommer vissa barn och ungdomar få möjligheten att byta till en annan grupp, exempelvis om de blivit för gammal för barngympa.

- Den 8 december klockan 9.00 kommer vissa grupper öppnas för bokning för alla barn och ungdomar som varit aktiv under höstterminen 2017, exempelvis byta från Bamsegympa till Barngympa.

- Den 13 december klockan 9.00 kommer alla som står i kön att erbjudas platser till grupper som ännu inte är fyllda.

- Från den 15 december klockan 9.00 kommer allmänheten kunna gå in på hemsidan och anmäla sig till grupper som ännu inte är fyllda.


För att bekräfta din bokade plats i en grupp MÅSTE betalningen genomföras, annars går platsen vidare till någon annan. Det är först till kvarn som gäller.


Viktigt att alla respekterar grupperna och inte bokar in barn och ungdomar som inte stämmer överens med ålder och eventuella förkunskaper. Om detta sker kommer pengarna att betalas tillbaka och den bokade platsen blir borttagen.


Ps. Vill du bli hjälpledare i en grupp hör av dig till:

Jenny@umeagf.se

Nyheter från våra grupper
Barn och Ungdom, 01/12 13:54 
Truppgymnastik, 01/12 13:51 
Kvinnlig AG, 11/08 08-11 
Manlig AG, 27/10 17:09