Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rörelseglädje genom hela livet!

 • I vår förening är alla välkomna till rolig, härlig och lekfull träning! 
 • Den egna kroppens rörelser i centrum, lika men ändå olika, utifrån sina förutsättningar. 
 • Tävlingsutmaningar finns för den som så önskar. 
 • Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. 
 • Vi finns nära dig!

Kansliets julöppettider
2018-12-18 14:08
Kansliet har öppet fram till och med fredag den 21 december klockan 15.00. Efter en välbehövlig ledighet är kansliet återigen bemannad måndag den 7 januari som vanligt mellan måndag till fredag klocka 9.00-15.00.

Mailadressen kansli@umeagf.se besvaras i mån av tid den 2-3 januari

Vi önskar er en riktig god jul & ett gott nytt år!
Årets Ledare och Eldsjälar 2018
2018-12-10 13:49
Här har vi Årets Ledare och Eldsjälar 2018 i Umeå Gymnastikförening!

Högst upp till vänster: 
Stefan och Lisa Lundin - Årets Eldsjälar
Mattias Nilsson - Årets Truppledare
Kasper Nilsson - Årets Unga Truppledare
Johan Hallberg - Årets Parkourledare
Marie Jonsson Öhman - Årets Barnledare

Främre raden till vänster: 
Emma Lundin - Årets Unga Barnledare
Robert Nilsson - Årets AG-ledare
Amelia Hällström - Årets Unga AG-ledare

Saknas på bild: Kirsi Kohlström - Årets Gymmixledare

Stort tack till ALLA fina ledare som väljer att bidra och vara en del av denna förening!
Bokning av gympa VT19
2018-11-14 12:00
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och därmed uppkommer funderingar kring hur man går tillväga för att boka plats inför vårterminen. 

Nytt inför i år är att föreningens ALLA gymnaster ska boka sig själva via bokningssidan tryck här >> (undantag för ledare och ledarbarn som kommer att få en faktura skickad till den angivna mailadressen). 
Nytt är också att grupper som blivit fullbokade går att prenumerera på. Detta betyder att om en grupp som du prenumererar på får ett avhopp under terminen kommer du att få ett automatiskt mailutskick och därefter är det först till kvarn att boka den plats.

 • Måndag den 26 november kommer grupperna att bli synliga på Bokningssidan. Nu kan ni i lugn och ro läsa information om alla grupper, eventuella förkunskapskrav, vilket åldersspann som gäller, vilka dagar och tider gruppen tränar mm. Ni hittar detta på bokningssidan och klickar er in på respektive sektions alla grupper.
  Ni kan passa på att kontrollera att era inloggningsuppgifter stämmer via "Logga in för att boka" så ni upptäcker eventuellt strul innan sidan öppnar för bokning. Ni kan alltså INTE boka platser ännu.

BOKNINGSSTEGEN
 • Måndag den 3 december kl. 8.00 - Steg 1 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under höstterminen.
  I detta skede bokar gymnasterna in sig i samma grupp de gick i under höstterminen. Vill gymnasten byta till en annan grupp får ni vänta tills Steg 2 öppnar. Viktigt att tänka på att boka sin plats på måndag eller tisdag eftersom annars kan din plats gå förlorad till någon annan som bokar i Steg 2.

 • Onsdag den 5 december kl. 8.00 - Steg 2 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under höstterminen (detta steg sker i mån av plats).
  I detta skede kan gymnaster som vill byta till en annan grupp boka sin plats i den nya gruppen, självklart sker det i mån av plats. Undvik att först boka en plats i den grupp man gick i "för säkerhetsskull" för att sedan boka sig till den nya gruppen. Detta skapar mycket extra jobb och gör att systemet inte fungerar som det ska göra.

 • Måndag den 10 december kl. 8.00 - Steg 3 - i detta läge öppnas vissa grupper upp för alla som inte varit aktiv i föreningen under höstterminen. Alla grupper kommer inte att vara bokningsbara i detta steg. Bokning sker i mån av plats.

Det är viktigt att ni respekterar de krav som gäller för respektive grupp, det kan vara förkunskaper och ålder som anger i informationstexten.
Höstlovsläger v.44
2018-10-02 14:33
Under höstlovet arrangerar vi två gymnastikläger i gymnastik för barn och ungdomar födda 2011-2004. På detta läger väljer man inriktning, det går att välja Truppgymnastik eller Artistisk gymnastik. Under gymnastiklägret är man välkommen att boka i vilken grupp man vill oavsett kön, t.ex. ett läger heter Manlig AG för att det är de redskapen vi utövar under lägret.

Lägret kostar 500 kr och bokning sker via bokningen på hemsidan >>> 

- Läger 1: måndag och tisdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus (Mariehem)
- Läger 2: onsdag och torsdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus(Mariehem)

BOKNING (först till kvarn)
Från och med onsdag den 3 oktober klockan 7.00
Gymnaster som är aktiv hos Umeå GF under Ht18 att ha möjlighet att boka en plats i mån av plats.
Från och med måndag den 8 oktober klockan 7.00 
Bokningen öppnas för alla och bokning sker i mån av plats.

ANTAL PLATSER
På Trupplägret - 40 platser på vardera läger.
På Manlig AG-lägret - 10 platser på vardera läger.
På Kvinnlig AG-lägret - 20 platser på vardera läger.


Komihåg att ta med egen lunch, frukt, vattenflaska och bestick, det finns inget kylskåp men mikro finns.
Beställning av föreningskläder
2018-09-12 14:21
Nu går det att göra beställning av våra föreningskläder fram till och med den 17 september klockan 12.00. Det finns allt ifrån tights, linne, träningsdräkt, mössa, tygpåse mm. Priser och storlekar finns angivna på bilderna och i formuläret. 

Beställningen är bindande. Kontrollera beställningen innan du skickar in den.

Länk till bilder och beställningsformulär finns här >>
Flytt till nya hallen på Strömpilen
2018-08-27 13:36
I helgen har flyttat våra redskap från Fridhem och Bräntbergsskolan in i vår nya hall på Strömpilen! Nu saknas det bara gymnaster. 

STORT TACK till gymnaster, föräldrar och ledare som hjälpte till med flytten. Vi ser stor potential i lokalen och hoppas på ett långt samarbete med Svenska Handelsfastigheter som vi hyr lokalen av. Stort tack också till Umeå Fritid som låter oss låna lite redskap under det kommande läsåret och Umeå Stadsbud som körde de stora och skrymmande redskapen, alltid lika proffsiga!
Höstterminsstart
2018-08-20 09:01

Höstterminens alla gymnastikgrupper startar vecka 36.


Det kan finnas undantag, detta meddelar tränarna via mail om så skulle vara fallet för din grupp!

Bokning av platser HT18
2018-06-05 11:06
Den 1 augusti kommer våra grupper som vi erbjuder under hösten att synas på Bokningssidan. De går enbart att se och läsa om dem. Det går INTE att boka platser!

BOKNING AV PLATS

Steg 1 - Måndag den 6 augusti klockan 8.00

Kommer du som gick i en grupp under vårterminen att kunna boka din plats i din nuvarande grupp.


Exempel: Du som går i Bamsegympa och vill fortsätta i Bamsegympa även nästa termin kan boka din plats detta datum.


Steg 2 - Onsdag den 8 augusti klockan 8.00 

(i mån av plats och först till kvarn)

Kommer du som gick i en grupp under vårterminen men vill byta till en annan grupp/inriktning att kunna boka en plats i den nya gruppen (i mån av plats). Det innebär att du inte ska boka plats i steg 1 utan inväntar detta datum.


Exempel 1: Du som är 5 år och går i Bamsegympa och vill byta till Barngympa väntar tills detta datum för att kunna byta din plats. 

Exempel 2: Du som går i Truppgymnastik men vill byta till Artistisk Gymnastik väntar till detta datum för att kunna byta din plats.


Steg 3 - Måndag den 13 augusti klockan 8.00 

(i mån av plats och först till kvarn)

Här öppnas bokningen för allmänheten och vem som helst boka en plats även om du som tidigare inte varit medlem hos Umeå Gymnastikförening.


Exempel: Du som gjort en intresseanmälan väntar tills detta datum för att kunna boka din plats (i mån av plats).

Nominera dina favoritledare 2017
2018-01-26 11:48
Nu är det dags att nominera dina favoritledare och årets eldsjäl under 2017. Sista dag att nominera är 31/1 därefter kommer styrelsen att sammanställa resultatet och presentera vinnarna på årsmötet den 13 mars. Gå in på länken nedan för att lägga din röst.

Intresseanmälan
2018-01-26 11:18
Nu har vi öppnat formuläret för intresseanmälan. Här kan du eller ditt barn göra en intresseanmälan till gymnastikinriktningar som fullsatta. Intresseanmälan är enbart till för att vi ska veta hur stort intresse det finns för respektive grupp och innebär inte att ni står i kö för dessa grupper.

Du som gjort en intresseanmälan kommer att få förhandsinformation om när grupper och platser släpps för bokning. Därefter är det först till kvarn som gäller. 
Intresseanmälningen rensas september varje år för att hålla den uppdaterad. Vilket betyder att du måste varje september måste göra en ny intresseanmälan om du inte fått en plats.


Är du redan aktiv i en grupp men är intresserad av att byta till en annan grupp och/eller inriktning så kan du även göra det i denna länk.

Umeå Gymnastikförenings Gymnastikmodell
2017-12-04 10:39
Umeå Gymnastikförening har utvecklat en ny modell för vår verksamhet.

 

Utgångspunkten är Gymnastikförbundets modell och tanken att vi ska ha en stor variation av träning, inom de olika träningsdisciplinerna som vi erbjuder.

 

Vi utgår från gymnasternas individuella önskemål. De som önskar träna för att träna ska kunna göra det, de som önskar träna för att tävla på lokala föreningstävlingar ska kunna göra det samt de som önskar träna för att tävla på nationella och internationella tävlingar ska kunna göra det.


Nyheter från våra grupper
Manlig AG, 17/12 13:23 
Gymmix, 31/10 12:55 
Manlig AG, 02/10 14:18 
Truppgymnastik, 02/10 11:05 
Kvinnlig AG, 02/10 10:07 
Barn och Ungdom, 12/09 14:14