Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Umeå Gymnastikförening!
Umeå Gymnastikförening är rörelseglädje hela livet!
Alla är välkomna till rolig, utvecklande och rörelserik träning. Den egna kroppens rörelser sätts i centrum, lika men ändå olika, utifrån egna förutsättningar. Välbefinnande genom regelbunden rörelse, gemenskap och personlig utveckling. Tävlingsutmaningar finns för den som önskar.

Vi kan gympa!


STÖDMEDLEM
Nu kan du som vill stötta föreningen bli stödmedlem! Du kan välja mellan flera olika nivåer. Du som stödmedlem bidrar då till utbildning av våra unga ledare mellan 15-20 år samt fonden GympaBlomman. För att bli stödmedlem klickar du HÄR, loggar in enligt instruktionerna och väljer fliken Stödmedlem. Betalning direkt med kort. 


ANMÄLAN
För att anmäla sig till någon av våra grupper klickar du på HÄR >> eller på "Bokning" som finns under bilden högst upp på sidan. Det går fortfarande att anmäla sig trots att terminen startat om det finns platser kvar.

Inför vårterminen 2020 kommer de som redan går i en gymnastikgrupp att kunna anmäla sig från och med måndag den 25 november. För att byta grupp gäller måndag den 9 december och det sker endast i mån av plats, det finns alltså ingen garanti för att det går. För nya medlemmar gäller måndag den 16 december. Mellan höst- och vårtermin sker det i regel få avhopp och därför är det få platser som blir lediga.

Om du hittar en grupp som du är intresserad av men är fullbokad så kan du klicka dig in på gruppen och sedan på knappen "Prenumeration". Om det skulle bli något avhopp från den gruppen, kommer ett automatiskt mail skickas ut till dem som klickat i Prenumeration. Där står det information om att en ledig plats finns men det är först till kvarn att boka den.


VAD SKA DU VÄLJA?
Vi har barn- & ungdomsgymnastik för olika åldrar. För de minsta 3-5 år har vi BAMSE- och FAMILJEGYMPA där en förälder ska vara ombytt och delaktig. 5-8 åringarna har vi GYMPAKUL. Från 7 år finns BASGRUPPER och STARKA TILLSAMMANS.

Våra tävlingsdiscipliner är Kvinnlig AG, Manlig AG och TRUPP.

Vi jobbar för Rörelse hela livet och erbjuder Vuxengrupper i Trupp, KvAG och MAG. GYMMIX Gruppträningar för ungdomar och vuxna. PARKOUR från 7 års ålder.


DIGITALA BETALNINGSMETODER
Vi använder oss av digitala betalningsmetoder - allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning. Dessutom får du tillgång till MedlemsAppen = kalender, kallelser, utskick mm på samma ställe.


HAR DU ANDRA FRÅGOR
Spana in vår sida med vanliga frågor & svar HÄR >>


Följ oss på Facebook "Umeå Gymnastikförening, Umea GF" och Instagram @umeagymnastikforening
Årets Ledare och Eldsjäl 2019
2019-12-10 08:04
Från vänster Ramya Kumar Suijith, Jenny Hörnström, Elsa Kollberg, Stina Fessé, Jenny Lindberg, Sigrid Lauvrud Pilebro, Moa Hammarberg
Här har vi Årets Ledare och Eldsjäl 2019! Nedan kan du läsa nomineringarna till respektive utmärkelse.

Ramya Kumar Suijith - Årets Gymmixledare

Hon kan verkligen få alla att känna sig välkomna och bekväma. En riktig glädjespridare.

Hon lämnar ingen ensam och visar alla individuellt när hon ser att man inte hänger med, utan att man känner sig dum på något sätt. Vi får lära i vårt eget tempo och alla får även komma med förslag till
musik vi gillar.


Stina Fessé - Årets Unga Barnledare

Hon har ett stort engagemang, är positiv, peppande och en påhittig ledare som barnen alltid har roligt med och känner sig trygg med. Hon möter barnen på deras nivå och skapar trygghet i gruppen.

Hon ser alla gymnaster och ger alla ett leende på läpparna!

En riktigt bra förebild för både stora och små!


Jenny Lindberg - Årets Barnledare

Alltid så glad, peppande och positiv.

Har alltid någon kul idé och är väldigt bra på att involvera alla.

Har startat upp föreningens första Alla Kan Gympa-grupp.


William Persson Eriksson - Årets Parkourledare

Han är en fantastisk förebild för barnen både genom sitt eget kunnande och sina fina ledaregenskaper. Han tar sig tid och ser varje individ, utmanar och berömmer samtidigt som det finns utrymme för skratt och fina samtal under träningarna.


Sigrid Lauvrud Pilebro - Årets Unga AG-ledare

Hon är otroligt duktig och jämt glad, positiv och påhittig.

Sigrid är så sjukt ärlig och är galet bra på att ge komplimanger.

Hennes energi gör barnen taggad på träning och sprider sin energi till ledarna runt om henne också. 


Jenny Hörnström - Årets AG-ledare

Så snäll, glad, positiv, peppande, sprallig, rolig, duktig på att förklara. hjälper alla yngre ledare att utvecklas.

Gör varje träning kul och utmanande. Involverar alla och ser alla individer.

Hon ser alla gymnaster och möter dem på den nivå de är. Har en naturlig känsla för när det behövs skojas, pushas eller vara allvar. Hon är en fantastisk ledare som sprider träningsglädje till alla runt om henne! 


Elsa Kollberg - Årets Unga Truppledare

Hon älskar att hänga i hallen, har ett enormt stort och fint hjärta där alla hennes gympabarn ryms. Hon är klok och eftertänksam. Hon är alltid glad och de smittar av sig på alla. Under 2019 har hon lärt sig hantera och möta olika åldrar och gymnaster på olika nivåer, samt tagit större ansvar för sina gruppers träning.


Emma Sandén - Årets Truppledare

Hon har ett fantastiskt fint sätt att utmana gymnasterna på och samtidigt få gymnasterna att ge det där lilla extra.

Hon är en bra förebild för andra ledare, pedagogisk och tålmodig.


Moa Hammarberg - Årets Eldsjäl

För hennes engagemang att utveckla gymnastiken i föreningen, regionen och nationellt.

Hon har alltid en positiv inställning och ingenting är omöjligt. Varje förening behöver en Moa! 


Stort tack till ALLA fina ledare som väljer att bidra och vara en del av denna förening!

Nominera Årets Ledare & Eldsjäl 2019
2019-11-06 12:40
Nu har du som medlem i Umeå Gymnastikförening chansen att lyfta och uppmärksamma din eller dina favoritledare/instruktörer. Sista dag att nominera är onsdag den 13/11. 

Styrelsen kommer sedan att sammanställa och utse Årets Ledare och Årets Unga Ledare inom respektive sektion samt Årets Eldsjäl. Dessa kommer att presenteras under julmiddagen för ledare och på föreningen kanaler.

Tillsammans för sundare skärmtid och säkrare internet!
2019-09-23 10:30

I en värld som blir allt mer digital är det en utmaning att vara närvarande i barnens liv på nätet på samma sätt som i den fysiska världen. Svenska barn spenderar i snitt 24 månader av sin uppväxt bakom en skärm, där skadligt och olämpligt innehåll dessutom bara är ett klick bort... 

Just därför är vi glada att berätta att vi nu inleder vi ett samarbete med för att främja en mer aktiv, sund och säker uppväxt i en värld med skärmar och internet! 


MYFamily Protection

Samarbetet ger er ett verktyg framtaget av svenska föräldrar som gör det möjligt att barnsäkra internet, blockera skadliga webbsidor och nätporr, hantera skärmtid och begränsa spelande på ert barns mobil, dator och surfplatta. 

Registrera er för MYFamily Protection via klubbens unika länk här nedan för att prova appen i lugn och ro då den första månaden är kostnadsfri. Därefter kostar det från 35kr/månad.

Läs mer och starta här: mfpnow.com/umeagymnastik

GympaLekis lör 9.00-11.00 & 13-15
2019-09-09 10:58
Lördag FM 9.00-11.00, 0-5 år                             Lördag EM 13.00-15.00, 0-7 år
SEPTEMBER                                                          SEPTEMBER
7/9, 14/9, 21/9, 28/9                                             14/9, 21/9, 28/9

OKTOBER                                                              OKTOBER
5/10, 12/10, 19/10, 26/10                                      19/10, 26/10

NOVEMBER                                                           NOVEMBER
2/11, (9/11?), 16/11                                              2/11, 9/11, 16/11

DECEMBER                                                            DECEMBER
7/12, 14/12                                                           7/12, 14/12
Försäljning av föreningskläder på GH
2019-09-09 10:10
Tisdag den 10/9 och onsdag den 11/9 mellan klockan 16.00-19.00 kommer vi anordna en försäljning på Gymnastikens Hus av alla kläder och gymnastikdräkter vi har på lager.

Ta chansen att prova storlekarna, köpa och ta hem kläderna direkt. När storlekar eller kläder tar slut så kommer vi att genomföra en föreningsbeställning på resterande.
Vill du bli Stödmedlem i UGF?
2019-05-22 08:18
Att vara stödmedlem hos Umeå Gymnastikförening handlar om att ge familjer med en tuff ekonomisk situation hjälp att betala avgiften för att träna gymnastik. Du bidrar även till föreningens utveckling och utbilda våra 50 unga ledare som är 18 år och yngre i ledarskap samt gymnastik.

Så här blir man stödmedlem!
- Du kan gå in på "Bokningen" eller HÄR>>
- Logga in genom befintlig medlem eller skapa en ny användare. 
- Tryck sedan på fliken "Stödmedlem" och välj hur mycket du vill bidra med.

Att vara stödmedlem innebär inte någon förtur till en grupp.
Sommarläger v 25, 26, 32 och 33
2019-05-21 16:12
Umeå Gymnastikförening arrangerar Sommarlovsläger för barn 6-15 år.
Platserna är öppna så att vem som helst kan boka en plats, oavsett tidigare erfarenheter av gymnastik. Har ni vänner eller släkt på besök kan de passa på att anmäla sig också. Boka HÄR >>>

Lägret äger rum måndag - torsdag klockan 9:00-15:00 samtliga dagar i Gymnastikens Hus, Mariehem.

Alla barn tar själva med sig lunch, så får de i sig något de gillar så energin räcker hela dagen. Det finns inget kylskåp så ta med en kylväska eller mat som tål att vara i rumstemperatur. Det finns mikro i hallen men ta med egna bestick.

Som på alla läger tar gymnasterna själva med sig egen vattenflaska, har långt hår uppsatt och INGA smycken samt dragkedjor på träningskläderna. Nötter är förbjudet i Gymnastikens Hus.

Priset för lägret är 1200 kronor för dessa fyra dagar. Anmälan är bindande och återbetalas vid sjukdom med uppvisande av läkarintyg.
Kom igång med Sponsorhuset - få en biobiljett!
2019-04-29 11:23
Nu finns Umeå Gymnastikförening anslutna till Sponsorhuset som bjuder alla våra medlemmar på bio! Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en biobiljett och stödjer Umeå Gymnastikförening med hela 50 kr! 

Via Sponsorhuset kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Umeå Gymnastikförening. Inget blir dyrare för dig som handlar, tvärtom. 
Börja använda Sponsorhuset och hämta din biobiljett här: https://www.sponsorhuset.se/umeagymnastikforening/intro/
Välkomna till föreningens våruppvisning!
2019-04-26 09:23
Parkour, Trupp, Artistisk, Barn, Bamse, Familj, Bas och Gymmix visar upp vad vi hållt på med under vårterminen. Älskar du gymnastik eller är du nyfiken på vad det kan vara för något? Du är oavsett hjärtligt välkommen till Umeå Energi Arena Vind den 5 Maj klockan 14.00.
Föreningsuppvisning 5/5
2019-04-09 11:35

Kalasbokning
2019-04-09 08:43

Årets Ledare och Eldsjälar 2018
2018-12-10 13:49
Här har vi Årets Ledare och Eldsjälar 2018 i Umeå Gymnastikförening!

Högst upp till vänster: 
Stefan och Lisa Lundin - Årets Eldsjälar
Mattias Nilsson - Årets Truppledare
Kasper Nilsson - Årets Unga Truppledare
Johan Hallberg - Årets Parkourledare
Marie Jonsson Öhman - Årets Barnledare

Främre raden till vänster: 
Emma Lundin - Årets Unga Barnledare
Robert Nilsson - Årets AG-ledare
Amelia Hällström - Årets Unga AG-ledare

Saknas på bild: Kirsi Kohlström - Årets Gymmixledare

Stort tack till ALLA fina ledare som väljer att bidra och vara en del av denna förening!
Bokning av gympa VT19
2018-11-14 12:00
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och därmed uppkommer funderingar kring hur man går tillväga för att boka plats inför vårterminen. 

Nytt inför i år är att föreningens ALLA gymnaster ska boka sig själva via bokningssidan tryck här >> (undantag för ledare och ledarbarn som kommer att få en faktura skickad till den angivna mailadressen). 
Nytt är också att grupper som blivit fullbokade går att prenumerera på. Detta betyder att om en grupp som du prenumererar på får ett avhopp under terminen kommer du att få ett automatiskt mailutskick och därefter är det först till kvarn att boka den plats.

  • Måndag den 26 november kommer grupperna att bli synliga på Bokningssidan. Nu kan ni i lugn och ro läsa information om alla grupper, eventuella förkunskapskrav, vilket åldersspann som gäller, vilka dagar och tider gruppen tränar mm. Ni hittar detta på bokningssidan och klickar er in på respektive sektions alla grupper.
    Ni kan passa på att kontrollera att era inloggningsuppgifter stämmer via "Logga in för att boka" så ni upptäcker eventuellt strul innan sidan öppnar för bokning. Ni kan alltså INTE boka platser ännu.

BOKNINGSSTEGEN
  • Måndag den 3 december kl. 8.00 - Steg 1 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under höstterminen.
    I detta skede bokar gymnasterna in sig i samma grupp de gick i under höstterminen. Vill gymnasten byta till en annan grupp får ni vänta tills Steg 2 öppnar. Viktigt att tänka på att boka sin plats på måndag eller tisdag eftersom annars kan din plats gå förlorad till någon annan som bokar i Steg 2.

  • Onsdag den 5 december kl. 8.00 - Steg 2 - grupperna öppnas för de gymnaster som varit aktiva i föreningen under höstterminen (detta steg sker i mån av plats).
    I detta skede kan gymnaster som vill byta till en annan grupp boka sin plats i den nya gruppen, självklart sker det i mån av plats. Undvik att först boka en plats i den grupp man gick i "för säkerhetsskull" för att sedan boka sig till den nya gruppen. Detta skapar mycket extra jobb och gör att systemet inte fungerar som det ska göra.

  • Måndag den 10 december kl. 8.00 - Steg 3 - i detta läge öppnas vissa grupper upp för alla som inte varit aktiv i föreningen under höstterminen. Alla grupper kommer inte att vara bokningsbara i detta steg. Bokning sker i mån av plats.

Det är viktigt att ni respekterar de krav som gäller för respektive grupp, det kan vara förkunskaper och ålder som anger i informationstexten.
Höstlovsläger v.44
2018-10-02 14:33
Under höstlovet arrangerar vi två gymnastikläger i gymnastik för barn och ungdomar födda 2011-2004. På detta läger väljer man inriktning, det går att välja Truppgymnastik eller Artistisk gymnastik. Under gymnastiklägret är man välkommen att boka i vilken grupp man vill oavsett kön, t.ex. ett läger heter Manlig AG för att det är de redskapen vi utövar under lägret.

Lägret kostar 500 kr och bokning sker via bokningen på hemsidan >>> 

- Läger 1: måndag och tisdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus (Mariehem)
- Läger 2: onsdag och torsdag, kl. 9-15 på Gymnastikens Hus(Mariehem)

BOKNING (först till kvarn)
Från och med onsdag den 3 oktober klockan 7.00
Gymnaster som är aktiv hos Umeå GF under Ht18 att ha möjlighet att boka en plats i mån av plats.
Från och med måndag den 8 oktober klockan 7.00 
Bokningen öppnas för alla och bokning sker i mån av plats.

ANTAL PLATSER
På Trupplägret - 40 platser på vardera läger.
På Manlig AG-lägret - 10 platser på vardera läger.
På Kvinnlig AG-lägret - 20 platser på vardera läger.


Komihåg att ta med egen lunch, frukt, vattenflaska och bestick, det finns inget kylskåp men mikro finns.
Nyheter från våra grupper