SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Ann-Britt Andersson, 76 år, Gymmix-instruktör
2019-09-26 08:59
Bild 2: Folkbladet

Jag började i Umeå GF vårterminen 1974 på simhallen lördagsmorgon.

Nu är jag är ledare för ett gäng seniorer (Senior plus), på Badmintonstadion måndagar kl. 10-11, ett medelpass med gummiband i Grisbackaskolan torsdagar kl. 19-20. Ibland hoppar jag in som vikarie på vattengympan på Ersboda Bad & Gym kl 10-10:45.


Hur är det att vara instruktör?
Att vara ledare är mycket stimulerande. Gemenskapen, att träffa många fantastiska människor både som ledare på golvet och inom administrationen och alla möten med våra medlemmar. Att rycka in på andras pass är jättekul och givande. Svårast och det som tar längst tid är att hitta musik och sedan rörelsesätta den. Att gympa ger mig incitament till att hålla mig i någotsånär form.


Vilket är ditt bästa gympaminne?
Jag har så många fantastiska minnen så det är svårt att gallra. Tänk alla Lingdagar vi arrangerat. Gymnastikspelen 1990. Gruppen damer som under många år tagit truppmärket, vi träffas fortfarande fastän träningen är nerlagt. Här kommer några andra minnen!

På sista träningen före jul brukade vi fika. Vid detta tillfälle hade jag bakat frallor och småskorpor. Mitt under gympapasset slocknade alla lampor i hallen. Jag bad mina gymnaster att samlas nere vid ena hörnet. Då kommer en Lucia och många tärnor in i hallen. Det var elitflickorna som tränade timmen före oss som lussade för oss och innan vi fikade tillsammans visade de oss många varv på mattanlängan. Jag hade i hemlighet avtalat detta med Ulrika Haake som var deras ledare. Det var mycket uppskattat för oss alla!

Ett annat minne är hur mitt första pass som huvudansvarig på Bräntis blev lite kaotiskt. Tur att jag bor nära. Jag hade hämtat nyckeln till salen och vi kom in. Men de behövdes också en nyckel till musikskåpet. Den hade jag inte... Vad göra? Jag skyndade mig hem och hämtade en liten radio och ett Tore Skogman kassettband " Sträck nu på dig...". Det körde vi två gånger under passet och sedan blev det gränsbrännboll resten av timman.


Ann-Britt är 1 av 16 Gymmix-instruktörer i föreningen och de leder tillsammans 20 gruppträningspass i veckan runt om i Umeå Gymmix Umeå

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner