SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Uppdaterad 4/2-2022
Regeringen presenterade glädjande nyheter kopplat till pandemin och de rådande restriktionerna!
 
Från och med den 9 februari kan idrotten börja återgå till det normala, då släpps alla restriktioner som direkt riktar sig till idrotten. Stort varmt tack till alla er om under nästan två år har kämpat, planerat och planerat om, gjort anpassningar och tränat på annorlunda sätt. Nu kör vi!
Uppdaterad 10/1-2022

Utifrån den nya pressträffen med Regeringen och Folkhälsomyndigheten (10/1) vidtar föreningen nya åtgärder.

 

Gymmix gruppträning

Terminsstarten blir förflyttad till vecka 5 och terminen fölängs. Detta görs då myndigheterna trycker på att vuxna ska begränsa kontakt med andra inomhus.

 

Familjegympa & Bamse som familjegympa 

Terminsstarten blir förflyttad till vecka 5 och hela terminen försjkuts. Detta görs då myndigheterna trycker på att vuxna ska begränsa kontakt med andra inomhus då föräldrar/vårdnadshavare ska vara med på träningarna. Skulle terminen inte starta kommer terminsavgiften att återbetalas.

 

Vuxengrupp i AG (mån & tors) och Trupp (mån & ons)

Terminsttarten blir förflyttad till vecka 5.

Skulle terminen inte starta kommer terminsavgiften att återbetalas. Vid kraftigt försenad terminsstart kommer Styrelsen se över kompensationsåtgärder.

 

GympaLekis söndagar kl 9.00-10.30

Starten blir förflyttad till veckan 5.

 

 

Som alltid gäller det att:

 • Stanna hemma vid minsta symtom oavsett om du är vaccinerad eller ej.
 • Tvätta händerna ofta.
 • Märk upp vattenflaskor och dela den inte med andra.
 • Ta del av informationen som skickas ut från föreningen och myndigheterna.

 

Övrigt

Föreningen uppuntrar ledare att använda munskydd.

 

Skulle någon testas positivt, meddela ledare för gruppen direkt. Då skickas informeration ut till övriga i gruppen att de ska vara extra uppmärksam på symtom.

Uppdaterad information 3/1 2022 - Gymmix gruppträning

GYMMIX GRUPPTRÄNING terminsstart skjuts fram till vecka 5.

På grund av rådande läge så skjuter vi på terminsstarten för Gymmix fram till vecka 5 och att terminen håller på till vecka 21 istället. På det viset hinner vi få besked om vilka restriktioner som kommer gälla efter den 16/1 och hur vi ska förhålla oss till detta. Terminens längd kommer inte att påverkas utan det blir endast en förskjutning av terminen.

 

Umeå Kommun har en begränsning i antal i hallar för de födda 2001 och tidigare Maxantal personer i fritidsförvaltningens lokaler - Umeå kommun (umea.se)

 

Som alltid gäller det att:

 • Stanna hemma vid minsta symtom oavsett om du är vaccinerad eller ej.
 • Tvätta händerna ofta.
 • Märk upp vattenflaskor och dela den inte med andra.
 • Ta del av informationen som skickas ut.

Mer information kommer vecka 4.

Uppdaterad 23 december 2021 - mellandagsträning

Då folkhälsomyndigheten kommer med nya restriktioner från och med den 23 december har föreningen riskbedömt, planerat och anpassat träningen för att följa dessa.

 

Folkhälsomyndigheten uttrycker följande ”Det är viktigt att barns och ungas vardagsaktiviteter såsom träning, övningar och liknande träffar i den egna föreningen fortsatt bedrivs. Även enstaka matcher, endagstävlingar, seriespel, föreställningar och liknande kan fortsatt genomföras, förutsatt att deltagarna är symtomfria, för att främja barns och ungas fritidsaktiviteter och fysiska aktivitet.”

 

Åtgärder för att motverka smittspridning:

 • Vi begränsar deltagarna till enbart aktiva medlemmar HT2021 i Umeå Gymnastikförening för att inte bland in nya kontakter. Övriga deltagare kommer få avgiften återbetald. Är det någon som känner att de vill avstå träningen trots att de varit aktiva medlemmar under HT2021 kontakta kansli@umeagf.se så återbetalas avgiften.
 • Deltagarna kommer som mest vara två grupper om 12 personer under dessa träningar i en stor lokal. Deltagarna och tränarna kommer inte att blandas vare sig under träning eller i samband med mellanmål och lunch.
 • Samlingen sker utomhus och ledarna hämtar in gymnasterna. Föräldrar får inte följa med in till Gymnastikens Hus för att undvika folksamling och begränsa antal besökare.

Som alltid gäller det att:

 • Stanna hemma vid minsta symtom.
 • Tvätta händerna ofta. Handdesinfektion kommer att finnas på plats.
 • Märk upp vattenflaskor och dela den inte med andra.
 • Ta del av informationen som skickas ut
 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Sponsorer och samverkanspartner