SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Uppdaterad information VT21

Texten är uppdaterad 19 april 2021 kl 14.00

 

Under vårterminen 2021 har styrelsen tagit följande beslut:

 • Inga aktiviteter inomhus tillåts under perioden 20-12-21 till 21-01-24 i föreningens regi dvs inga

         o   Uppstartsläger

         o   Jullovsträningar

         o   Lagaktiviteter

 

 • Terminsstarten för Familjegympa- och Bamsegympa-grupper förskjuts tillsvidare.
  Några få ledare ska prova ha mindre grupper med barn som klarar sig utan föräldrar. Resterande grupper inväntar lättnader i restriktionerna så föräldrar kan delta alternativt att vi ser att de mindre grupperna fungerar. Vi kommer inte fylla på med nya medlemmar som situationen ser ut i dagsläget.

 • Terminsstarten för Gympa Kul-grupper och Gympa Äventyrs-grupper är vecka 5.
  Vi behåller antalet träningar till 12 st så terminsavslutning kommer ske senare än normalt. Föräldrar får inte följa med in i hallen och omklädningsrummet.
  Vi kommer inte fylla på med nya medlemmar vt 2021 som situationen ser ut i dagsläget.
  De bokar sin plats den 25 januari kl 8.00. Byte av grupp den 28 januari kl 8.00.

 

 • Terminsstarten för Basgrupperna är vecka 5.
  Vi justerar antalet träningar till 12 stycken och avgiften till 700 kr denna termin. Vi kommer inte fylla på med nya medlemmar som situationen ser ut i dagsläget.
  De bokar plats i Basgrupp eller byter till AG-, Trupp- eller Parkourgrupp (i mån av plats) den 14 december kl 8.00.  

 

 • Terminsstarten för Parkourgrupperna är vecka 7.
  Vi behåller antalet träningar till 12 stycken till en träningsavgift på 700 kr. De tillåts avsluta med några gånger utomhus om grupperna önskar. Vi kommer inte fylla på med nya medlemmar som situationen ser ut i dagsläget.
  De får en avisering (mail med faktura) den 14 januari.  

 

 • Terminsstarten för AG- och truppgrupper är vecka 4.
  Justeringar av träningstid och antalet träningstimmar per vecka för AG- och truppgrupper justeras av styrelsen för att hålla ner antalet personer i hallen.
  De får en avisering (mail med faktura) den 14 januari och har möjlighet att välja att betala 70% eller 100% av träningsavgiften.
  Byte av grupp den 25 januari kl 8.00. Nya medlemmar bokar sig 28 januari kl 8.00.

 

 • Våra Vuxengrupper i AG och trupp samt Parkour/Tricking som tränar på Gymnastikens Hus förskjuts tillsvidare på framtiden. På grund av de rådande restriktioner som finns kan vi inte följa rekommendationerna och samtidigt erbjuda en bra träning för dessa grupper.

 • Terminsstarten för Gymmix inomhus förskjuts tillsvidare till 9 maj. Undantag görs för utomhuspass.
  Schemat samt anpassningar för Gymmix-verksamheten kommer att bestämmas efter besked om restriktioner från myndigheter och kommunen när hallarna öppnar.

Ändringar kan komma med kort varsel.

Vi följer de allmänna rekommendationerna från Regeringen och Folkhälsomyndigheten samt Gymnastikförbundets tolkningar av dessa. 

Under vårterminen kommer föreningen om det rådande läget tillåter att anordna någon aktivitet för alla medlemmar utan extra kostnad.

Det nya taket vid allmänna sammankomster 24/11-2020

Det nya taket för antalet personer som är tillåtet på allmänna sammankomster som trädde ikraft den 24 november omfattar inte vår verksamhet.

Gymnastikförbundet säger att vi kan fortsätta med vår vardagliga träning för barn och unga födda 2005 och senare under förutsättning att de allmänna råden följs.

 

https://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/vardagligtraning/

 

Den verksamhet som fortfarande är igång i föreningen kommer därför att fortlöpa tills nya anvisningar kommer från regeringen, folkhälsomyndigheten eller gymnastikförbundet.

Extrainsatt Styrelsemöte 15/11-2020

Hej alla medlemmar, ledare och instruktörer i Umeå GF!

Med anledning av Länsstyrelsen och Region Västerbottens begränsningar och skärpta råd som gäller från och med den 11 november till och med den 8 december har styrelsen fattat ett antal beslut som gäller från Umeå Gymnastikförenings verksamhet.

Styrelsen baserar sitt beslut på de skärpta allmänna råden och Gymnastikförbundets rekommendationer (du kan läsa mer om dem i mailet som skickats ut till samtliga medlemmar).


Styrelsen gör följande åtgärder:

- Pausar resterande träningar den här terminen för samtliga Bamsegympa-, Familjegympa-, Gympa Kul/Äventyr- och Basgrupper med ett undantag. I den gruppen bedöms gymnasterna kunna ta instruktioner om att hålla avstånd, då de är lite äldre.


- Pausar resterande träningar den här terminen för all Gymmix-verksamhet. Då den verksamheten riktar sig till personer födda 2004 och tidigare.


- Pausar resterande träningar den här terminen för all Parkour-verksamhet.


- För trupp- och AG-grupper kommer några få förändrade träningstider och några grupper kommer att pausa resterande träningar den här terminen.


- Alla tävlingar (oavsett om de är fysiska eller digitala tävlingar), alla extraträning och gruppsammankomster utöver normal träning med sin grupp ställs in för resten av terminen.


- Alla grupper som kommer ha träningar under perioden fram till och med 8 december ska skicka ut kallelser inför träningstillfällena för att se hur många gymnaster som förväntas komma. Utefter antalet anmälda gymnaster kan ledarantalet på träningen justeras.


Viktigt att alla grupper som fortsätter med träningar också fortsätter med att tvätta händerna före och efter träning. Inga föräldrar får följa med in i Gymnastikens Hus, inte ens in i trapphuset.


Har ni frågor så är ni välkomna att höra av er till ordförande Lisa på ordforande@umeagf.se.

Hälsningar
Styrelsen genom Lisa, ordförande Umeå GF

Extrainsatt Styrelsemöte 10/11-2020

Hej alla medlemmar, ledare och instruktörer i Umeå GF!

Styrelsen har haft ett extrainsatt styrelsemöte 10/11 med anledning av de skärpta allmänna råden som Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Västerbotten har utfärdat idag.

Med anledning av detta kommer all vår verksamhet att ställas in från och med onsdag den 11 november till söndag den 15 november för att vi ska kunna se över verksamheten och göra så bra anpassningar som möjligt utifrån de råd som nu finns.

Viss verksamhet kommer att pausas resten av terminen och annan verksamhet kommer att anpassas.

Vi återkommer på söndag eftermiddag med specifik information om vad som gäller för de olika grupperna.

Har ni frågor så är ni välkomna att höra av er till ordförande Lisa på ordforande@umeagf.se.

Hälsningar
Styrelsen genom Lisa, ordförande Umeå GF

Extrainsatt styrelsemöte 2/11-2020

Styrelsen har under måndagkväll (2/11) haft ett extrainsatt styrelsemöte för att diskutera frågeställningar som dykt upp rörande det något förändrade läget kring corona. Då flera regioner har infört regionala begränsingar har det blivit aktuellt att ta ställning till hur vi ska hantera aktiviteter som görs i föreningens regi.


Styrelsen har fattat följande beslut som gäller från och med den 3 november 2020:

 • Åka på tävling, träning och eller läger utanför Umeå
  • Styrelsen beslutar: Föreningen säger nej till detta under rådande omständigheter.

 • Delta i eller anordna inbjudningstävlingar med gymnaster från andra orter
  • Styrelsen beslutar: Föreningen säger nej till detta under rådande omständigheter.

 • Klubbtävling/föreningstävling och läger i Umeå inom föreningen
 • Träningar – Skall samtliga träningar ställas in?
  • Styrelsen beslutar: Nej, vi följer Region Västerbotten och FHM:s rekommendationer, därav ingen ändring utan nuvarande träningar får fortgå.

 • Terminsavslutningar
  • Styrelsen beslutar: Gällande eventuella terminsavslutningar så måste man tänka på att endast göra aktiviteter där avstånd är möjligt och utan föräldrar samt att det endast får ske med de man normalt tränar med.

 • Utbildningar
  • Styrelsen beslutar: Deltagande i utbildningar skall minimeras, om man anser att behov finns skall man inhämta godkännande från styrelsen innan utbildningsplats bokas eller genomförs (om bokning redan finns).

Besluten gäller till sista januari 2021 eller tills nytt beslut från styrelsen kommer.

För kontakt med styrelsen i dessa frågor, skicka mail till: ordforande@umeagf.se

Viktigt att alla fortsätter att följa de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten och de förändringar som vi gjort kring träningsverksamheten för att hålla nere smittspridningen.


 • Tvätta händerna före och efter träning.
 • Stanna hemma om du har minsta symptom.
 • Följ de uppsatta riktlinjerna för in- och utpassering i våra träningshallar.
 • Håll avstånd till andra grupper som befinner sig i samma träningshall.

Hälsningar

Lisa Lundin

Ordförande Umeå Gymnastikförening


 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen