Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Umeå Gymnastikförening
Gymnastik

Barn & Ungdom, från 7 år

BASGRUPP, från 7 år
I en basgrupp fortsätter den grundläggande motoriska träningen och vänder sig till barn och ungdomar från 7 års ålder. Utöver att utveckla kunskaperna från barngymnastikens övningar och redskapsbanor får gymnasterna en introduktion och börja lära sig grunderna inom artistisk gymnastik samt truppgymnastik. På detta sätt behöver barnen inte välja gymnastikinriktning innan de har fått prova på de olika typerna av gymnastik.

Under terminen får de bland annat prova på att hoppa på satsbräda och trampett, hänga i barr/räck och ringar, balansera på bom samt gymnastiska övningar. Detta sker genom lek, rörelse till musik och en stor mängd olika stationer som utmanar barnens individuella förutsättningar och kunskaper.

STARKA TILLSAMMANS, från 7 år
Rörelseglädje tillsammans - tillsammans blir vi starka och friska!
Det kan vara svårt att få tid till både sin egen och barnens träning därför har föreningen startat en ny träningsform där alla syskon (över 7 år) och föräldrar är med på samma pass. Du och ditt barn får utmanande övningar i styrka, rörlighet, motorik, pulsträning och samarbetsövningar. Under passet kommer ni att utvecklas, svettas och skratta ihop.

Ett enda kravet på detta pass är att minst en förälder/vuxen anhörig ska vara ombytt och aktiv på passet. Var en god förebild och investera i tid tillsammans. Kostnaden är 800kr i träningsavgift  per familj samt medlemsavgift för varje familjemedlem. Vi träffas vid 8 tillfällen under terminen.

Boka en familjemedlem på bokningssidan och skapa sedan en användare per familjemedlem på bokningssidan. Skicka sedan ett mail till Jenny@umeagf.se innehållande namn och året de är född på alla andra familjemedlemmar som också ska delta.

Vad är en Basgrupp?
Irma, 11 år, går i en av föreningens Basgrupper på Strömpilen

Såhär beskriver Irma 11 år en Basgrupp.
Den är trevlig, snäll och rolig. Vi gör gymnastik på barr, bom, trampett, satsbräda, tumbling typ.


Vad är det bästa med gymnastik?
Gemenskapen. Flickisar och handvolter.


Vad är det svåraste med gymnastik?
Barr och tumbling.

 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen